reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

funia no tak :) dobrze że masz gdzie podejść na te siku :-) ja póki wyjdę z domu to z 10 razy jeszcze kibelek zaliczę , a potem już tylko poluję gdzieś w sklepie na toalete :/

Ewe dobrze że udana wizyta ale z tym podglądaniem to stresa macie nie powiem :-D

Anetkaaa ajj tam szybko zleci jak zaczniemy biegać koło maleństw

tootiki aaa to wstydniś jeden :-)

mallaika ​powodzonka i daj znać :)

reklama
Dziewczyny powiedzcie co o tym sądzicie: cukier na czczo: 84, po 1 h: 138, po 2 h: 134..... :-(
Wiem, że ten wynik po 2 h jest chyba za wysoki, za wolno spada, na razie tylko poczytałam w internecie, wiem, że muszę się skonsultować z lekarzem, ale chciałabym wiedzieć tu i teraz :-p Może któraś ma taką wiedzę :tak:

Martynia nie chcę Cię straszyć kochana ale ten po glukozie to duży cukier...ja miałam 102 i panikowałam , mój gin powiedział że jakbym miała 140 to by już coś kombinował...także skonsultuj się z lekarzem....kiedy masz wizytę?

Diabliczko wizytę mam dopiero 12.02, oczywiście jak trzeba będzie to zgłoszę się wcześniej :-(
aha i jeszcze co do krzywej cukrzycowej, to ja miałam rozpuszczane 75 g glukozy.... bo wiem, że niektóre miały 50...

Diabliczko wizytę mam dopiero 12.02, oczywiście jak trzeba będzie to zgłoszę się wcześniej :-(
aha i jeszcze co do krzywej cukrzycowej, to ja miałam rozpuszczane 75 g glukozy.... bo wiem, że niektóre miały 50...

też miałam 75 g i tylko raz pobieraną krew po glukozie po 2 h wyszło mi 121, a przed 76. Nie martwiłam się, mam nadzieję, że to nie jest dużo.

Diabliczko wizytę mam dopiero 12.02, oczywiście jak trzeba będzie to zgłoszę się wcześniej :-(aha i jeszcze co do krzywej cukrzycowej, to ja miałam rozpuszczane 75 g glukozy.... bo wiem, że niektóre miały 50...

Ja też miałam 75 od razu miałam 100 po 2 h 102 ale ciężko powiedzieć jak u Ciebie, z tego co lekarz mówił to ok 140 to sporo ale wiesz...też pewnie zależy jak to zinterpretuje...nie martw się na zapas :*

Wróciłam od lekarza. Na USG nie udało się uwidocznić wypełnionego żołądka. Żołądek sam w sobie jest obecny, ale 3 tygodnie temu był wypełniony częściowo, a teraz nie był wypełniony wcale. Za to teraz wody płodowe w górnej granicy normy, a były w sam raz ostatnim razem.
Tak czy inaczej potrzebna jest dalsza diagnostyka, bo nie wiadomo czy nie świadczy to o zarośnięciu przełyku...
W poniedziałek mam wizytę w Instytucie Matki i Dziecka - tam mnie mają wziąć pod lupę.
Trzymajcie kciuki!

reklama
Do góry