reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Gratuluję udanych wizyt wszystkim :)

Makao gratki córeczki:-)

Ja miałam dziś prenatalne ale zamiast wejść o 17 to weszłam po 18-nastej. Więc zanim mnie przebadali, pobrali krew to wyszłam stamtąd chyba 19;20..

Ale... Z dzidzią wszystko w porządku. Wszystkie pomary super, przezierność ok, kość nosowa.
Generalnie pani doktor była mega zachwycona jak dzidziuś pięknie pozował, czasami coś popukała i zmieniał pozycję;-)
Podobno wszystko wyszło bardzo dobrze, ryzyko wad wrodzonych jest umnie jak u 15-latki .
Powiem szczerze - odetchnęłammmm :)

Co do płci to lekarka powiedziała, że musiała by zgadywać i obstawia dziewczynkę ale to tak ,że 51% dla dziewczynki 49% dla chłopca więc chyba nadal loteria...

Fotke zrobie jutro telefonem to wrzucę :)

Zosiasamosia- ja też się martwiłam, że dzidzia będzie za mała bo na dzień dzisiejszy 11 tydz 5 dzień a miała 59 mm więc całkiem przyzwoicie :-)

reklama
Dziewczynki gratuluję dobrych wiadomości:)))) Bardzo się cieszę z córeczek:) i z dalszych niewiadomych hehe:)) najwazniejsze ze się dzieci dobrze miewają:))

Hej.
Gratuluje wszystkim cudownych wiadomosci i ogromnych dzieci :) dla mnie teraz powyzej 10 cm to szok :) pamietam jak moja plamka miala 8mm.
Ja tez dzisiaj po wizycie. Jednak zmienilam w ostatniej chwili pania doktor, u ktorej ostatnio bylam na lekarza, ktorego polecila kolezanka. Nie jest zly, chociaz o duzo rzeczy trzeba dopytywac, bo sam z siebie nie mowi, ale przynajmniej usg robi na kazdej wizycie. Moja dzidzia lezaca dzisiaj na glowie ma juz 8,6 cm :):)

Szuszunia oby ta ciąża była spokojna

wróciłam wczoraj od gina i mam doła martwię się a tak się cieszyłam na tą wizytę wiem że może panikuję niepotrzebnie ale tak: zbadał mnie pierwsze powiedział że wszystko ok macica miękka zrobił usg przez brzuch wpatrywał się w monitor aż zdjął okulary a mi małego nie pokazał wogóle:no: nie słyszałam serduszka nic nie widziałam jakoś tak szybko zakończył powiedział że na płeć za wcześnie i że płód wygląda na 11tydz dopiero ehh już mam najgorsze myśli i jeszcze kazał mi przyjść za 2 tyg tak szybko bez badań moczu ani krwi nic dziewczyny już schizuje że coś jest nie tak:sad:
co za koleś... za takie traktowanie bym mu krzywdę zrobiła :/

aesthete, perełka, wyszło mi białko w moczu 10 i leukocytów 15-18 wpw. Przepisał mi Augmentin i nysatyne dopochwowo i teraz schizuję bo przeczytałam ulotkę, że nie powinno się brać ani tego a ni tego będą w ciąży:-(
nie no, jak lekarz przepisuje to chyba można brać :) lekarz raczej wie co robi :)

dzisiejsza wizyta zaliczona :)

dzidzius ok, rosnie - teraz ma 10cm od glowy to pupci :)

szukalismy co ma miedzy nogami ale bylo ciezko, zakrywala raczka :p po mamusi wstydliwa
w koncu doktor zrobila stop klatke i miedzy nogami nic nie ma :-):-):-) pani doktor powiedziala ze na 99% dziewczynka......... ale nie umiem sie do konca tym cieszyc mimo ze marzylam o coreczce - bo mam dwie znajome u ktorych do 7 miesiaca byla dziewczynka i nagle pojawily sie jajeczka

i caly czas o tym mysle...... a tak sie chcialam cieszyc ze to na pewno dziewczynka

wiem ze to rzadkie przypadki ale jednak...
wow, 10 cm :) i też dziewczynka! gratuluję :) cieszę się że wszystko ok :)

Kurcze, tak piszecie, że dzidzie mniejsze na usg niż z OM. Mi po pierwszym usg wyszło gdzie różnicy ok tydzień. I teraz zastanawiam się nad tym prenatalnym usg, bo wg OM wypada na 12t3d i tak się zaczęłam trochę obawiać, że dzidzia będzie za mała do pomiarów, a przecież to usg kosztuje ponad 300 zł... I co wtedy?
spokojnie, ja miałam prenatalne 11t5d :) i było ok :)

z nogami bedzie jakies 17cm :)
wg usg tydzien starsze :)
aa.. bo ja się bałam że między nami tylko 4 dni różnicy a dzidziuś mój aż 2cm mniejszy :p no ale wszystko jasne :D

