reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Witam :)Jestem po wizycie. Dziś miałam test obciążenia glukozą 75 g i na szczęście wszystko wyszło prawidłowo. Gdyby kogoś interesował mój wynik to 88 na czczo i 130 po 2 godzinach. Oprócz tego miałam takie szybkie USG, ponieważ lekarz chciał zobaczyć czy maluszek się odwrócił, ale się nie odwrócił. Morfologia prawidłowa. Trochę porozmawialiśmy o cesarce. Generalnie udana wizyta i dobre wieści. Życzę tak udanych wizyt i wieści każdej z Was.

reklama
Ja już po wizycie. Pierwszy raz w tej ciąży usłyszałam, to co chciałam od początku czyli "nie mam się do czego przyczepić". Uff.
Krew, mocz i glukoza do zrobienia i jak będzie ok, to wizyta 05.03.
Przytyłam 4,5 kg z czego połowa w ciągu ostatnich 4 tygodni:szok:.

Cześć :) widzę ze u was wszystko ok :) Bardzo mnie to cieszy. No teraz chyba jestem już w stanie napisać coś więcej... Do 22 tc wszystko było super, dobre wyniki, dzidziuś książkowy... no idealnie. 22 tc USG połówkowe lekarz stwierdza że musi mnie wysłać na konsultacje do Roszkowskiego... :szok: ale po co????????? dzidzia ma powiększone komory mózgu nie rozwinąła się robak i są jakieś problemy z móżdżkiem.... SZOK!! Tydzień później wszystko się potwierdziło w środę kordo - coś jak amniopunkcja tylko pobierają też krew pępowinową... u mnie niestety nie udało się jej pobrać pomimo uslinych prób. ale okazało się że wody płodowe są krwiste... szpital badania i wyrok... resztę znacie Hanię musiałam urodzić siłami natury co jest zrozumiałe i normalne w takim przypadku... mam nadzieję że dzięki temu będę mogła mieć jeszcze dzieci. A teraz uczę się żyć z "pustym" brzuchem... jest cholernie ciężko... jak sobie pomyślę że byłabym teraz w 25 tc... malutka fikałaby w brzuszku... a tu nic. Z całego serca życzę wam udanych ciąż bez niespodzianek no i oczywiście lekkich porodów!!!! Będę do was czasem zaglądała:) a na pewno w maju!!! :) Trzymam kciuki za was i wasze maluszki! :)

MonikaZgierz wooow tylko 4.5 kg? :szok:

rurka musisz być dzielna kochana...dać radę jak nikt inny...oczywiście że masz szanse na dzidzię i tego ogromnie Ci życzę abyście szybko znowu cieszyli się maleńkim szczęściem ;-) i niedługo zawitała do Nas z radosną nowinką :) Jak będziesz na siłach to zaglądaj do Nas...będzie Nam bardzo miło przeczytać co u Ciebie a tymczasem trzymamy mocno kciukasy i dajemy dużo energii ...serduszko dla Ciebie

130 po 2 h to prawidłowy wynik. Norma po 2h jest do 140, po 1 h do 180, a na czczo do 105. Jeżeli choć jeden z tych wyników jest nieprawidłowy lekarz odsyła do poradni diabetologicznej. Wiem to, bo przerabiałam to w poprzedniej ciąży. Wtedy miałam test obciązenia glukozą 50 g i wyszedł nieprawidłowo, więc zostałam odesłana do poradni diabetologicznej. Pózniej miałam robiony test obciążenia glukozą 75 g jeszcze 3 razy w różnych tygodniach ciąży i wychodziły różne wyniki, ale zawsze prawidłowe. Wydaje mi się, że wynik moze zależeć od tego co zjemy poprzedniego dnia. Ja akurat jadłam banana i winogrona, które mają sporo cukru, więc może stąd trochę wyższy wynik. Lekarz powiedział, że wynik jest świetny.

reklama
Rurka- przykro mi
Diabliczka- na razie, ale wiem, że teraz waga szybciej będzie rosnąć.
Ptysia super zdjęcia. Ależ ona szczęśliwa w twoim brzuszku.

Do góry