reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Nika super ze wszystko dobrze na wizycie :)

lena no wlasnie u nas czasem odrazu umawiaja na ten scan 20tyg a czasem trzeba czekac na list - ciekawe jak dlugo bede czekala... no I u nas w szpitalu normalnie mowia plec jak chcesz wiedziec no chyba ze dzidzia nie pokaze ;) ale ja chce isc prywatnie tylko wtedy jezeli moja wizyta w szpitalu bedzie za pozno ;) bo nie chce zadlugo czekac ;) albo pojde tez prywatnie jezeli na scanie w szpitalu dzidzia nam nie pokaze co tam ma ;) ja nie ide na ten duzy scan prywatnie bo I tak wszystko sprawdza w szpitalu wiec szkoda mi palcic 100-200f, tylko chce isc na taki w ktorym sprawdzaja tylko plec no I robia rutynowa kontrole serduszka mozgu I cos tam jeszcze mierza, znajoma teraz byla na takim I jej jeszcze dwa razy przelaczyli na 4d zeby sobie poogladali I zrobili im zdjecie buzki a to wszystko za 39f :D

reklama
wyszła DZIEWUCHA :-) na usg
dziwne uczucie (strach/lęk czy dam radę), bo od zawsze widziałam siebie jako matkę chłopców, ale super, że może być parka ;-)
czułam, dziewczynkę, mąż tak celował ;-) więc czemu nie... mega szczęśliwa jestem, mąż dumny jak paw:tak:
64mm szczęścia
wszystkie przepływy ok, reszta też, piękny nosek i przezierność karku też.
malutka rośnie jak na drożdżach. termin z dokładnego usg (średnie wielu parametrów, nie tylko długość ciemieniowo-siedzeniowa) wychodzi dziś 25.04. czyli 12t5d dziś wyszedł.

PA160295.jpg

Załączniki

• PA160295.jpg
    PA160295.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 99
Szuszunia piekna coreczka! Jejkus to dopiero 12-13 tyd a tak ladnie widac no i plec juz znasz! Ekstra ja nie moge sie doczekac kiedy poznam no ale to jeszcze troche sobie poczekam ;)

reklama
Szyszunia jaka już duża córeczka :-)
ja 21 października idę na badanie krwi i moczu.
Mam tam podstawowa morfologię, glukoza, kreatynina,białko całkowite,HBsAg,VDRL i badanie ogólne moczu... Brr jak na nienawidzę pobierania krwi!:szok:
Dobrze że małż ze mną jedzie to jak coś pomoże mi się ubrać bo ja zawsze taka obolała wychodzę z pobierania krwi... te baby takie niedelikatne... :szok:
a 25 idę do lekarza na wizytę kontrolną żebym nie zapomniała co mam zapytać bo mam parę pytań :D

Do góry