reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

ivon, pysia ja ruchy rzadko czuję, najczęściej póznym wieczorem jak dłużej leże - wtedy się odzywa.
podobnie jak Ja..ale wciaz nie jestem pewna :-D
pysia - myślę, że maluszek jeszcze do naszych żeberek nie dosięga, bo macica znajduję się w okolicach pępka.
moja dosiega 1 cm od pepka... do pepka jakos tak :tak:

Powracają, ale pewnie i ta moda kiedyś minie i będa znowu Keviny i Dżesiki (cholera nawet wie jak to pisać :) )
Dzieki :-D:-D:-D:-D:-D:-D ale to prawda zapisane w polskim urzedzie takie imiona bardzo brzydko wygladaja jak dla mnie.

reklama
Witam,

Wrzucam zdjęcia naszego kruszka.
Maluch ma już 19,8 cm, przypuszczalna masa płodu 410g
Na 100 % chłopak jak widać na załączonym zdjęciu :D
Zobacz załącznik 599499
Jakie piekne zdjecia :) wyrazne jak na 20 tydzien a zwlaszcza buzki ja mialam w drugiej ciazy 4d ale na etapie 31 tygodni Gratuluje dorodnego siusiaczka:)
Mamusia Blaneczki nie wszystkie jeszcze czują ruchy, ja nie czuję. Wieczorem się kładę i "nasłu****ę", wczoraj jakby takie bulgotki w środku podbrzusza, ale to mogły być równie dobrze jelita ;-).
Ja tak samo ....dobrze ze sie wypycha na strony bo bym sie martwila nie raz czuje takie jakby babelki ale nie wiem czy to moje jelita czy dzidziol?:sorry2::-D

Gratuluje wizyt i kolejnych sisiorkow! Nasza wizyta 3.01 ale przez te święta chyba szybko minie :)
A ruchy? Mały daje czadu już zien w dzień. Brzuch mi coraz zafaluje. Na ostatnim usg w szpitalu głowę miał gdzieś koło pępka, a nogi tuż nad spojeniem i tak dzisiaj czuje nisko te kopnięcia, bo bulgotaniem już tego nie nazwę ;d M przykłada rękę i czuje. Przymierzam sie dziś cały dzień żeby ten falujący brzuch uwiecznić, ale oczywiście jak mama bierze telefon to fasolek udaje ze go wcale tam nie ma i ani myśli żeby znów kopnąć. Ahh zawziete to po ojcu :/

Straciatella, musisz postawić na swoim :) skoro on wybrał imię dla pierwszego dziecka, to teraz Twoja kolej. u nas akurat było wspólne wybieranie, jak doszliśmy do imienia które podobało się obojgu, to na tym stanęliśmy ;)
poza tym Ignacy brzmi dostojnie, a Ignaś właśnie nowoczesnie i pasuje do Oliwiera :D

Gwiazdeczka, musicie dojść do porozumienia, bo równie dobrze możesz Ty powiedzieć że dziecko musi pamiętać o polskich korzeniach i nadać polskie imię :/ bez sensu takie gadanie... ma się wam obojgu podobać :) macie jeszcze czas to trzymam kciuki za szybkie porozumienie :D

Aśku, a dla dziewczynki jakie imię? :p

stazi, mi mówił na zwykłej wizycie, ale u niego nie ma droższego usg :p ja się i tak dowiedziałam na prenatalnych, ale je miałam za darmo. no nie fajnie się zachowuje Twój lekarz :/ to ewidentna próba wyciągnięcia kasy :/

gratuluję wam udanych wizyt :* ale coś mało zdjęć wrzucacie :( Straciatella​, no nie ma żadnych wątpliwości że to syn :D

Aesthete no wlasnie, mnie sie wydaje, ze dziecko bedzie pamietac o swoich korzeniach nie ze wzgledu na imie ale jesli my mu to wpoimy.. Ale Makao pomysl z drugim imieniem jest dobry, tylko trzeba teraz mezowi to dyplomatycznie przedstawic :-)

Mamusia Blaneczki inaczej jest jak mieszkasz w Polsce i masz mala Dzesike a inaczej jak mieszkasz w Anglii i masz mala Jessice :-)

Czesc,
dopiero dzisiaj mi sie udalo wrzucic zdjecia z ostatniego Usg.
pierwsze przyznaje zdjecie buzki niezbyt udane, Bo dzidzia lepiej tam wygladala. Ale chyba im sie nie chcialo wyszukiwac ladniejszego zdjecia. Zrobili mnostwo zdjec bo usg trwalo godz ale przysluguje tylko jedno wiec dali takie + stopki.
drugie zdjecie jest kochane, bo Hania sobie uklekla I na pietki usiadla i miala skrzyzowane stopki:-):happy::happy: Zakochalam sie normalnie mhmhmhhh
no a po nowym roku kolejne usg I moze Hania sie odwroci I bedzie ja mozna lepiej zmierzyc
makao ja tez lubie te wszystkie imiona ktore wymienilas i jeszcze Fryderyk mi sie podoba, mezowi troche mniej. U nas raczej dziewczynka wiec Hanna Janina. A jak sie nie potwierdzi to chlopiec bedzie Jan.

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    17 KB · Wyświetleń: 98
  • image.jpg
    image.jpg
    20,9 KB · Wyświetleń: 78
Ostatnia edycja:
reklama
Mam takiego siuraczka uwiecznionego, ze watpliwosci brak :):) ale ze dopiero dotarlam do domu wstawie jutro, bo nie mam sily na robienie zdjec :):)

Czesc,
dopiero dzisiaj mi sie udalo wrzucic zdjecia z ostatniego Usg.
pierwsze przyznaje zdjecie buzki niezbyt udane, Bo dzidzia lepiej tam wygladala. Ale chyba im sie nie chcialo wyszukiwac ladniejszego zdjecia. Zrobili mnostwo zdjec bo usg trwalo godz ale przysluguje tylko jedno wiec dali takie + stopki.
drugie zdjecie jest kochane, bo Hania sobie uklekla I na pietki usiadla i miala skrzyzowane stopki:-):happy::happy: Zakochalam sie normalnie mhmhmhhh
no a po nowym roku kolejne usg I moze Hania sie odwroci I bedzie ja mozna lepiej zmierzyc
makao ja tez lubie te wszystkie imiona ktore wymienilas i jeszcze Fryderyk mi sie podoba, mezowi troche mniej. U nas raczej dziewczynka wiec Hanna Janina. A jak sie nie potwierdzi to chlopiec bedzie Jan.

dziewczyny gratuluję wizyt:)

Danusia, to już chyba trzecia forumowa Hania:)))) Bardzo mi się podoba:)) W razie czego Janka polecam, tylko ostrzegam, że Jaśki to gałgany straszne:pPPP

Do góry