reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Lenka od 14tyg twierdził, że to chłopak będzie a tu bum cyk cyk dziewczynka dziś:-Dcieszy mnie to i to no ale już bym chciała coś nakupić a właściwie to nie wiem co mam robić?

reklama
Gratuluję Wam udanych wizyt!! :-)

I przede wszystkim gratuluję wszystkim które poznały już płeć i po cichu zazdroszczę... :zawstydzona/y:

Ja leciałam do PL z myślą że między innymi dowiem się jakiej płci jest mój maluszek, niestety nadal nie wiem...
Ginekolog u którego byłam w piątek obstawiał dziewczynkę, ale ponieważ dzidziuś miał pępowinę między nóżkami więc powiedział że to nic pewnego, jednak wygląda na dziewczynkę, w sobotę z kolei inny gin powiedział mi że jemu maluszek wygląda na chłopca... Ech, byłam pewna że potwierdzi mi wersję ginekologa z piątku, już planowałam zakupy w różu, rzeczy córci ze strychu zniosłam. a tu zbił mnie z tropu całkowicie... Nie wiem czy mogę mu ufać z tym chłopcem bo chłopina wyglądał na przemęczonego, ledwo na oczy patrzył...

Co do zakładów która z nas jako ostatnia pozna płeć maluszka, mogę śmiało dołączyć... :sorry: Mój maluszek nie chce za bardzo pokazać co ma między nóżkami...

Mamusia Blaneczki Tobie kazali brac witaminy tu w UK?? Mnie w 2 miejscach powiedzieli że nie ma potrzeby i że w UK nie praktykuje się takich rzeczy... :baffled:

To wklejam Wam foteczki mojego maluszka, troche ich mam ;-)
Ten gin obstawiał dziewczynkę:

asia 03.12.2013 066.jpgasia 03.12.2013 067.jpgasia 03.12.2013 068.jpgasia 03.12.2013 069.jpgasia 03.12.2013 070.jpg

A gin od tych zdjęć obstawiał chłopca:

asia 03.12.2013 074.jpgasia 03.12.2013 076.jpg

Załączniki

• asia 03.12.2013 066.jpg
    asia 03.12.2013 066.jpg
    28,6 KB · Wyświetleń: 107
  • asia 03.12.2013 067.jpg
    asia 03.12.2013 067.jpg
    27,6 KB · Wyświetleń: 96
  • asia 03.12.2013 068.jpg
    asia 03.12.2013 068.jpg
    32,1 KB · Wyświetleń: 106
  • asia 03.12.2013 069.jpg
    asia 03.12.2013 069.jpg
    32,7 KB · Wyświetleń: 99
  • asia 03.12.2013 070.jpg
    asia 03.12.2013 070.jpg
    34,8 KB · Wyświetleń: 101
  • asia 03.12.2013 074.jpg
    asia 03.12.2013 074.jpg
    16,1 KB · Wyświetleń: 107
  • asia 03.12.2013 076.jpg
    asia 03.12.2013 076.jpg
    24,5 KB · Wyświetleń: 105
Gratuluję udanych wizyt:-)
dziewczyny, na który tc umawiacie się na USG połówkowe? chciałam jeszcze przed świętami, a to będzie u mnie 19 tydzień 5 dzień. Chyba nie za wcześnie?
mi gin kazał iść w okolicach 23 tc :)

gratulacje wszystkich udanych wizyt:)

ja dziś już po wizycie, pierwszy raz z mężem:)
niestety pan dr nie dał nam zdjątka tylko wydruk parametrów, ale wszystko u dzieciaczka jest w porządeczku,
na 16grudnia mam ten test glukozy, a 2 stycznia na usg!

A i najważniejsze i najśmieszniejsze że lekarz powiedział, że to chyba dziewczynka:-D!!! więc już nie wiem kompletnie,
ale zaraz błysk w głowie i przewertowanie że nakupię sukieneczek, opaseczek, spineczek ach!bardzo mnie to cieszy, no ale czy aby napewno to córeczka będzie??
no to gratuluję udanej wizyty :) kolejna dziewczynka! :D ale będzie babiniec w maju :D

I przede wszystkim gratuluję wszystkim które poznały już płeć i po cichu zazdroszczę... :zawstydzona/y:

Ja leciałam do PL z myślą że między innymi dowiem się jakiej płci jest mój maluszek, niestety nadal nie wiem...
Ginekolog u którego byłam w piątek obstawiał dziewczynkę, ale ponieważ dzidziuś miał pępowinę między nóżkami więc powiedział że to nic pewnego, jednak wygląda na dziewczynkę, w sobotę z kolei inny gin powiedział mi że jemu maluszek wygląda na chłopca... Ech, byłam pewna że potwierdzi mi wersję ginekologa z piątku, już planowałam zakupy w różu, rzeczy córci ze strychu zniosłam. a tu zbił mnie z tropu całkowicie... Nie wiem czy mogę mu ufać z tym chłopcem bo chłopina wyglądał na przemęczonego, ledwo na oczy patrzył...

Co do zakładów która z nas jako ostatnia pozna płeć maluszka, mogę śmiało dołączyć... :sorry: Mój maluszek nie chce za bardzo pokazać co ma między nóżkami...

