reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Zakładając, że wszystko będzie ok (i z maluchem i z doktorem), czy powinnam zapytać lekarza wprost, czy będzie prowadził moją ciążę? I idąc dalej, czy mogę mieć pewność, że będzie dla mnie miejsce w "jego" szpitalu?

Nie wiem dziewczyny, czy to się niejako wprost ustala? Czy takie pytania są "na miejscu"?

Ty sobie sama wybierasz lekarza prowadzącego - nie musisz pytać lekarza o zgodę - po prostu umawiasz się do niego na wizyty i tyle. Co do szpitala, to nigdy nikt Ci nie zagwarantuje, że będzie miejsce - jeśli akurat będzie nawał rodzących, to Cię odeślą do innego szpitala. Oczywiście lepiej mieć 'swojego' lekarza w szpitalu, w którym planuje się rodzić.

reklama
Straciatella gratuluje wizyty i synusia :)
moja dzidzia miala dzisiaj 4,20 cm i terz bylo widac juz plec ale nie chciala zeby bylo pomylki i powiedziala ze nastepnym razem juz :)
Ja tez mam prenatalne za 10 dni:-) i bedzie przez brzuch juz normalnie chyba ze nie bedzi widac to dowcipnie.

KPe007 ooo czyli w sumie nie wiadomo, czy one są jedno czy dwujajowe. A miałaś w swojej rodzinie ciąże bliźniacze?

Straciatella gratuluję udanej wizyty!!! Super, że będzie chłopiec, chociaż zawsze pozostaje margines błędu i może, może... ;-)

Nadzieja ja też mam tydzień czekania (wizyta we wtorek), ale u mnie to dopiero pierwsze usg. Także nie mogę się doczekać i myślę każdego dnia, ile jeszcze zostało :-)

IMG_6045.jpg

Udało mi się wkleić zdjęcie, ale nie mam pojęcia czy dobrze. :p

Straciatella - Gratuluję chłopca, sama mam 4 młodszych braci i mimo wszystko to sama radość. :) Chyba, ze jeszcze się wszystko zmieni. :p

Struss - ja mam tak samo, ale mimo wszystko najważniejsze, żeby było zdrowe. ;)

Anka - mój lekarz sam mi powiedział, że jest praktycznie przy wszystkich porodach swoich pacjentek. :) Szwagierka potwierdziła, że obu synów właśnie on przyjmował.
Myślę, że spokojnie możesz zapytać. :)

Ja mam prenatalne 31 października, to będzie 12 tydzień, więc może też tam coś lekarz zobaczy. ;P

Załączniki

• IMG_6045.jpg
    IMG_6045.jpg
    12,1 KB · Wyświetleń: 110
STRACIATELLA-gratuluje syna:-) tez juz bym chciala plec znac:-) ZOSIASAMOSIA-ani u mnie,ani u meza blizniakow nie bylo:-)

reklama
Do góry