reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

mi_Iva a nie zapytałaś czy wszystko w porządku? kurczę, ja na Twoim miejscu poszłabym na USG prywatnie do innego lekarza i to jeszcze dziś. albo może pojedź na IP jeśli masz schizować? Ale co powiedział? co masz zapisane na tym świstku z USG?

reklama
nie dostałam żadnego świstka ja chodze normalnie prywatnie on powiedziała że wszystko ok ale tak dziwnie no może ja schizuje dziwie się dlaczego tak szybko kazał mi znów przyjść

mi_lva jeśli niepokoi Cię postępowanie lekarza idź do innego. U mnie też jest różnica między wiekiem malucha wg OM a wg USG o cały tydzień, bo miałam przesuniętą owulację. Gin powiedział, że faktycznie na płeć jest za wcześnie ale malucha pomierzył wzdłuż i wszerz.
Mnie dziwi tylko, że nie dostałaś opisu badania i zdjęć. A może zadzwoń do gabinetu i powiedz, że zapomniałaś opisu i chciałabyś wpaść i go odebrać?

no kazał szybko bo maluch za mały na prenatalne. ja byłam tydzień po tyg bo przyszłam na usg i lekarz sprawdził, że z maluchem wszystko ok tylko 0,2 mm mu brakuje do prenatalnych i przyszłam jeszcze raz za tydzień. ale jeżeli Ty chodzisz prywatnie to się domagaj tych opisów, no coś Ty! Tylko,że za da tygodnie będziesz w 14 tyg 3 dniu a prenatalne można zrobić do 13 tyg 6dnia. Na jaki wiek Ci malucha ten gin ocenił? który tydzień i dzień? a wcześniej miałaś usg robione? była odchyłka w wieku ciąży?

mi_Iva jak nie przyjmuje ten lekarz, to ja bym poszła do kogokolwiek. bo jak Ci nic nie dał to faktycznie dziwnie to wygląda.

byłam 4 tyg temu powiedział że 9 tydz maiłam usg pokazał serduszko wszystko fajnie teraz powiedział że 11 tydz juz szukam innego lekarza nie chce wyjść na panikarę po prostu a na pewno się tam pobecze u tego innego lekarza:-(

byłam 4 tyg temu powiedział że 9 tydz maiłam usg pokazał serduszko wszystko fajnie teraz powiedział że 11 tydz juz szukam innego lekarza nie chce wyjść na panikarę po prostu a na pewno się tam pobecze u tego innego lekarza:-(

Kochana, weź się ubierz i jedź na IP, po co masz płacić. pojedź i powiedz, że 4 tyg temu miałaś usg i wyszło że 9 tydzień a wczoraj byłaś z zamiarem usg prenatalnego i lekarz Ci powiedział, że dziecko w 11 tyg i nic Ci nie dał i się boisz i martwisz i żeby sprawdzili co i jak.

O matko... prosze nie panikujcie... bo też zacznę... ;) Mam wizytę 26. Zobaczymy wierze ze wszystko ok... choć jak zwykle jestem kłębkiem ... obaw.. wczoraj sie uśmiechnęłam bo z mężusiem wyczulismy moją powiększoną macicę jakieś trzy palce pod pępkiem i stwierdziliśmy że.. rośnie... oby wszystko było dobrze.. teraz czekam na ruchy maluszka... i znów powód do niepokoju... ehh... ale przecież tak nie można... będzie dobrze.. ... już teraz bardziej rozumiem przymiot... "przy nadziei"...pozdrowienia specjalne dla tych wiecznie ulęknionych... witajcie w klubie..

JGCup1.png

Ostatnia edycja:
aesthete, perełka, wyszło mi białko w moczu 10 i leukocytów 15-18 wpw. Przepisał mi Augmentin i nysatyne dopochwowo i teraz schizuję bo przeczytałam ulotkę, że nie powinno się brać ani tego a ni tego będą w ciąży:-(

reklama
Do góry