reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Rurka: bardzo nam przykro z mężem. Bardzo nam przykro, że musieliście przeżyć taką tragedię. Jak tylko przeczytałam Twój pierwszy post na ten temat to nie mogłam powstrzymać łez. Jesteśmy z Wami myślami i sercem! Ściskamy Was cieplutko!

reklama
Hej dziewczyny, wlasnie mialam pytac o glukoze, tzn czy 28tydzien to nie za pozno na test ale widze ze sporo z Was robila dopiero teraz.
U mnie jest podejrzenie ze cos nietak z cukrem i smigam na test. Jaka ta glukoze trzeba kupic? Ile gram? 75 czy 50?
I czy jesli wystepuja jedynie spadki cukru to ten test wykarze?

nancy co do tego czy masz zrobic glukoze 75g czy 50g musisz dopytac swojego ginekologa.Tak samo dopytaj czy maja byc 2 czy 3 pobrania krwi bo to tez zalezy do lekarza

Rurka bardzo mi przykro nie wiadomo co napisac jednak dobrze ze wczesniej znalezli przyczyne z pewniscia bedziesz miala jeszcze dzieci. Życzę tego z całego serca
ptysia przepięknie pozuje panienka

Rurka bardzo mi przykro :( życzę Tobie i Twojemu Mężowi dużo siły, ale i nadziei na przyszłość. Trzymam za Was kciuki! ściskam mocno!

Rurka dużo siły :* :*

A ja po wizycie.
Po raz kolejny córka potwierdzona :-D:tak:Waży 1140 gram - moje wielkie szczęście :cool2:
Serduszko pięknie biję :-)
Po 3 tygodniach tylko 1kg na plusie ... Ufff... Ale od początku ciązy dokładnie 10 kg.
Moje łożysko poszło pięknie do góry, szyjka bez zmian - same pozytywy.
Powinnam mieć teraz podaną immunoglobuline anty D, ale się nie zdecydowałam bo koszt to 400 zł. I nie stać mnie. Czy któraś z Was ma także możliwość konfliktu serologicznego?
Zlecił mi teraz badania: morfologia, badanie moczu, odczyn Wasermanna, HBS i krzywa cukrowa.
Kolejna wizyta za dwa tygodnie 21.02.

Ostatnia edycja:
Jaranti, u mnie moze wystapic konflikt ale lekarz powiedzial ze w pierwszej ciazy nie musze brac immunoglobuliny. Nie wiem tylko czy ma racje...?

reklama
Do góry