reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

reklama
Mój Franek <3

ImageUploadedByForum BabyBoom1388441731.735668.jpg
ImageUploadedByForum BabyBoom1388441744.952101.jpg
ImageUploadedByForum BabyBoom1388441757.001932.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1388441731.735668.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1388441731.735668.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 60
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1388441744.952101.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1388441744.952101.jpg
    19,6 KB · Wyświetleń: 60
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1388441757.001932.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1388441757.001932.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 65
Dlaczego uwazasz ze sa dziwne? Sloooodkie:)

Ja chyba po prostu nie lubię zdjęć 3D, bo jestem przyzwyczajona do tych 2D. Poza tym to pierwsze 3D w moim życiu i może dlatego nazywam je "dziwne".
Ale jak lekarz robił mi USG i było ujęcie Małego z profilu w 2D, to aż się popłakałam. Śliczności moje Kochane <3

Witam. Wczoraj byłam u lekarza ale bez usg. Wszystko dobrze, tętno było więc kamień z serducha :-) no ale lekarz cmokał że jednak za późno na mierzenie jak pójdę za 2 tygodnie dopiero bo to będzie 24 tydzień :-( Kurczę, więc nie wiele myśląc powiedziałam żeby mnie zapisał prywatnie i może być nawet dzisiaj...Patrzył, dumał ale zapisał na 20 bo to już ostatni dzwonek. A przecież chciałam iść do niego przed świętami ale już nie chciałam mu zawracać głowy, co później się dowiedziałam i tak miał wolne bo jakieś sprawy rodzinne miał :/
Wieczorem wizytka u niego , od razu na fotelik i pomiary, ale jak pisałam już na ogólnym najadłam się słodkiego i masakra jak mnie kopało stworzenie, widziałam jak przebiera tymi nóżkami a odczuwałam na brzuchu :-D tylko za co? A pewnie za to że tyle czekałam to teraz mam :-)

wymiary płodu: BPD- 56.04 , FL- 38.06, HC- 200.26, AC- 168.25
waga : 471.7 g
Termin już się przesunął na 03.05 czyli o 2 dni...
Łożysko w dnie i na ścianie tylnej, poza ryzykiem przodowania, st. dojrz. ilość płynu owodniowego w normie...
Serce płodu czterojamowa, akcja serca miarowa, 156u/min...
Zarysy czaszki i kręgosłupa prawidłowe...
Uwag : Naczynia śródpiersia widoczne, żołądek po stronie lewej, pęcherz moczowy widoczny, pępowina trójnaczyniowa
:-):-):-)
Także wszystko git, no i...
Tak figał mój robak i fikał , że na samym początku mój bezwstydnik pokazał swoje jajeczka :szok: i dyndał nimi i dyndał bez końca :-D także chłopak sisior :-) Plany ubierania i strojenia dziewuszki poszły na bok :-( Ooooo i miałam się dowiedzieć 14 stycznia a tu taki myk :-)

reklama
Do góry