reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Zakładając, że wszystko będzie ok (i z maluchem i z doktorem), czy powinnam zapytać lekarza wprost, czy będzie prowadził moją ciążę? I idąc dalej, czy mogę mieć pewność, że będzie dla mnie miejsce w "jego" szpitalu?

Nie wiem dziewczyny, czy to się niejako wprost ustala? Czy takie pytania są "na miejscu"?

Ty sobie sama wybierasz lekarza prowadzącego - nie musisz pytać lekarza o zgodę - po prostu umawiasz się do niego na wizyty i tyle. Co do szpitala, to nigdy nikt Ci nie zagwarantuje, że będzie miejsce - jeśli akurat będzie nawał rodzących, to Cię odeślą do innego szpitala. Oczywiście lepiej mieć 'swojego' lekarza w szpitalu, w którym planuje się rodzić.

reklama
Straciatella gratuluje wizyty i synusia :)
moja dzidzia miala dzisiaj 4,20 cm i terz bylo widac juz plec ale nie chciala zeby bylo pomylki i powiedziala ze nastepnym razem juz :)
Ja tez mam prenatalne za 10 dni:-) i bedzie przez brzuch juz normalnie chyba ze nie bedzi widac to dowcipnie.

KPe007 ooo czyli w sumie nie wiadomo, czy one są jedno czy dwujajowe. A miałaś w swojej rodzinie ciąże bliźniacze?

Straciatella gratuluję udanej wizyty!!! Super, że będzie chłopiec, chociaż zawsze pozostaje margines błędu i może, może... ;-)

Nadzieja ja też mam tydzień czekania (wizyta we wtorek), ale u mnie to dopiero pierwsze usg. Także nie mogę się doczekać i myślę każdego dnia, ile jeszcze zostało :-)

IMG_6045.jpg

Udało mi się wkleić zdjęcie, ale nie mam pojęcia czy dobrze. :p

Straciatella - Gratuluję chłopca, sama mam 4 młodszych braci i mimo wszystko to sama radość. :) Chyba, ze jeszcze się wszystko zmieni. :p

Struss - ja mam tak samo, ale mimo wszystko najważniejsze, żeby było zdrowe. ;)

Anka - mój lekarz sam mi powiedział, że jest praktycznie przy wszystkich porodach swoich pacjentek. :) Szwagierka potwierdziła, że obu synów właśnie on przyjmował.
Myślę, że spokojnie możesz zapytać. :)

Ja mam prenatalne 31 października, to będzie 12 tydzień, więc może też tam coś lekarz zobaczy. ;P

Załączniki

• IMG_6045.jpg
    IMG_6045.jpg
    12,1 KB · Wyświetleń: 104
STRACIATELLA-gratuluje syna:-) tez juz bym chciala plec znac:-) ZOSIASAMOSIA-ani u mnie,ani u meza blizniakow nie bylo:-)

reklama
Do góry