reklama
My juz po połówkowym.
Synuś rozwija się zdrowo, chociaż zastanawia mnie różnica w tygodniach ciąży. Według pomiarów jest tak:
Ale przecież Twoje wyniki są praktycznie jednogłośne. A to, że wskazują na młodsze od OM to nic nie znaczy. Możliwe, że owulację miałaś kilka dni później i stąd ciąża jest o te kilka dni młodsza. Poza tym dzieci się już w tym wieku rozwijają skokowo i wskazania mogą się różnić. Istotne, żeby Ci nie wyszło, że główka i brzuszek są z 20 tygodnia, a kość udowa z 15.
Suma sumarum, gratuluję dużego zdrowego dzieciaczka :-)
Meryan
Fanka BB :)
w normie
Mój Maksio ważył dzisiaj 478 g,j a jestsmy w 22 tc
te parametry i tak podaje komputer...ważne żeby nie było jakis kolosalnych odchyleń względem OM...chociaż pod koniec ciązy waga dziecka jest istotna ze względu na wskazania do rodzaju produ...
Mój Maksio ważył dzisiaj 478 g,j a jestsmy w 22 tc
te parametry i tak podaje komputer...ważne żeby nie było jakis kolosalnych odchyleń względem OM...chociaż pod koniec ciązy waga dziecka jest istotna ze względu na wskazania do rodzaju produ...
Ostatnia edycja:
Elzu
To ciekawe jak to bedzie tutaj w Angli, skoro juz nie robia wiecej USG to ani nie beda wiedziec jak jest ulozne (chyba ze jakos przez brzuch wyczuja) ani jakie jest duze..
A czy w Polsce mierzy sie brzuszek? Bo mi polozna powiedziala ze od 25tyg bedzie mierzyła.
A czy w Polsce mierzy sie brzuszek? Bo mi polozna powiedziala ze od 25tyg bedzie mierzyła.
Trusia77
Tak Elzu mierzą w pl, a w uk jak się nie mylę też tak jest, a wszelkie badania przeprowadza położna i tylko dotykiem tylko zenwętrznie
Mysza84
A 493g w 21w6t to duzo czy w normie?
Mój Szymon dokładnie tyle ważył wczoraj czyli w 23tc. I podobno to norma.
Cieszę się że takie dobre wieści po wizycie przyniosłyście.
reklama
oleńka:)
Witam.
My też mieliśmy wczoraj wizytę.
I oto nastąpiła wielka niespodzianka małej urósł siusiak.Taką miałam minę mąż też.Ale się uśmialiśmy,ale było zaskoczenie.Dokładnie pokazał nam siusiaka i jajeczka.Bardzo się cieszymy.Wczoraj ważył 429g i jak najbardziej jest wszystko w porządku.Powiedziałam że uwierzę że chłopiec jak się urodzi.Lekarz trzy razy pokazywał na usg siusiaka aż w końcu uwierzyłam.Mój P śmieje się że od początku wiedział co robi hihihi.Nagraliśmy film z usg w 3d i jak ładnie wszystko widać.
Uciekam na zakupy.Miłego dnia
My też mieliśmy wczoraj wizytę.
I oto nastąpiła wielka niespodzianka małej urósł siusiak.Taką miałam minę mąż też.Ale się uśmialiśmy,ale było zaskoczenie.Dokładnie pokazał nam siusiaka i jajeczka.Bardzo się cieszymy.Wczoraj ważył 429g i jak najbardziej jest wszystko w porządku.Powiedziałam że uwierzę że chłopiec jak się urodzi.Lekarz trzy razy pokazywał na usg siusiaka aż w końcu uwierzyłam.Mój P śmieje się że od początku wiedział co robi hihihi.Nagraliśmy film z usg w 3d i jak ładnie wszystko widać.
Uciekam na zakupy.Miłego dnia