reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Moja córcia tez nisko ,ale lekarz przebadał mnie i powiedział ,że wszystko o.k.Najgorzej jest jak się nachylam i oczywiście to uczucie siku,siku,siku.....idąc do biedroni mam opracowaną trasę,tak żebym mogła skorzystać z toalety(koleżanki mieszkaja na osiedlu),zawsze któraś jest w domu.....

reklama
Z dzidzia ok poogladalismy ja chwilke odwrocona juz 3 wizyte i nie chce pokazac co ma miedzy nozkami a jestem ciekawa czy nic jej tam nie uroslo i pozostala dziewczynka :dry: szyjka ok,wyniki z glukozy,toxoplazmozy i moczu rowniez ok :tak:nastepna wizyta 18.02

Dziewczyny ja też już po wizycie :-) Gin żadnych pomiarów nie robił, podglądał tylko serducho, aha i kręgosłup bo na połówkowym nie dało rady. Miałam nadzieję, że zobaczę buziaka, ale Młody z tych wstydliwych - uparcie zasłaniał się rączkami :-) Tylko zaniepokojona troszkę jestem, bo mam obniżające się łożysko :-( Gin co prawda mówił, aby do 28 tyg. się nie martwić - podobno samo może się podciągnąć, ale wiecie jak to jest.. Miała może któraś z Was podobnie ? Na następną wizytę glukoza, mocz i morfo. I magnez mam łykać bo coś mnie skurcze łydek dopadły.
U mnie póki co 6kg na plusie i ciągle rośnie ;-)

Funia mi tak samo siku sie chce co chwila, ale juz do tego przywyklam :D, dobrze, ze wszystko ok
Ewe super, ze wszystkie wyniki ok :) niesmialy dzidzius :)
Anetka u mnie 12 na plusie tak samo jak u wiekszosci dziewczyn wiec nie ma co sie martwic:)
Tootki bedzie dobrze :)

funia, gwiazdeczka wypowiem się w temacie ciągłego sikania; ja też tak miałam od samego poczatku ciąży, więc nigdy nie zgłaszałam tego gince na wizytach. Na początku stycznia okazało się, że mam bakterie w moczu i lekarz musiał przepisać antybiotyk. Po leczeniu jest okey i parcie na pęcherz ustąpiło ;) lekarka powiedziała, że częstomocz na tym etapie ciąży wcale nie jest normą :/

A ja dziś idę na powtórkowe USG. Dam znać po wizycie jak wyszło.
Powodzenia tym z Was, które dziś mają wizyty :)

reklama
Do góry