reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Hej.Ja dzisiaj przeżyłam traumę i to taka konkretna :( :( :(
Zaczne od tego ze od kilku dni mecze sie z zaparciami.Niegdy nie miałam z tym problemów...do tego dołożył sie wyjazd na ostatnie zagraniczne wakacje przed porodem.
Jestesmy na Teneryfie od rana.Lot spokojny bez żadnych przeżyć.
Godzinę temu poszłam do toalety-przepraszam ze tak wszystko opisuje- jakoś udało sie zrobić to co trzeba.Chwilowa radość a pózniej szok bo na papierze pełno świeżej krwi....juz czarne myśli...na szczęście to krwawienie z odbytu :( telefon do pani ginekolog i uspokajanie ze nie jest zle bo to najprawdopodobniej hemoroidy. Któraś z Was kiedyś tak miała albo o czymś podobnym słyszała???

reklama
Nika87 nie martw się w ciąży hemoroidy to norma. Ja też myślałam, że mam, bo znalazłam kilka kropel krwi na majtkach a później na papierze. Przeczytałam chyba wszystko na ten temat, nic groźnego, po prostu macica uciska na naczynia krwionośne i pęcherzyki z krwią które znajdują się w odbycia pękają. Jak wrócisz z wakacji leć do lekarza, zapisze Ci coś na nie. Któraś z dziewczyn pisała jakis czas temu, że też ma hemoroidy. Miłego wypoczynku z dodatkowym pasażerem w brzuszku.

U mnie to się okazało infekcją, podrażniałam sobie papierem i wkładkami skórę która pękała, a hemoroidy to trochę więcej krwi.
jak nie ma krwawienia z pochwy, to śpij spokojnie. My w pierwszym trymestrze byliśmy w Grecji, po stosunku zaczęłam plamić i to dość mocno, ale to się nie okazało niczym poważnym, u Ciebie też na pewno tak jest. Wypoczywaj

Kochana jestes.Przepraszam ze tak zadreczam swoimi problemami.Musialam sie jakos wygadać bo spanikowalam.Do tej pory wszystko było ok.
Czyli tez jestes latająca Mama :)

Rurka - trzymaj sie i dzielnie czekaj na wyniki, może sie okaże ze to tylko niepotrzebne nerwy. Ja tez jestem po amnio u Roszkowskiego, więc wiem co czujesz, oczekiwanie na badanie a potem na wyniki to był chyba najgorszy okres w moim życiu. Trzymam kciuki i wierzę że będzie dobrze.

Martynia - w Krakowie 8 marca jest akcja bezpłatnych badań 4D, mam zamiar się wybrać.. :-) Oby Majeczka pokazała buźkę.. ;-) Tak jak Twój mały lubi pofikać, :-p więc nie wiem czy uda się zrobić dobre ujęcie.. ;-)

Nika87 - może nie miałam nic podobnego, ale czytałam że hemoriody wiążą się z krwawieniem z odbytu.. Spokojnie, nie denerwuj się. ;-)

Nika87 tak, mały już ma za sobą dwa loty samolotem :tak: W dodatku lecieliśmy w najgorszym okresie dla maleństwa, bo niby pierwszy trymestr to zagrożenie poronieniem, ale ja czułam że nic się nie stanie, był dobrze osadzony w brzuszku, a lekarz mnie uspokoił że te kilka godzin w samolocie na pewno mu nie zaszkodzi. Co się nawdychaliśmy jodu to nasze, może dlatego teraz tak zdrowo rośnie :-)
Korzystaj z wakacji moja droga i głowa do góry

reklama
Ja tez po wizycie krew zrobiona tarczyca slaba ale lepiej niz normalnie cukier wysoki jest szansa ze cukrzyca sie nie rozwinie morfologia skaba:-( znowu problem z cisnieniem dobrze że po powrocie do uk mam odrazu położna. DZis za to usg mlodzieniec ma 596g jest akurat jak ba ten czas np jest wiekszy niż córcia ale ona 2.5 kg przy narodzinach miala . 20140124_144232.jpg 20140124_144322.jpg to ostatnie to ptaszek

Załączniki

• 20140124_144232.jpg
    20140124_144232.jpg
    15,3 KB · Wyświetleń: 72
  • 20140124_144322.jpg
    20140124_144322.jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 94
Ostatnia edycja:
Do góry