reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Umówiłam się na jutro na USG prenatalne, jeżeli będzie za duże to zwrócą mi kasę, bo miałam wątpliwości czy zdążę... mam nadzieję że tak, a jak nie, to trudno... :)

reklama
gratuluję wszystkim majóweczką pomyślnych wizyt!

Dziewczyny pisała już na głównym ale jeszcze tutaj dopiszę.
Dopisuję na naszej listy majówek płeć naszych maleństw. Więc jak już któraś wie co nosi pod serduszkiem to pisać najlepiej na PW:-)

Gratulue udanych wizyt!!

Dzidzia ma 63mm juz, urosla duzo od ostatniego tygodnia. Termin mi przesuneli z 26 na 23 maja. Wiec 23 maj to juz ostateczny termin ktorego sie bedziemy trzymac, czyli wychodzi ze jesetm 12tydz i 6 dzien w ciazy :-). Dzidzia spala odbrocona do nas pleckami i pani ja musiala obudzic. Dzidzia sie wystraszyla chyba albo zdenerwowala bo az podskoczyla. A pozniej juz machala do nas, obrocila sie calym przodem do nas zeby w koncu przybrac idealna pozycje do pomiarow. Pani nam dokladnie pokazala raczki, nozki, klatke piersiowa, bijace serduszko i glowke i wszystko wyglada super. Pozniej pobrali mi krew i mam czekac na wyniki. Jesli sa zle to zadzwonia jutro albo w pozniedzialek, jesli dobre to wysla list do tygodnia czasu. Ale po ogladnieciu dzidzi jestem pozytywnie nastawiona :-).

Aeshete - przeszkadza, jest w okolicach łożyska, powoduje jego odklejanie. Na domiar złego mam dziwne skurcze macicy. Jak nospa do piątku nie pomoże na te skurcze to skończę na fenoterolu. U mnie nieszczęścia chodzą stadami chyba :/
Najbliższy miesiąc jest dla nas decydujący niemalże.
u nas fenoterol wręcz zakazany... eh.. a wiem ze to najlepszy lek na skurcze... dawali mi go w szpitalu ale do domu już nie pozwolili... niby max tydz można brac bo działa na dziecko... z moim synkiem wszystko ok wiec to może teoria... będzie dobrze....

a ja też po wizycie.. za dwa tyg do gin po skierowanie do szpitala... i 2 grudnia ide na szycie szyjki - szew macdonalda profilaktycznie.. najgorsze ze to pod pelna narkoza a takiego pessara to zakłada się nawet w gabinecie gin.

Szuszunia- moja mama cała ciąże przechodziła ze mną na fenoterolu i nic mi nie jest :) rożnie to bywa. Bardziej na organizm matki działa niż na dziecko.
Nie wiem czy to podają u mnie w szpitalu, ale mi ginka wypisała receptę i jeśli będzie taka potrzeba to mam dzwonić i pytać jak to brać.
Grunt ze nie pozwala na przedwczesny poród :)

Dziewczyny gratuluję Wam wszystkim udanych wizyt! Cały czas do Was zaglądam i podczytuję, ale trochę zamarłam w oczekiwaniu na to moje usg wtorkowe. Wczoraj musiałam sobie stanąć przed lustrem i powtarzać, że jest wszystko w porządku. Jak mnie nachodzą głupie myśli to tak robię, aż przejdzie. Jakoś pomaga ;-)

ja w poprzedniej ciazy bralam fenoterol bo mi brzuch twardnial - kurcze nie pamietam ile bralam ale dlugo - na pewno ze 2 miesiace - jak nie dluzej

odstawilam w piatek - w poniedzialek urodzilam :)

Zazdroszcze juz tym z was, ktore znaja plec maluszka:tak: Zawsze to mozna juz zwracac sie do brzuszka po imieniu no i fajnie jest po prostu juz wiedziec. Oby mi zlecialo do 19 grudnia:sorry2: Chociaz to jeszcze miesiac:shocked2:

aesthete
sliczne malenstwo :) No i jeszcze raz gratuluje coreczki :)
gwiazdeczka super, ze dzidzia ma sie dobrze :) gratuluje udanej wizyty!

reklama
ja już po wizycie u dzidziusia wszystko w porządku, ale niestety zdjęcie zostawiłam u położnej jak zapisywała mi recepte jakoś przez przypadek eh:( niestety mam złe wyniki moczu i muszę się faszerować antybiotykami:(

Gratuluję wszystkim mamusiom udanych wizyt;*

Do góry