reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

reklama
Rurka trzymaj się... nic więcej nie można powiedzieć...

U mnie w porządku, Mały kopie jak szalony, na ostatnim badaniu, na którym próbowaliśmy zrobić USG 4D dowiedziałam się, że główka jest bardzo nisko... i teraz sobie wkręcam czy wszystko jest ok... niby miałam wszystko mierzone i badane, nie ma powodów do niepokoju, ale czułam już od jakiegoś czasu, że te kopniaczki bardzo nisko czuję...
czekam teraz z niecierpliwością na kolejne badanie :tak:

Martynia moj Alex cytujac Pania od USG jest tak nisko, ze nizej juz byc nie moze, ale wedlug niej wszystko jest ok.. z tym, ze wedlug angielskich lekarzy wszystko zawsze jest OK tak wiec jesli sie czegos dowiesz to daj znac..

Ja jestem dzisiaj po wizycie niespodziance u mojego gina.
Od wczoraj w nocy czułam kłucie w lewym boku. W dzień ból się nasilił. Dostawałam 2 skurcze na godzinę. Aż płakałam z bólu. Bardzo słabo czułam ruchy małej, wiec zadzwoniłam do mojego doktora i kazał przyjechać do siebie do gabinetu.
Na szczęście wszystko ok. Prawdopodobnie wina jelit, mam się troszkę przegłodzić. Mała w porządku, a na skurcze podwójna dawka magnezu.
Ale powiem Wam, że się nieżle przestraszyłam. Na wszelki wypadek jakby ból trwal długo skierowanie do szpitala dostałam.

No i łożysko przesuwa się na właściwe miejsce :)

Ostatnia edycja:
Jaranti ufff dobrze że jest ok ale pilnuj się i w razie wu nie czekaj :*

Ja dzisiaj po zwykłej wizycie bez usg , więcej opisałam na fb :-) Nie miałam co za bardzo mówić odnośnie samopoczucia bo co? Zgaga mi w miarę przechodzi, kazał zmniejszyć ciężkostrawne jedzonko i cytrusowe :) skurczy nie mam więc gin zadowolony :) szyjka w porządku , wszystko inne też :) cukier myślałam że mam podwyższony bo po glukozie 102 ale stwierdził że jest ok a tak się bałam :szok::szok::szok: coś tam w leukocytach mam położna mówiła ale gin stwierdził że jest dobrze...ufff także pierwsza wizyta bez wrażeń :-p nie dostałam na razie żadnych dodatkowych badań ani witamin tylko ciągle kwas foliowy :-) i za mc z wizytą :) także czeka mnie tylko pobranie krwi dla endy :-) i co???? już prawie 10 kg na plusie :-D:szok::-D ale cóż zrobić :-p

Jaranti, w lewym boku to wlasnie najczesciej jelita .. Ale tez bym sie pewnie wystraszyla. Dobrze ze wszystko okej.

Martynia, ja tez mam dzidzie bardzo nisko i Perełka tez tak ma i obie tez sie martwimy ale to chyba nic groznego bo lekarzw by cos mowili...

Moja mała też jest bardzo bardzo nisko aż zazwyczaj główki praktycznie nie widać i ma ginka problem ze zrobieniem pełnego badanie;) Ale to i tak jest ok:) Ja dzisiaj nadrobiłam 7 kg które straciłam w pierwszych miesiącach także muszę się zacząć pilnować żeby za dużo nie było aż się boję co będzie w marcu i kwietniu jak dzidzia będzie najbardziej rosła:shocked2:

reklama
Do góry