reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

reklama
Gratuluje udanych wizyt i samych dobrych wieści!!!
Oglądanie bliźniaków sprawiło mi dużą radochę! Słodkie są!

Zosiasamosia piszesz o opryszce, ja już wcześniej tez o tym pisałam i byłam z tym u Ginekologa, maść antywirusowa koniecznie- Vratazolic, Hascovir, jak się będzie powtarzać i będzie męcząca, czyli rozlazła i trudnowyleczlna, nawet powinno się brać Hascovir w tabletkach bo taka opryszcza nie jest fajna dla dziecka :cool:

Struss dziękuję Ci bardzo! Sądziłam, że może w ciąży takich maści za bardzo nie można, ale powinnam gdzieś mieć w domu to przysmaruję. Na mnie super też działały plastry Comped, ale ostatnio mąż pozużywał.

dziewczyny gratuluję udanych wizyt i dobrych wiadomości. Oglądałam zdjęcia bliźniaków. Interesowało mnie to, bo sama mam siostrę bliźniaczkę :) świetne są te dzieciaczki :)

Może i ja się przyłącze :) muszę troszkę nadrobić, ale nie wiem czy dam radę to wszystko ogarnąć :) cała radość w pięknych zdjęciach :-)
Termin mam na 5 maja :) ostatnie a zarazem pierwsze usg miałam 12.11 wszystko jest jak najbardziej w porządku z dzidzią z tego co wiem... rośnie zdrowo, fika masakrycznie :) nie dało się nawet zmierzyć :-). Wcześniej miałam mało płynu w brzuszku i kazał mi dużo pić płynów, teraz jak zapytałam to powiedział że jest ok. Więc ufff

Ostatnia edycja:
gratuluję udanych wizyt i ślicznych dzidziolków :)
U mnie w rodzinie też są bliźniaczki jednojajowe u mojej kuzynki :)
I nawet jestem mamusią chrzestną jednej z nich :cool:
Jednojajowe, a charakterki zupełnie różne :))

madziulek współczuję, wiem co czujesz :( trzymaj się kochana :*

U mnie po wczorajszej wizycie wszystko ok :)
Niuniuś ma 10,2cm serduszko biło 162 razy na minutę, główka 3,15cm :)
Na usg ssało kciuka :-D
Oczywiście płci nie zobaczyłam, bo się źle ułożyło ale najważniejsze że wszystko ok!
Mąż był przy usg i zaglądał ginowi przez ramię, widziałam jaki dumny jak słuchał serduszka ... prawie miał łzy w oczach :-D
Później się przyznał, że siusiaka wypatrywał, ale powiedział że dzidziol pewnie czeka na następną wizytę 5 grudnia aby zrobić nam prezent mikołajkowy :-)
Oczywiście mamusi ciśnienie skoczyło z tych emocji do "aż" 120/90 aż lekarz się śmiał :-D
Powiedziałam o tym moim bólu brzucha co mnie dopadł ostatnio, że nie mogłam wręcz chodzić, to dopytywał jaki ból, jak długo i w którym miejscu czy może się przedźwigałam czy coś... zbadał mi szyjkę ale powiedział że wszystko ok .... uf...
Może po prostu jem za ciężkostrawne rzeczy... ech a ja mam takie smaki na grochówkę, fasolówkę,fasolkę po bretońsku gołąbki...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Na następny raz mam sobie tylko zrobić badanie moczu :tak:
a na prenatalne muszę jechać do innego miasta, bo tam gdzie ja chodzę już nie robią prenatalnych od dawna...;/
ale to dopiero po 15 grudnia :tak:
Oto zdjęcia:
2013-11-21 17.49.37-1.jpg 2013-11-22 06.11.16.jpg

Chyba gin zmieniał papier bo taki nieprzyjemny zapach zdjęć że blee...:-(

Załączniki

• 2013-11-21 17.49.37-1.jpg
    2013-11-21 17.49.37-1.jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 137
  • 2013-11-22 06.11.16.jpg
    2013-11-22 06.11.16.jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 124
Ostatnia edycja: