reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt:-) śliczne te Wasze fasolki:tak:
Makao, trzymam kciuki, żeby trofoblast poszedł do góry. Musi być dobrze!

Aśku, dziewczyny piszą, że w większości przypadków prenatalne są przez brzuch;-)

reklama
no to mogę iść spokojnie do gina na te badania ;-)
bo ja dziwna jakaś jestem i faceta gina jakoś nie mogę strawić ;-) i jakby mi miał dowcipnie jeszcze robić, to bym padła :zawstydzona/y:

Asku fajnie, że wszystko dobrze na wizycie. I robił Ci papa ;) Ja wolę mężczyzn ginekologow, moim zdaniem są milsi, delikatniejsi i mają więcej taktu. Teraz owszem, chodzę do kobiety i nie narzekam, ale to dlatego, że mój gin nie przedłużył umowy z przychodnia i tylko w szpitalu onkologicznym pracuje.

Zosiasamosia ja też jakoś wolę chodzić do facetów-ginekologów :tak:
Pamiętam jak poszłam na wizytę do Pani doktor jeszcze jako dziewica...
Jezu... Nie dość że niemiła, niesympatyczna, zwróciła się do mnie per "dziecko" :baffled: mimo że byłam pełnoletnia(!!!) to do końca dnia byłam taka obolała po badaniu jak nie wiem...
Oczywiście więcej tam nie poszłam...

teraz chodzę do faceta i mi to nie przeszkadza(mojemu mężowi też nie, uważa że mój dr jest bardzo sympatyczny, zawsze uśmiechnięty i nie spotkałam się ze złymi opiniami na jego temat).
Poza tym uważam że wolę chodzić do doświadczonego faceta niż do konowała-baby która potrafi tylko tabletki przepisać i nie odróżnia wrzoda od ciąży :baffled:
a jak jakaś koleżanka ma opory przed facetem mówię że to dla nich chleb powszedni i kobita z rozwalonymi nogami nie robi na nim wrażenia:-D

Zosiasamosia, brownagula popieram tez wole mężczyzn ginekologów. W swoim życiu byłam u trzech kobiet i o trzy razy za dużo. Ostatnia to jakaś była pracownica ss. Strasznie niedelikatna.
Dla mnie podobnie jak i dla Was facet ginekolog po prostu bardziej wyrozumiały i delikatniejszy.

Ja niby zawsze chodziłam do ginekologów facetów ale.. ciążę z Jankiem prowadziła mi babka - wariatka taka, w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Później już byli tylko faceci, aż trafiłam do mojej ginki. Jest empatyczna, mam do niej 100% zaufania, mówi do mnie córeczko i jest świetnym ginekologiem-endokrynologiem. Na usg genetyczne umówiłam się do faceta, bo to doskonały specjalista od usg i pracuje w luxmedzie, gdzie nie muszę płacić ale coś czuję, że u mojej ginki powtórzymy. Bo jeśli ona nie powie, że jest ok, to będę chodzić po ścianach.

a.. mówiłam Wam, że prowadzę ciążę podwójnie, tę drugą w luxmedzie właśnie, żeby mieć badania za darmo. u faceta. nie lubię go. jest utytułowany, świetne opinie a ja się czuję jak kolejny numer. ale on tylko od badań. podsumowując, faceci zawsze wydawali mi się bardziej delikatni, miałam wrażenie, że jestem traktowana z większym szacunkiem. ale kiedy poznałam moją ginkę przekonałam się, że można być i delikatnym i traktować z szacunkiem i jeszcze troszczyć się niemal jak matka.

reklama
Makao - trzymam kciuki. Ja miałam do 17 tc łożysko przodujące, później się podniosło i to tak, że nie było przeciwwskazań do rodzenia sn. ;-) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Nanncy - jasne, że widać ;-) ale co się będę rozwodzić. Jeszcze pomyślicie, że sie jakoś mądrze czy coś :-p A dla mnie to po prostu fajna sprawa, że można przewidzieć płeć na takim etapie z tak dużym prawdopodobieństwem :rofl2: A nawet jeśli się nie sprawdzi, to i tak pozostaje ta nutka fun'u przy gdybaniu :happy:

Do góry