reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza co nowego slychac

reklama
My juz po połówkowym.
Synuś rozwija się zdrowo, chociaż zastanawia mnie różnica w tygodniach ciąży. Według pomiarów jest tak:

Ale przecież Twoje wyniki są praktycznie jednogłośne. A to, że wskazują na młodsze od OM to nic nie znaczy. Możliwe, że owulację miałaś kilka dni później i stąd ciąża jest o te kilka dni młodsza. Poza tym dzieci się już w tym wieku rozwijają skokowo i wskazania mogą się różnić. Istotne, żeby Ci nie wyszło, że główka i brzuszek są z 20 tygodnia, a kość udowa z 15.
Suma sumarum, gratuluję dużego zdrowego dzieciaczka :-)

w normie:)
Mój Maksio ważył dzisiaj 478 g,j a jestsmy w 22 tc

te parametry i tak podaje komputer...ważne żeby nie było jakis kolosalnych odchyleń względem OM...chociaż pod koniec ciązy waga dziecka jest istotna ze względu na wskazania do rodzaju produ...

Ostatnia edycja:
Mój szkrabek ważył dzisiaj 410g ...
a parametry też miałam od 20,6 do 21,2 tyg i lekarka powiedziała, że wszystko ślicznie i w normie (poza tym czego sie nie dało zobaczyć :-) )

To ciekawe jak to bedzie tutaj w Angli, skoro juz nie robia wiecej USG to ani nie beda wiedziec jak jest ulozne (chyba ze jakos przez brzuch wyczuja) ani jakie jest duze..

A czy w Polsce mierzy sie brzuszek? Bo mi polozna powiedziala ze od 25tyg bedzie mierzyła.

reklama
Witam.
My też mieliśmy wczoraj wizytę.
I oto nastąpiła wielka niespodzianka małej urósł siusiak:szok::szok::szok:.Taką miałam minę mąż też.Ale się uśmialiśmy,ale było zaskoczenie.Dokładnie pokazał nam siusiaka i jajeczka.Bardzo się cieszymy.Wczoraj ważył 429g i jak najbardziej jest wszystko w porządku.Powiedziałam że uwierzę że chłopiec jak się urodzi.Lekarz trzy razy pokazywał na usg siusiaka aż w końcu uwierzyłam.Mój P śmieje się że od początku wiedział co robi hihihi.Nagraliśmy film z usg w 3d i jak ładnie wszystko widać.
Uciekam na zakupy.Miłego dnia

Do góry