reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

dzisiejsza wizyta zaliczona :)

dzidzius ok, rosnie - teraz ma 10cm od glowy to pupci :)

szukalismy co ma miedzy nogami ale bylo ciezko, zakrywala raczka :p po mamusi wstydliwa
w koncu doktor zrobila stop klatke i miedzy nogami nic nie ma :-):-):-) pani doktor powiedziala ze na 99% dziewczynka......... ale nie umiem sie do konca tym cieszyc mimo ze marzylam o coreczce - bo mam dwie znajome u ktorych do 7 miesiaca byla dziewczynka i nagle pojawily sie jajeczka

i caly czas o tym mysle...... a tak sie chcialam cieszyc ze to na pewno dziewczynka

wiem ze to rzadkie przypadki ale jednak...

Ptysia jakie Ty masz już wielkie bobo:)

reklama
Gwiazdeczka gratuluje udanej wizyty;-)
Szuszunia powodzonka dobrze ze z malenstwem ok;-)
Futurystka wspolczuje i lecz sie szybko;-)
Perełka dobrze ze sie skonsultowalas, gratuluje coreczki;-)
Ewelinka nie przejmuj sie zdjecia beda potem wazne ze ok wszystko;-)
Zeberka hej witaj i powodzenia na us:-)moja tez ostatnia 8 sierpnia termin mam dzien wczesniej;D
Pysia duze dzieciatko gratuluje córuni!;-)nie nakrecaj sie ja mam odwrotnie chce dowod w postacie foto siusiaka :p
Milva dobrze zrobilas powodzenia;-)

Ostatnia edycja:
Kurcze, tak piszecie, że dzidzie mniejsze na usg niż z OM. Mi po pierwszym usg wyszło gdzie różnicy ok tydzień. I teraz zastanawiam się nad tym prenatalnym usg, bo wg OM wypada na 12t3d i tak się zaczęłam trochę obawiać, że dzidzia będzie za mała do pomiarów, a przecież to usg kosztuje ponad 300 zł... I co wtedy?

Ja też już po wizycie.. Wszystko dobrze, Dziecię moje tak się kręciło, że ciężko było zrobić pomiary, ale się udało;-) Ciągle leżało główką w dół i ma już 10,1cm i ok 200gram ;-) Dostałam skierowanie na połówkowe i 3d, odbędzie się 4 stycznia o 8.40 ;-) a kolejna wizyta u lekarza prowadzącego 12 grudnia wraz z usg:-) Aaa, Maluda nie chciała pokazać co ma między nóżkami, mówił ze za miesiąc będzie już ładnie widać :) Teraz kolejne odliczanie do kolejnego spotkania.. Nie wiem czy coś zobaczycie, bo ciężko było uchwycić kręcące się Dziecko :):)
Zobacz załącznik 593940

Dziewczyny, gratuluję wszystkim z osobna udanych wizyt! :)
Ja już się nie mogę doczekać, a jeszcze 2 tygodnie do usg, a 3 do wizyty ...
Wkurza mnie ten lekarz, bo zapisuje mnie średnio co 5-6 tygodni ;/
Chyba umówię się prywatnie, bo drażni mnie to czekanie :p

reklama
Do góry