reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Rurka mi rowniez jest bardzo przykro, nie wiem co powiedziec, rzeczywiscie wszystko od razu nabiera innego znaczenia. Strasznie wspolczuje i modle sie by bylo dobrze...

reklama
My po wczorajszym USG. Wiktorek waży 560 gram i nadal jest Wiktorkiem :)
po pomiarach długości jego kości termin porodu przesunął się z 19 maja na 21-22 maja ale na tym etapie przecież każdy Brzdąc rośnie indywidualnie więc nie ma się co tym sugerować.
Szyjka się wcale nie skróciła nadal 30 mm, gruba zaczopowana idealnie aż Pani Uzistka się zdziwiła co to niby się Gince nie spodobało z tą moją szyjką.
Serduszko pięknie biło, Synek strasznie zasłaniał buźkę ani na chwilę jej nie pokazał.
Ułożył się już główkowo chyba tak mu najwygodniej :)
Martuska u mnie kolejna wizyta u Gin 28.01 (kontrolna bo chce zobaczyć wyniki z USG)
a 29.01 wybieram się na test glukozowy przez weekend czeka mnie rozdrabnianie 150 tabletek glukozy :D
i 30.01 do endokrynologa po wyniki testu

Rurka- trzymaj się, życzę by Twoja historia miała szczęśliwe zakończenie!

Ostatnia edycja:
rurka trzymam za maluszka kciuki i mam nadzieje że wszystko okaże sie pomyłką. Jesteśmy z tobą
Żyrafka gratuluję udanej wizyty:)
Ja dzisiaj idę na powtórkę powtórki połówkowego:) Może dziś mała pokaże pani doktor twarz:) I będę mieć spokój że wszystko już ma zbadanę. A następną normalną wizytę mam 11.02:)

Hej :) Ja wczoraj wybrałam się na USG 3D/4D, ale niestety nic z tego nie wyszło... nasz Synek jest nadal uparty i nie chce pokazać buźki... Gin najpierw zrobiła normalne USG żeby zobaczyć czy jest sens robić 4D ... no i ułożony jest bardzo nisko, główka odwrócona tyłem, więc nie warto było dalej robić, najbardziej zależało mi na twarzyczce :)))) Ważne, że wszystko w porządku, Mały waży 740 g, wszystkie parametry w normie, fikał jak szalony :)

Kurcze długo mnie tu nie było ... Gratuluję Wam wszystkim udanych wizyt ;-)
Tak patrzę na te nasze suwaczki, coraz dalej, niedługo będzie 30 tydzień :tak:

Jaranti musi być dobrze :) każda mama ma największy skarb :-)

Żyrafko gratuluje udanej wizyty :) a odnośnie glukozy czemu masz rozpuszczać? Nie masz dostępnej takiej w proszku? Ja dzisiaj byłam i nie miłe mam wspomnienia :-p

Martynia jaki wstydzioch :-) może jeszcze mu się odmieni :)

reklama
rurka może jeszcze będzie dobrze, mojemu synowi też wykryli wadę serduszka i tachykardie, pojechałam na usg genetyczne do najlepszego specjalisty w województwie okazało sie ze serduszko jest w normie, nie ma żadnej wady. Potwierdz diagnozę u innego lekarza.... Trzymam mocno kciuki.

Mój lekarz zapomniał o teście glukozy, muszę zrobić szybko w poniedziałek, ale twierdził że nie muszę nic kupować, w laboratorium powinni mieć glukozę.

Do góry