reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

reklama
Maluszki śliczne!!
0heart.gif

Gratuluję też udanych wizyt, aby tak dalej!!
041.gif

Makao i co z tym można zrobić? Wcześniej nie było tego?

zosia trzeba na siebie uważać, dać sobie na spokój z seksem na razie, żeby nie było krwawienia. ginka powiedziała, że powinien pójść do góry ten trofoblast. jeśli nie pójdzie do góry to będzie łożysko przodujące a wtedy dopiero będę się poważnie martwić.

Makao trzymam kciuki! Moja znajoma (w sumie dwie) miały podobnie, przez to miały mieć cc, na szczęście w dwudziestym którymś tc łożysko poszło do góry i mogły rodzić normalnie.

Nanncy - dziewczęcy nub może się podnieść i stać się chłopcem :rofl2: :-D

Straciatella, co to jest ten nub ??? :szok: widać to na moim zdjęciu????? Ja to sie pewnie nastawiłam na chłopca bo bylam u wróżki w styczniu :p Nie dość, że skubana przepowiedziała mi dokładnie kiedy zajdę w ciążę, to jeszcze płeć podała ;P

Ostatnia edycja:
Ja już mam wyniki krwi i moczu :)
Tylko na VRLD muszę czekać pojutrze dopiero będą :baffled:
też się wkurzyłam, bo ja chodzę prywatnie do gina i tam nie ma laboratorium i potraktowali moje badania również prywatnie :baffled:
wkurzyłam się, bo prawie 90zł wydałam, a na dodatek się nacierpiałam przy tym pobieraniu że hej...:-(
Jedynie co dobrego to to,że dostałam kartę stałego klienta i mam 5% zniżki na badania, i po zarejestrowaniu na stronce widzę wyniki :-)
Dziś już o 10 rano widziałam swoją morfologię,i wszystko oprócz VDRL i przeciwciał WZW :)
także fajna sprawa, bo nie trzeba czekać do tej 16 godziny na wynik tylko klik i już wiem wszystko dwie godzinki po pobraniu :)

Już jest lepiej niż ostatnio, bo ostatnio miałam podwyższone leukocyty we krwi, i za dużo leukocytów w moczu(maiłam 8wpw a norma do 5) ...:baffled:
Lekarz mi kazał brać urosept przez 10 dni i już jest w porządku, bo dziś już na wyniku mam 1-3 wpw czyli w porządalku :-)
Hemoglobinka w normie(nawet jak na ciężarną to troszkę za dużo bo 14,4 :szok:)
Poprzednio lekarz zażartował sobie: "ile pani waży","44,5" "no... bogato..." :-DPóźniej spojrzał na moje wyniki"hemoglobina... uuu 15,3! ładnie... jak na Panią " :D

U mnie małż był na pierwszym usg mimo że było dopochwowo :)
aż sama byłam w szoku, bo tez wydawało mi się że można być tylko na usg przez brzuch.
ba, lekarz sam zapytał czy małżonek chce sobie poogladać i wyjrzał i zawołał z poczekalni :)
Patrzałam na dumnego tatę i prawie miał łzy w oczach jak patrzył na swe pierworodne :-D

Pociesze Cie ze ja tez chodzę prywatnie do giną i muszę płacić za badania. Wczoraj doznałam szoku, robiłam morfologia, mocz, TSH, FT3, FT4, oraz trzy przeciwciała tarczycowe i zapłaciłam 270 zł. Szok

reklama
i już po wizycie :-D
a więc taaaak :-)
kosmita ma dzisiaj 30,5 mm :tak: co odpowiada 9w6d :-D czyli TP zgodny z OM :-D
serducho biło :tak: kosmita machał też mini rączką :tak:
zdjęcie mam, ale nic nie widać, więc nic nie wkleję ;-)
ale ale jest szansa, że będę badać się na lepszym sprzęcie ;-) bo mam zrobić badania prenatalne (między 4 a 10 listopada) :tak: dostałam namiar na innego gina (pytanie prenatalne są brzuszne czy dowcipne?) :-D

Do góry