reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

reklama
Witam :)
Ja polówkowe z usg 3d/4d mam 4 stycznia, moj gin wypisal mi skierowanie, wiec nic nie place, u nas połówkowe od 18-24 tyg robią, ja akurat bede w skonczonym 23, wiec u mnie to ostatni dzwonek, a w grudniu brak finansow na NFZ :/

Ostatnia edycja:
przypomnialyście mi że muszę iść odebrać wyniki z prenatalnych i od razu zapisać się na te połówkowe :-) jutro jeszcze idę krew zbadac na tsh, a w poniedziałek do endokrynologa, zobaczymy jak teraz się ma moja tarczyca, a właściwie połówka:-D

Hej :) Ja też na połówkowe idę dopiero 7 stycznia, bo wcześniej w grudniu mam normalna wizytę, i będzie to koniec 23 tygodnia, ale moja gin mówi, że lepiej iść zbadać w tym tygodniu niż za wcześnie... :)

Hej laseczki :-)

Ja dzis po wizycie, Bobik rośnie, nie wiem ile ma bo ciężko było zmierzyc, ale na 18tc ma odpowiednią długość (wg OM jestem w 18t1d, ale kazano mi brać pod uwagę wiek wg 1 USG czyli 17t1d) Nie dostałam fotki i nawet nie widziałam dzidziusia...ale wszystko jest dobrze co mnie bardzo cieszy:-)

I oczywiście nie pokazał kim jest!!!! odwrócony pleckami, wstydliwy-uparty! :eek: Szkoda bo sie nastawiłam, że dziś już się dowiem co za płeć we mnie pływa a tu muszę czekać na połówkowe.

Można dopisac do tabelki kolejne terminy wizyt:

USG połówkowe mam 17.12
Kolejna wizyta z USG u mego ginekologa 19.12

A ja już wróciłam do domku wybadali mnie wzdłuż i wszerz i już jest ok. Mam odpoczywać i nie dźwigać. Na USG dzidzia dała popis akrobacji odbijała się nóżkami i stawała na głowie:) ma 12 cm i jest wszystko w porządku :)
Ja mam wizytę teraz 9.12 i jak będzie sie dało to będzie teraz połówkowe a jak nie to między świętami a nowym rokiem:)

Gratuluje wam pozytywnych wieści z wizyt:)

reklama
struss no to trafila Ci sie mala wstydnisia albo wstydnis :-D Najwazniejsze, ze wszystko jest dobrze :) Ja mam polowkowe dwa dni po Tobie :tak:

szkola rowniez gratuluje udanej wizyty;-)

Do góry