reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Nanncy ja też w pierwszej ciąży. Ginekolog wytłumaczył mi, że teraz na pewno po porodzie podadzą mi immunoglobulinę. A teraz do 28 tygodnia podaję się ją bo w drugiej ciąży, jeżeli dziecko będzie miało grupę krwi dodatnią to moje antyciała mogą niszczyć tkanki nowego płodu, ale takie coś zdarza się raz na jakieś tysiąc przypadków. Nie jest to konieczne, ale jakieś tam ryzyko jest. Jemu przez 20 lat pracy zdarzył się tylko jeden przypadek. I na podanie tego decyduję się jakieś 30 % pacjentek ze względu na cenę.

reklama
Ptysia zdjęcie cudo :)))) Jaranti, ja również mam rh-, lekarz mówił mi, że mogę odpłatnie dostać ten zastrzyk, ale tak samo jak Tobie powiedział, że w pierwszej ciąży jest to zapobieganie czemuś czego prawdopodobnie nie ma i jest rzadko stosowane..., kazał mi zrobił test Coombsa- wyszło prawidłowo, więc pewnie nie będę teraz brała tego zastrzyku. A po porodzie i tak dostaniemy :)))

Mi ta glukoza po godzinie wyszła 142.
Ale lekarka powiedziała, żeby nie stresować się bo po godzinie ma prawo taka wyjść.

Dziewczyny, czy ktoras z Was miewa takie objawy:

Zazwyczaj w nocy, lub w trakcie lezenia pojawia sie bol w okolicy kosci ogonowej od wewnatrz z towarzyszacym parciem na stolec i mocz. Brzuch twardnieje i ciezko sie wyprostowac. Do tego zlewne poty, goraco na twarzy i trzesace nogi. Po jakims czasie mija ale powtarza sie.

Blagam, pomozcie!!! Oczywiscie zglaszalam to ginowi i nawet bylam z tym 2 razy w szpitalu ale nikt sie tym nie zainteresowal. Zrobili rutynowo ktg ktore nic nie wykazalo (choc czasem tetno dziecka spadalo ale tlumaczyli ze dzidzia pewnie sie schowala...). Biore spazmoline i luteine i magnez ktore nic nie daja, mam nawet wrazenie ze po spazmolinie jest jeszcze gorzej, ze to mi podraznilo uklad nerwowy.... W szpitalu mialam tez 1/2 kroplowki fenoterolu ...i nic.
Nie wiem co mi jest i czy to normalne, tak jak bagatelizuja to lekarze....?
Nie ogladal mnie neurolog ani ortopeda. Mialam jedynie wizyte u psychologa ktory pomaga zniesc to ale nie likwiduje bolu...
Bardzo sie martwie..
Dodam ze w okres mialam zawsze bole krzyzowe i to wszystko bardzo mi to przypomina. Mam obawy ze szpitalne ktg w tym tyg ciazy nie wykazaloby skurczy w krzyzu. Pomozcie!!!

Ostatnia edycja:
Nanncy nie wiem co Ci powiedziec, bo kompletnie sie nie znam. Wiem tylko, ze jak bylam u swojego gina i sie go pytalam czy jest cos co na co powinnam zwrocic uwage to trzesace sie nogi wlasnie. Nie wiem dlaczego, bo nie zapytalam. Idz koniecznie do innego gina i szukaj pomocy, bo najwazniejsze jest to zebys Ty byla spokojna, bo jak sie stresujesz to i dziecko sie stresuje.

Nanncy wydaje mi sie, ze to nie jest nic bardzo powaznego, bo on mowil, zeby mu to tylko zglosic jak cos, a nie mowil, zeby pilnie przyjechac a ja mam wizyty tak ok raz na miesiac, wiec gdyby cos bylo pilnego to juz bym musiala jechac. Zreszta on mi to.mowil przy zapisywaniu magnezu i pytal sie czy mam skurcze.

diabliczko nie wiem jak to zrobiłam, ale jestem dumna :-) mam nadzieję, że tak pozostanie.

nanncy
skoro lekarze twierdzą, że jest ok to widocznie tak jest. Może taka Twoja natura ...

reklama
NANCY-jak w szpitalu powiedzieli Ci,że o.k, to raczej jest wszystko w porządku,nie martw sie ,może to dzidzia jakis nerw Ci uciska czy coś jak leżysz na plecach za długo.

Do góry