reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

reklama
straciatella ale fajnie, że wszystko dobrze:) płeć tak szybciutko? no ale Tobie się wciąż termin porodu przesuwa:p super, czekamy na fotki.

Straciatella ale super wieści :-) Dzidzia rośnie i wszytko w porzadeczku no i do tego chłopak... ho hoo mąż dumny :tak:

Tylko tak jak piszesz będziesz 3 chłopów wychowywać :-D

Z niecierppliwościa czekamy na foto :D

olapalo - to tylko USG. Miesiączki miałam regularnie, wiem kiedy była owulacja. Więc takie terminy wg USG są śmieszne. Ale później to się unormuje. Z Młodym też tak miałam, z tym że pod koniec ciąży miałam miesiąc różnicy w terminie wg OM i wg USG. Przez to 3 tygodnie wywoływali mi poród! Masakra.

Gratulacje dziewczyny!
KPe007, gratulacje x2 :-)

Straciatella, masz pierwsze zidentyfikowane baby na forum :-D

Mam do Was pytanie (może zabrzmieć w stylu blondynki, ale poważnie nie wiem jak się zachować).

Jutro mam drugą wizytę. Pierwsza była w 5tc, więc była bardzo ogólnikowa, widać było pęcherzyk.
Zakładając, że wszystko będzie ok (i z maluchem i z doktorem), czy powinnam zapytać lekarza wprost, czy będzie prowadził moją ciążę? I idąc dalej, czy mogę mieć pewność, że będzie dla mnie miejsce w "jego" szpitalu?

Nie wiem dziewczyny, czy to się niejako wprost ustala? Czy takie pytania są "na miejscu"?

Ostatnia edycja:
super wiesci straciatella :) i gratuluje synka :)

a powiedz mi czy mialas usg dopochwowo czy przez brzuch?
a plec stwierdzona przez zwykle usg czy mialas moze 3D?

Ptysia - miałam dzisiaj 2 USG. Prenatalne normalnie przez brzuch - Płeć stwierdzona na obrazie 2D.
A później na normalnej wizycie miałam USG dowcipnie, i to już była kicha. Na tym etapie powinno juz być przez brzuch.

reklama
Do góry