reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

reklama
mallaika kurczę :-( współczuje Ci kochana :* "...żołądek nie był wypełniony wcale..." jak to możliwe? :/ Najgorsze że musisz czekać aż do poniedziałku...trzymaj się mocno i nie daj się stresowi Oczywiście trzymam mocno kciukasy

Mallaika, Tydzien temu przezywalam to samo co Ty! Bylam w szpitalu z innych powodow, m.in. malowodzia. Na usg wyszlo: nie uwidoczniono zoladka i lekarz mowil ze jest wlasnie niewypelniony... Na powtorne usg czekalam 3dni w stresie wiec wiem co czujesz... Lekarze nic specjalnego mi nie mowili, nie radzili, sama wertowalam moje poprzednie usg i na nich bylo ok...Sama sobie tlumaczylam ze moze mala po prostu nie je... ? Te 3 dni a zwlaszcza dzien przed usg jadlam duzo slodkosci, zeby wody mialy slodki smak, zeby chetniej jadla. Wiem, moze to glupie ale tak sobie tlumaczylam bo czytalam ze dzidzia chetniej lyka jak je sie slodkosci.... Kupilam delicje, ciastka z czekolada i monte. Nastepne usg pokazalo wypelniony zoladek, ufff. Ciagle jednak jest we mnie lekki niepokoj czy z tym przewodem pokarmowym jest dobrze bo czesto miewam malowodzie ale musze wierzyc ze bedzie okej... W piatek mam kolejne usg.
Trzymam kciuki za Twoje wyniki i wierze ze bedzie dobrze!

Mallaika, wiem, że łatwo się mówi, ale trzeba być dobrej myśli i się nie zamartwiać. Trzymam kciuki, żeby kolejne usg wyszło już dobrze! :*

Dziękuję Wam bardzo za wsparcie :)
staram się zachować spokój, chociaż nie jest to proste.. Przeglądałam wyniki z USG z poprzedniej ciąży i tam żaden lekarz nie opisywał stopnia wypełnienia żołądka - tylko, że był uwidoczniony. Teraz też go widać, tyle że coś z tym wypełnieniem nie styka :/
No nic, czekam do poniedziałku. Na szczęście lekarz który robił USG pracuje w IMiD i jak będzie trzeba, to mnie dalej pokieruje i nie będę błądzić po omacku.

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt, śledzę wątek cały czas.

Mallaika - trzymam kciuki, nie martw się na zapas. Grunt to właściwa diagnoza, rozwianie wszystkich wątpliwośći i w razie "w" (odpukać) szybkie podjęcie odpowiednich działań. Kciuki zaciśnięte &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

U nas mały CHŁOP zmierzony podczas poniedziałkowej wizyty odpowiada 30tc i 5d i waży 1320g :sorry2: więc rośnie jak na drożdżach.
Szyjka się nie skraca już, jest twarda, szew trzyma. A ja mogę robić niewielkie prace poza leżeniem (np. krótki spacer :-p)

Straciatella - dziękuję! Super, że u Ciebie stabilnie :tak: u nas na wczorajszym USG szacunkowa waga to 490 g, tak więc różnica miedzy naszymi chłopakami jest kolosalna :szok: :-D

reklama
Do góry