reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

reklama
Mój Franek <3

ImageUploadedByForum BabyBoom1388441731.735668.jpg
ImageUploadedByForum BabyBoom1388441744.952101.jpg
ImageUploadedByForum BabyBoom1388441757.001932.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1388441731.735668.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1388441731.735668.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 63
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1388441744.952101.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1388441744.952101.jpg
    19,6 KB · Wyświetleń: 63
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1388441757.001932.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1388441757.001932.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 68
Dlaczego uwazasz ze sa dziwne? Sloooodkie:)

Ja chyba po prostu nie lubię zdjęć 3D, bo jestem przyzwyczajona do tych 2D. Poza tym to pierwsze 3D w moim życiu i może dlatego nazywam je "dziwne".
Ale jak lekarz robił mi USG i było ujęcie Małego z profilu w 2D, to aż się popłakałam. Śliczności moje Kochane <3

Witam. Wczoraj byłam u lekarza ale bez usg. Wszystko dobrze, tętno było więc kamień z serducha :-) no ale lekarz cmokał że jednak za późno na mierzenie jak pójdę za 2 tygodnie dopiero bo to będzie 24 tydzień :-( Kurczę, więc nie wiele myśląc powiedziałam żeby mnie zapisał prywatnie i może być nawet dzisiaj...Patrzył, dumał ale zapisał na 20 bo to już ostatni dzwonek. A przecież chciałam iść do niego przed świętami ale już nie chciałam mu zawracać głowy, co później się dowiedziałam i tak miał wolne bo jakieś sprawy rodzinne miał :/
Wieczorem wizytka u niego , od razu na fotelik i pomiary, ale jak pisałam już na ogólnym najadłam się słodkiego i masakra jak mnie kopało stworzenie, widziałam jak przebiera tymi nóżkami a odczuwałam na brzuchu :-D tylko za co? A pewnie za to że tyle czekałam to teraz mam :-)

wymiary płodu: BPD- 56.04 , FL- 38.06, HC- 200.26, AC- 168.25
waga : 471.7 g
Termin już się przesunął na 03.05 czyli o 2 dni...
Łożysko w dnie i na ścianie tylnej, poza ryzykiem przodowania, st. dojrz. ilość płynu owodniowego w normie...
Serce płodu czterojamowa, akcja serca miarowa, 156u/min...
Zarysy czaszki i kręgosłupa prawidłowe...
Uwag : Naczynia śródpiersia widoczne, żołądek po stronie lewej, pęcherz moczowy widoczny, pępowina trójnaczyniowa
:-):-):-)
Także wszystko git, no i...
Tak figał mój robak i fikał , że na samym początku mój bezwstydnik pokazał swoje jajeczka :szok: i dyndał nimi i dyndał bez końca :-D także chłopak sisior :-) Plany ubierania i strojenia dziewuszki poszły na bok :-( Ooooo i miałam się dowiedzieć 14 stycznia a tu taki myk :-)

reklama
Do góry