reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Martynia super że dobrze wyszło i co ? Kolejny sisior :-p
pysia kiedyś Franek to od razu było na nie a teraz? Franio Antoś super :) powracają stare imiona

Powracają, ale pewnie i ta moda kiedyś minie i będa znowu Keviny i Dżesiki (cholera nawet wiem jak to pisać :) )

Aaaaaaaaaa - dziewczęta moje kochane! Czy ruchy dzieciaczka, to są takie delitakne "kopniaczki" jakby? Takie przeskakiwanie w brzuchu, jakby bąbelki? Pękanie pęcherzyków? Ale np w takich szybkich seriach - tak bum,bum,bum,bum,bum? I to np po prawej stronie pod żebrami?

Ostatnia edycja:
reklama
Mi Franek tez się podoba;-)U mnie będzie Staś i Antoś;-) co do ruchow to ja czuje takie delikatne kopniaczki ,ale nisko dosyć i nie sa to takie serie ale raczej pojedyńcze;-)

bo te początkowe kopniaczki są bardzo nisko ;-) tak w okolicach pępka ;-) dopiero później przenosi się to wyżej ;-)

ja mam Antka :tak: od poczatku ciąży z Mrówkiem mieliśmy imiona: Antoni, Franciszek i Julian ;-) Antoni najbardziej nam się podobał, więc na pierwszy ogień poszedł ;-) Franek miało być dla drugiego, ale moja psiapsiólka tak dała swojemu synkowi na imię ;-) no i kumpel z byłej pracy też (ale jego to akurat nie lubię) ... więc teraz wypada na Juliana ;-)

Ostatnia edycja:
Teoretycznie dno macicy powinno być teraz na wysokości pępka. Wczoraj jak mnie gin zbadał, to powiedział, że moje dno jest już 5 cm powyżej pępka, więc widać też to może byc róznie. Też nieraz małego wyżej czuję.

co do ruchów... ja przedwczoraj chyba pierwszy raz poczułam:-) najpierw takie puk puk, a potem w tym miejscu czułam przez dosłownie 5 sekund jakby mi mrówki od środka chodziły :-D wczoraj wieczorem jak leżałam na lewym boku przy komputerze to też było prawie w tym samym miejscu. a dzisiaj rano, jak usiadłam na niskiej pufie, i zgięłam się, żeby skarpetki założyć, to chyba Bąbla ścisnęłam i odwdzięczył się 3 kopniaczkami :-D cudowne uczucie!

miejsce? 1-2 cm poniżej pępka i na prawo, mniej więcej tak jak mam pierś :-p :happy2: dokładniej nie umiem opisać :-p ja mam 177 cm wzrostu, bardzo wąską talię, za to szerokie biodra, więc chyba dlatego brzuch mi do przodu nie chce rosnąć, bo Bąbel i tak ma sporo miejsca :-D

mi też się wydaje że pod żebrami to nie to, ale kto wie jak tam w środku sobie wędrują...

i znów było puk!:-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
No to ja już nie wiem co teraz czuję…
Niżej też coś tam puka, ale takie pojedyncze razy. Idę poleżeć, bo cały dzień pracuję przed komputerem, to się w siebie wsłucham i dam Wam znać czy to TO czy mi psycha siada :baffled:

no właśnie ja jak się położę tak na spokojnie, albo siedzę tak że uda mam blisko brzucha, to wtedy czuję. bo jak stoję, albo w ciągu dnia coś robię, to nie czuję ruchów

wieczór mamy, maluszki się uaktywniają akurat, idziemy leżeć i cieszyć się z jeszcze niebolących kopniaczków :-D

reklama
Do góry