reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza co nowego slychac

Gratuluję Mamom super wieści po wizytach :)

Ja dzis siedziałam prawie 2 godziny u diabetologa no i dostałam glukometr, diete 2000 kalorii i mam się kłuć przed i po posiłku.
Ale póki co jestem dobrej mysli bo po obiedzie wynik wyszedł mi 109, to chyba dobry :)

Jeden minus tej wizyty to że musiałam tam tyle siedzieć na niewygodnym krześle, w zaduchu... i teraz boli mnie cały dół głównie przy chodzeniu, aż się martwię czy to nic złego... :/

reklama
aha i zapytalam sie o to czy moja wada wzroku ( ok. -2,5- 3) bedzie maila wplyw na rodzaj produ i ona powiedziala ze cesarskie jest przy wadzie ok -6... ale powiedziala ze skoro mi sie szybko wada powiekszyla to zebym zrobila badanie u oklulisty...

Wprowadziła Cię w błąd. PTG nic takiego nie zaleca. Jedynym wskazaniem okulistycznym jest głęboka retinopatia, czyli zagrożenie odklejeniem się siatkówki, oraz przebyte operacje na siatkówce. Są też inne schorzenia, ale równie ciężkie.
Ja mam -7 i -7,5, do tego degradację obwodu siatkówki i w szpitalu okulistycznym powiedziano mi, że nikt mi na to nie wystawi skierowania na CC (no chyba, że za pieniądze) oraz, że mogę rodzić SN.

Ostatnia edycja:
MOja bratowa w dzieciństwie miała operację na siatkówce iiii urodziła naturlanie...Okulista powiedzial, że minęło tyle lat, że nie ma przeciwskazań. Ona się martwiła, bo na to jedno oko słabiej widzi i nie wiedziała, czy poród nie spowoduje wady w drugim ale okazalo sie że nie...
Dziewczyny, nie spieszcie się tak na ta cesarkę i nie wymyslajciie schorzeń, bo możecie zaszkodzić dziecku. Zdajcie się na naturę, aaaa w razie czego jest zawsze wyjście awaryjne.

Dziewczyny, nie spieszcie się tak na ta cesarkę i nie wymyslajciie schorzeń, bo możecie zaszkodzić dziecku. Zdajcie się na naturę, aaaa w razie czego jest zawsze wyjście awaryjne.

ale ja przeciez tu nic nie wymyslam;/ to ze martwie sie czy wszytsko jest ok to chyba dobrze....nie znam sie na tym wiec wolalam sie zapytac lekarza i tyle... i wcale a wcale nie chce rodzic przez cesarke:)

anbar masz racje.... zle to napisalam i jak sobie przemyslalam to mi sie przypomnialo ze ona to inaczej powiedziala...
chodzilo o to ze odklejanie siatkowki wystepuje czesto przy wadach wiekszych niz -6.....

wrrr!!! Znów mam dość tej naszej SZ! Miałam wczoraj kolejną wizytę, gin zapoznała się z wynikami, pokiwała głową, że niby wszysko ok, tylko te bakterie w moczu... "dośc liczne". Powiedziała żebym zrobiła posiew, to się okaże czy antybiotyk potrzebny.
Pojechałam dziś z sikami do laboratorium, na miejscu pani zapytała czy napewno totto badanie, bo ono bez skierowania 90zł waży. Hm, pomyślałam, że może jednak skierowanie wezmę. oddałam siku na badanie ogólne 9,5zł i wyszlam.
Z domu zadzwonilam do lekarza. Najbardziej nieprzyjemna recepcjonistka na swiecie powiedziala mi, że skoro na wizyty chodze prywatnie a nie na nfz to skierowania nie dostanę, bo przecież mnie stać!!!
Jak ja niby na wizyty mam chodzic inaczej niż prywatnie, skoro w tej chwili na nfz nie rejestruje a na listopad zaczyna wpisywać od 20 września?!
Boshe, dobija mnie ta polska slużba zdrowia...

Co do wad wzroku - ja jestem po wypadku komunikacyjnym i nie widzę nic na jedno oko a w zw z obciazeniem drugiego wada wzroku mi się coraz bardziej pogłębia obecnie -3.5
ale to nie jest żadne wskazanie do CC!

hej dziewczyny,
My jesteśmy po wizycie wyniki mam wręcz genialne jak to określiła moja gin.
Tylko serduszko słabo było słychać.... a ruchów nie czuję.....
dziś usg trzymajcie kciuki!!!
Trusia byłaś już na wizycie??

Gratuluję wszystkim Mamuśkom udanych wizyt
MIŁKA super ze chłopaczek :)

Mój net wczoraj zastrajkował i nie mogłam się nawet zalogować
Hmm. Jeszcze nigdy tak się nie bałam, dobrze że jak tylko pojechałam praktycznie od razu wchodziłam bo te czekanie przed drzwiami źle na mnie działa. Pani doktor obejrzała mnie, PH w normie, Dzidziuś waży mniej więcej 400g, ale to nic złego. Wszystkie parametry w porządku. Odsłuchałyśmy bicia serca, ale uparte dziecię, ciężko było znaleźć bo uciekało :) Mam łożysko na przedniej ścianie (tak tak ofczywiście miałyście rację) i dlatego nie czuję ruchów, a te "bulgotania i skaczący nerw" to moje Dziecię. Co poza tym? Płeć - hmmm nóżki oczywiście skrzyżowane i ciężko podpatrzeć ale "raczej dziewczynka", troszke żal ale najważniejsze że zdrowe bo ciśnienie to ja miałam chyba grubo ponad normę przy badaniu. No i szyjka "widzę lekki śluż w szyjce i delikatnie skrócona" Podobno to jeszcze może nie oznaczać nic groźnego ale bardziej uważać, jeśli będę utrzymujące się bóle - skurcze albo krwawienia to śmigać do lekarza. Musze za 2t iść na kontrol i potem na badanie 27.08

reklama
Do góry