reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

reklama
Rurka trzymaj się... nic więcej nie można powiedzieć...

U mnie w porządku, Mały kopie jak szalony, na ostatnim badaniu, na którym próbowaliśmy zrobić USG 4D dowiedziałam się, że główka jest bardzo nisko... i teraz sobie wkręcam czy wszystko jest ok... niby miałam wszystko mierzone i badane, nie ma powodów do niepokoju, ale czułam już od jakiegoś czasu, że te kopniaczki bardzo nisko czuję...
czekam teraz z niecierpliwością na kolejne badanie :tak:

Martynia moj Alex cytujac Pania od USG jest tak nisko, ze nizej juz byc nie moze, ale wedlug niej wszystko jest ok.. z tym, ze wedlug angielskich lekarzy wszystko zawsze jest OK tak wiec jesli sie czegos dowiesz to daj znac..

Ja jestem dzisiaj po wizycie niespodziance u mojego gina.
Od wczoraj w nocy czułam kłucie w lewym boku. W dzień ból się nasilił. Dostawałam 2 skurcze na godzinę. Aż płakałam z bólu. Bardzo słabo czułam ruchy małej, wiec zadzwoniłam do mojego doktora i kazał przyjechać do siebie do gabinetu.
Na szczęście wszystko ok. Prawdopodobnie wina jelit, mam się troszkę przegłodzić. Mała w porządku, a na skurcze podwójna dawka magnezu.
Ale powiem Wam, że się nieżle przestraszyłam. Na wszelki wypadek jakby ból trwal długo skierowanie do szpitala dostałam.

No i łożysko przesuwa się na właściwe miejsce :)

Ostatnia edycja:
Jaranti ufff dobrze że jest ok ale pilnuj się i w razie wu nie czekaj :*

Ja dzisiaj po zwykłej wizycie bez usg , więcej opisałam na fb :-) Nie miałam co za bardzo mówić odnośnie samopoczucia bo co? Zgaga mi w miarę przechodzi, kazał zmniejszyć ciężkostrawne jedzonko i cytrusowe :) skurczy nie mam więc gin zadowolony :) szyjka w porządku , wszystko inne też :) cukier myślałam że mam podwyższony bo po glukozie 102 ale stwierdził że jest ok a tak się bałam :szok::szok::szok: coś tam w leukocytach mam położna mówiła ale gin stwierdził że jest dobrze...ufff także pierwsza wizyta bez wrażeń :-p nie dostałam na razie żadnych dodatkowych badań ani witamin tylko ciągle kwas foliowy :-) i za mc z wizytą :) także czeka mnie tylko pobranie krwi dla endy :-) i co???? już prawie 10 kg na plusie :-D:szok::-D ale cóż zrobić :-p

Jaranti, w lewym boku to wlasnie najczesciej jelita .. Ale tez bym sie pewnie wystraszyla. Dobrze ze wszystko okej.

Martynia, ja tez mam dzidzie bardzo nisko i Perełka tez tak ma i obie tez sie martwimy ale to chyba nic groznego bo lekarzw by cos mowili...

Moja mała też jest bardzo bardzo nisko aż zazwyczaj główki praktycznie nie widać i ma ginka problem ze zrobieniem pełnego badanie;) Ale to i tak jest ok:) Ja dzisiaj nadrobiłam 7 kg które straciłam w pierwszych miesiącach także muszę się zacząć pilnować żeby za dużo nie było aż się boję co będzie w marcu i kwietniu jak dzidzia będzie najbardziej rosła:shocked2:

reklama
Do góry