Dziewczyny, gratuluję wszystkim z osobna udanych wizyt! :)
Ja już się nie mogę doczekać, a jeszcze 2 tygodnie do usg, a 3 do wizyty ...
Wkurza mnie ten lekarz, bo zapisuje mnie średnio co 5-6 tygodni ;/
Chyba umówię się prywatnie, bo drażni mnie to czekanie :p
o matko, ja bym tyle nie wytrzymała do kolejnej wizyty :p

Zrobilam badanko USG prenatalne :D. Jestem mega szczęśliwa bo bobas jest super, wszystko ma w normie, i praktycznie nie ma ryzyka chorób genetycznych (1:3000). Widziałam jak łykał sobie wodę i po prostu nie mogę ^ ^. Kocham go już bardzo :)). Mam super płytkę z całym badaniem, więc mój chlopiś obejrzy sobie, bo nie mógł dziś być :). Na początku był źle ustawiony to lekarz go popukał i się obrócił i już nie kręcił :D.
no to super, gratuluję udanej wizyty :)

Pampuszek super ze wszystko ok:-)

ja wróciłam z mojej nagłej wizyty i już mi lepiej pani bardzo miła rozumiała moje obawy bardzo dokładnie go pomierzyła z każdej strony badała przez brzuch i dowcipnie wszystko ok mówi że dzidziuś zdrowy na tyle ile może ocenić przez usg tydz ponad 13 więc nie wiem jakiś narąbany był tamten lekarz czy co:eek: aha no i powiedziała że jak na jej oko widzi że mu coś tam dynda między nogami ale mam nikomu nie ogłaszać bo może się mylić:-D:-D:-D

stówka nie moja ale za spokój warto było i mam zdjęcia wkleję jutro:-)
lepiej zapłacić stówkę i być pewnym... :) dobrze że wszystko ok, a przez tego konowała niepotrzebnie się stresowałaś :/ no i gratuluję (tak nieśmiało ;) ) syna :)

hej dziewczyny. ja też po wizycie. bobasek rośnie, ma ponad 7,5 cm, idziemy już praktycznie zgodnie z terminem z miesiączki (1 dzień do tyłu wg usg, a wydawało się kilka tyg temu, że dzidziol tydzień młodszy). wszystko z bobaskiem dobrze.

a co do moich kłuć..

ginka wypytała o wszystko i mnie jeszcze zbadała. i okazało się, że mam za bardzo napiętą macicę. mam 4*dziennie brać lactomag, nospę i czopki już zapomniałam jak się nazywają. no i nadal ten duphaston 3 razy dziennie. i jeszcze bardziej się oszczędzać.

p.s. prawdopodobnie córeczka:))))))))

za dwa tygodnie kolejne usg, żeby potwierdzić płeć.

matko, wydałam dziś na usg plus wizytę 210 zeta i jeszcze w aptece zostawiłam 180. a i tak jeszcze mi koleś odpis zrobił bo nie wszystko mieli. masakra:/ no nic, grunt, że dzidzia zdrowa:D
gratulacje! super że wszystko ok :) nasze maleństwa dzieli tylko 0,5 cm :) no i gratuluję córeczki :)
ale zmartwiłaś mnie tymi kłuciami... mi mówił że to normalne a co jeśli mam to co Ty? :/

Ale duże już są te nasze "maleństwa" :)

Tak się zastanawiam nad jedną sprawą... praktycznie każda z Was pisze że dzidzi skakało i machało rączkami że ciężko było zrobić zdjęcie czy porobić pomiary... u mnie było zupełnie inaczej... dzidzia się nie chciała ruszyć, gin specjalnie "go" pukał żeby się ruszył to trochę się ruszył, ale nie tak jak Wy piszecie... może coś nie tak??? tak ostatnio schizuje bo nie czuje ruchów, a myślałam że już pierwsze kopniaczki czułam :-( wizyta w poniedziałek za tydzień

Kasiek moje dzidzi tez takie bylo, ze mimo pukania nie chcialo sie przekrecic i pokazac noska. Machalo gdzies tam raczkami sobie tylko. Ale to nie jest powod do niepokoju:) One tez maja chwile aktywnosci i czas spania:)

mi_lva ja bym poszła do innego jeszcze gina sprawdzić spokoju by mi to nie dawało.Ja bym jechała gdzie pieprz rośni.
warto było spokój najwazniejszy :)

futurystka a to rzeczywiście duzo leukocytów ja miałam pojedyncze, ale muszę powtórzyć.

ptysia gratki:) oby została dziewuszka:)

U mnie tez tydzien róznicy jest przez poźna owu.

madziulek u mnie tez tak mała sie kręciła:) gratuluje udanej wizyty:)

makao super,że wizyta udana:)

Bąbelek gratulacje:)

Magda fajnie to musiało wyglądać:0 gratki

reklama
Do góry