reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

kpe trzymam kciuki za Ciebie *
mallaika nancy ja tez mialam toxo juz 2 razy 3 i ostatni raz bede miec ok. 36 tc wtedy tez mam wykonac ponownie HBS i OWA oraz wymaz z pochwy w kierunku gronkowca.Co do HCV to nic mi nie mowil ze mam powtarzac a ty masz dodatni ?

reklama
No ja miałam na toxo na poczatku ciąży i tak się ostatnio zastanawiałam czy mogłabym powtórzyć tym bardziej że mam styczność z innymi kotami ...chyba na nast wizycie wspomnę

Już po wizycie. Mam skierowanie na marzec do ośrodka referencyjnego, gdzie Małego prześwietlą od stóp do głów :tak:
Lekarz uznał, że to tak na wszelki wypadek. Żołądek było widać, był ciut lepiej wypełniony niż w zeszłym tygodniu, więc Mały wody łyka. Wód nie przybyło, Jednym słowem nie ma paniki.
Podoba mi się to, że lekarz skierował mnie to kolejnego lekarza, bo to znaczy, że dmucha na zimne :)

mallaika pewnie lepiej dmuchac na zimne :tak: a co do badan to jak karze robic i HBS i HCV to moze takie ma wytyczne ze oba trzeba??
diabliczka ja mam 2 koty niewychodzace i w tej i w poprzedniej ciazy robie w kazdym trymestrze oprocz tego nie robie nic sama przy miesie ( mąż robi) jesli musialam juz to w rekawiczkach jednorazowych

Witajcie Majóweczki :)

Byłam wczoraj u lekarza i okazało się, że mam polip na szyjce i szyjka jest miękka :( dzisiaj na 11 mam USG aby sprawdzić długość szyjki. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok...

Teraz siedzę w laboratorium, bo mam robiony test obciążenia glukozą i napój sam w sobie pychotka!!! Ja lubię słodkie, więc to nie takie straszne do wypicia. Gorzej z tym jak się teraz czuję.. Ale wszystkie dajecie radę, to ja też dam :) Glukoza przed obciążeniem z palca wyszła 75. Zobaczymy co będzie po 2h...

z palca? to tylko pozazdrościć ;-) mnie się trzy razy w żyły wbijały ;-)

ja tez mialam wczoraj test obciazenia glukoza - dodalam cytryny - i tak jak kocham slodkie i jem w ilosciach strasznych to nie powiem ze to jest dobre - - niestety po pol godz wyladowala na kozetce bo bym zemdlala :)

reklama
Ewe ja na pierwszej wizycie u swojej lekarki dostałam skierowanie na HCV, Hbs, HIV i całą resztę ustrojstw (cytomegalie, toxo i cos tam jeszcze) i nawet nie pytała mnie o zdanie, więc chyba takie wytyczne ma :)
a może ze względu na mój zawód stwierdziła, że warto?
Faktem jest, że nie robi problemu i kieruje mnie tam, gdzie poproszę np. do ortopedy, żeby powiedział czy mam wskazania do CC.

Do góry