reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

reklama
Pysia stawiam na Zaspe:-D do szkoly rodzenia jeszcze sie nie zapisalam ale tez na Zaspe do szpitala chce isc, 19 stycznia ide do gina mu powiedziec o szkole bo on coś mówił o tym skierowaniu czy czymś takim:-)

Ja wczoraj miałam wizytę. Niestety bez USG. W gabinecie znów go nie ma, nie wiem dlaczego ciągle znika. A skierowania na usg do szpitala też mi nie dał... Kolejna wizyta 3/02, więc nie wiem kiedy w końcu to usg będę miała zrobione. chyba przerzucę się na prywatne kurcze ... sama nie wiem.

Jeśli chodzi o szyjkę i te sprawy, wszystko gra. Jedynie co do wyników krwi, to HGB i HCT obnizone, zapisał mi Tardyferon.
No i po raz kolejny w moczu liczne bakterie, azotyny, leukocyty, rew i inne ... zapisał mi urosept. Kurde na poprzedniej wizycie też miałam złe wyniki moczy, to zapisał mi Furagin i wit. C, to nic nie dało, teraz ten urosept i skierowanie na następne badanie moczu. Jak znów będzie coś nie tak, to już chyba powinien dać na posiew prawda? Ahhh już sama nie wiem, tyle kobiet u nas w mieście go chwali, a ja mam mieszane uczucia. Nie wiem czy to tylko taka różnica w wizytach prywatnych i państwowych czy jak ...

Przeglądam na znanylekarz.pl kto w tym tyg ma jeszcze wolne wizyty, może bym poszła na usg do kogoś, co myślicie? Ale na połówkowe to chyba dla mnie za późno? Czy ok?

Witam w Nowym Roku ! ;)

Poradzcie mi dziewczyny. Nie jestem specjalnie zadowolona z mojej lekarki. W ogole nie robi mi badań (krew i mocz miałam RAZ) Jak mowię o jakichś pobolewaniach, itp to zawsze mówi ze to normalne, nawet nie badając nic... Jest strasznie małomówna, w sumie nic się od niej przez całą ciąże nie dowiedziałam, wszystko od was albo internetu -.- nie zaproponowała mi ŻADNYCH badań prenatalnych, nawet jak spytałam czy nie powinnam jakichś zrobić powiedziała ze nie ;/ Jeszcze właśnie przeczytałam o niej na "znany lekarz.pl" same negatywne opinie !! To samo co u mnie - nie zlecanie badań, bagatelizowanie wszystkich niepokojów, stwierdzenie poronienia gdy go nie było i można było jeszcze ratować! :/ Przestraszyłam się nieźle.

Wizytę mam za tydzień, i już jestem zdecydowana, że jezeli znowu nie zleci mi badań, czy będę niezadowolona - zmieniam lekarza.
I moje pytanie - jak to wygląda na tym etapie ciąży ? Wystarczy, że do nowego pójdę z kartą ciąży? czy muszę brać jakieś wyniki itp z poprzedniej przychodni? I jak to wygląda przy becikowym?

Mam nadzieję że znajdę jakiegoś normalnego lekarza :/

Edit: A jeszcze, nie daje mi żadnych zdjęć z usg ;< Macie takie piękne pamiątki a ja nic, grrrrr.... Rozżaliłam się przez tą babe.

Ostatnia edycja:
Ayran ja bym na Twoim miejscu zmieniła, nawet nie chodzi o samą lekarkę, ale o Twoje samopoczucie. Po co masz się denerwować i stresować, jak możesz iść do innego lekarza i być spokojna. Wyniki badań masz powpisywane do karty, więc chyba nic dodatkowo nie będziesz potrzebowała, chociaż mi wyniki zawsze położna oddawała i mam w teczce.
Brandyy jak pójdziesz w najbliższych dniach to pewnie jeszcze normalnie wszystko pomierzy, jak będziesz dzwoniła się umówić to po prostu powiedz, który tydzień i zapytaj.

reklama
Hej kochane:) Witam się w Nowym Roku:) Dzięki wczorajszej wizycie sylwestra spędzałam z bananem na twarzy :) Robaczek waży całe 470 g i generalnie wszystko w porządku. Płeć nie uległa zmianie i w dalszym ciągu czekamy na chłopaka:) Następna wizyta 28 stycznia:)

Do góry