reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

mojej kuzynce tez prawie do końca ciąży mówili ze dziewczynka i to 3 lekarzy a dopiero kilka dni przed porodem dowiedziała się ze chłopak

reklama
Kobietki, gratuluje udanych wizyt! Strus mam nadzieje, ze na nastepnej wizycie sie dowiecie kto tam mieszka :)

Moja kolezanka nakupywala rozowych ciuszkow dla dziecka swojej siostry, wszyscy lekarze mowili ze bedzie dziewczynka. Niestety wszyscy sie pomylili i wyszedl chlopczyk :)
Wiec zycze Wam wszystkim, zeby Wasi lekarze sie nie pomylili :)

Dlatego chyba najlepiej jednak na początek takie uniwersalne ciuszki wybierać :happy:

Struss gratuluje wizyty! Widzę, że jednak na nfz to taki niefajny standard, że nie dadzą popatrzeć na monitor. Dlatego postanowiłam się nie upominać o usg, tylko sobie prywatnie idę i mam full wypas. Chyba wychodzą z założenia, że to jest informacja dla lekarza co na tym usg widzi. A wiadomo, że mamusia złakniona widoku rosnącego bobaska :-)

Struss, Szkoła - gratuluję wizyt ;-)

Ja też nie znam płci jeszcze. Dzisiaj się umówiłam na usg połówkowe na 17/12 do szpitala będzie to 19 t 4 d, jutro na wizycie zapytam gina czy może być. Bo na ten termin mnie dopisali, a tak wolny pierwszy termin jakoś jak bym była w 24 tc. Masakra u nas z terminami.
Ale i tak chcemy iść niedługo prywatnie popatrzeć co i jak. Bo w szpitalu nic nie pokazują :-(

martuska507 dziękuję :-) 16 grudzień bez usg :-(

struss ciesze się że zdrowa dzidzia :)

szkola13
gratki udanej wizyty :) Moje maleństwo ostatnio też dawało niezłe fikołki :-) ciężko było zmierzyć :)

ekona o widzisz :) Ja też na początku myślałam o 2 lekarzach tzn prywatny i państwowy, ale przeszłam na nfz Nie robią jakiegoś problemu że na nfz/ chodzisz tylko po skierowanie na badania? No i ma się rozumieć są to dwaj inni lekarze :)

ewelinka2106 Ja też jeszcze nie wiem i nie wcześniej jak styczeń się dowiem jakby co :)

Cieszę się z udanych wizyt i zdrowych pociech :*

gratuluję dziewczyny zdrowych dzieciątek:tak::-)
kurcze z tymi pomyłkami to masakra:szok:

ehh teraz żałuję że nie poszłam jeszcze do tego poprzedniego gin chociaż mnie wkurzył wizytę u nowego mam dopiero 16 i zaczynam się martwić czy wszystko jest ok nie poszłam bo nic mnie nie boli jakoś szczególnie nie boli nie mam twardnień czy coś hmm schizy ciążowe:baffled:

reklama
cześć dziewczyny. Tydzień temu byłam na USG i okazało się, że mam mało wód... w pierwszej ciąży nie miałam tego problemu, niby mieszczę się jeszcze w normie ale i tak się martwię. Gin kazał mi dużo pić... więc ciągle z butlą wody chodzę... może któraś z was miała podobny problem i coś mi podpowie, doradzi, uspokoi???? A co do płci to też nie znam... a chodzę prywatnie.. następne USG 16 grudnia.. może się dowiem :)

Do góry