Mamusia Blaneczki Tobie kazali brac witaminy tu w UK?? Mnie w 2 miejscach powiedzieli że nie ma potrzeby i że w UK nie praktykuje się takich rzeczy... :baffled:

Zobacz załącznik 597425Zobacz załącznik 597426Zobacz załącznik 597427Zobacz załącznik 597428Zobacz załącznik 597429

Zobacz załącznik 597430Zobacz załącznik 597431
gratuluję :) bobas piękny :) mi się wydaje po fotkach że dziewczynka, ale ręki uciąć sobie nie dam... no ale najważniejsze że wszystko jest ok :) moja panna chętnie rozkłada nogi na usg ;) mam nadzieję że za kilkanaście lat tak rozkładać nie będzie :p

ja dzisiaj też byłam na wizycie :) mała przespała całe usg, gin ją pukał i stukał, ale zasnęła kamiennym snem :p zabrałam moją mamę żeby wnuczkę zobaczyła, to się mama popłakała jak gin dał posłuchać serduszko :)
córcia dzisiaj kiepsko ułożona była, mam fotkę tylko nóżki i rączki i stópki :D no ale wszystkie pomiary są ok :)
skan1.png

Załączniki

• skan1.png
    skan1.png
    49,3 KB · Wyświetleń: 66
Aesthete gratuluje pieknej wizyty fajnie ze mama wzuszona;-)
Futurystka powiem Ci ze chyba bym czekala do porodu z ubraniami skoro co chwile inna plec mowia hahhai gartuluje ;-0
Reszcie o ktorych nie wspomnialam rowniez Gratki !

My wczoraj po wizycie MLODY POTWOERDZONY Borysek pokazal ladnie siusiaka;-)
ma 10,82 cm narzady przeplywy ok, lozysko przodujace nisko, i wsio ok by bylo gdyby nie cisnienie ktore coraz czesciej daje o sobie znac dostalam tabletki na obnizenie a przy mocnych bolach glowy przy cisnieniu moge zjesc pyralgne tak wiec juz musialam dzis z tego skorzystac, przez to cisnienie i bole glowy nie jestem w stanie normalnie funkcjonowac;/

Ma ktoras problem teraz z cisnieniem??

saga, gratuluję udanej wizyty. mnie ostatnio często głowa boli, ale nie wiązałam tego z ciśnieniem. może to rzeczywiście wina tego? dzisiaj miałam 157 na 90-parę. i co wizytę mam w tych okolicach.
póki za 1kg na plusie od ostatniej wizyty więc nie jest źle. waga na razie przystopowała, ale w sumie i tak już mam 7kg na plusie...

futurystka w 14 tyg lekarz mógł się jeszcze pomylić, bo ponoć gdzieś do 16 tyg naprawdę ciężko rozróżnić i czasem z siusiaka może zrobić się pipka i odwrotnie :D Na kolejnym usg pewnie wszystko się potwierdzi :)

joanna śliczne maleństwo :) Lekarzem nie jestem, ale na zdjęciu nóżek też nie widziałam żeby coś dyndało ;)

aesthete długie nogi będie miała Twoja córcia :D Super, że zabrałaś mamę na usg. Napewno dla niej to wielkie przeżycie :)

saga super, że z małym wszystko dobrze :)

Joanna ale masz fajnie duzo zdjec :) fajnie, ze z dzidziusiem wszystko ok :) mi polozna powiedziala, ze jak chce to moge brac multi witaminy ale nie musze :)/).

Aeshte corcia cos nie lubi byc podgladana :D ciesze sie, ze wszystko okej :)

Saga gratuluje synka! Fajnie, ze rosnie jak powinien i w ogole, ze wszystko w porzadku. Tylko kiepsko z tym Twoim cisnieniem, no ale masz tabletki to powinny pomoc :)

reklama
gratulacje wszystkich udanych wizyt:)

ja dziś już po wizycie, pierwszy raz z mężem:)
niestety pan dr nie dał nam zdjątka tylko wydruk parametrów, ale wszystko u dzieciaczka jest w porządeczku,
na 16grudnia mam ten test glukozy, a 2 stycznia na usg!

A i najważniejsze i najśmieszniejsze że lekarz powiedział, że to chyba dziewczynka:-D!!! więc już nie wiem kompletnie,
ale zaraz błysk w głowie i przewertowanie że nakupię sukieneczek, opaseczek, spineczek ach!bardzo mnie to cieszy, no ale czy aby napewno to córeczka będzie??

czyli nie jestem jedyną zaskoczoną płcią :pPP gratuluję z całego serca

Zobacz załącznik 597425Zobacz załącznik 597426Zobacz załącznik 597427Zobacz załącznik 597428Zobacz załącznik 597429

Zobacz załącznik 597430Zobacz załącznik 597431
nie widzę nic dyndającego między nóżkami:p
Aesthete gratuluje pieknej wizyty fajnie ze mama wzuszona;-)
Futurystka powiem Ci ze chyba bym czekala do porodu z ubraniami skoro co chwile inna plec mowia hahhai gartuluje ;-0
Reszcie o ktorych nie wspomnialam rowniez Gratki !

My wczoraj po wizycie MLODY POTWOERDZONY Borysek pokazal ladnie siusiaka;-)
ma 10,82 cm narzady przeplywy ok, lozysko przodujace nisko, i wsio ok by bylo gdyby nie cisnienie ktore coraz czesciej daje o sobie znac dostalam tabletki na obnizenie a przy mocnych bolach glowy przy cisnieniu moge zjesc pyralgne tak wiec juz musialam dzis z tego skorzystac, przez to cisnienie i bole glowy nie jestem w stanie normalnie funkcjonowac;/

Ma ktoras problem teraz z cisnieniem??

gratuluję potwierdzonego Boryska:) z ciśnieniem nie pomogę, wiecznie mam za niskie:)

aesthete padłam z tego rozkładania nóg za kilkanaście lat:pPPPP

Do góry