reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Moja córcia tez nisko ,ale lekarz przebadał mnie i powiedział ,że wszystko o.k.Najgorzej jest jak się nachylam i oczywiście to uczucie siku,siku,siku.....idąc do biedroni mam opracowaną trasę,tak żebym mogła skorzystać z toalety(koleżanki mieszkaja na osiedlu),zawsze któraś jest w domu.....

reklama
Z dzidzia ok poogladalismy ja chwilke odwrocona juz 3 wizyte i nie chce pokazac co ma miedzy nozkami a jestem ciekawa czy nic jej tam nie uroslo i pozostala dziewczynka :dry: szyjka ok,wyniki z glukozy,toxoplazmozy i moczu rowniez ok :tak:nastepna wizyta 18.02

Dziewczyny ja też już po wizycie :-) Gin żadnych pomiarów nie robił, podglądał tylko serducho, aha i kręgosłup bo na połówkowym nie dało rady. Miałam nadzieję, że zobaczę buziaka, ale Młody z tych wstydliwych - uparcie zasłaniał się rączkami :-) Tylko zaniepokojona troszkę jestem, bo mam obniżające się łożysko :-( Gin co prawda mówił, aby do 28 tyg. się nie martwić - podobno samo może się podciągnąć, ale wiecie jak to jest.. Miała może któraś z Was podobnie ? Na następną wizytę glukoza, mocz i morfo. I magnez mam łykać bo coś mnie skurcze łydek dopadły.
U mnie póki co 6kg na plusie i ciągle rośnie ;-)

Funia mi tak samo siku sie chce co chwila, ale juz do tego przywyklam :D, dobrze, ze wszystko ok
Ewe super, ze wszystkie wyniki ok :) niesmialy dzidzius :)
Anetka u mnie 12 na plusie tak samo jak u wiekszosci dziewczyn wiec nie ma co sie martwic:)
Tootki bedzie dobrze :)

funia, gwiazdeczka wypowiem się w temacie ciągłego sikania; ja też tak miałam od samego poczatku ciąży, więc nigdy nie zgłaszałam tego gince na wizytach. Na początku stycznia okazało się, że mam bakterie w moczu i lekarz musiał przepisać antybiotyk. Po leczeniu jest okey i parcie na pęcherz ustąpiło ;) lekarka powiedziała, że częstomocz na tym etapie ciąży wcale nie jest normą :/

A ja dziś idę na powtórkowe USG. Dam znać po wizycie jak wyszło.
Powodzenia tym z Was, które dziś mają wizyty :)

reklama
Do góry