reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Madziulek, Pampuszek, Makao, Mil_va gratuluję wizyt! Fajnie macie ;-)

Pisałam wcześniej, ale nikt mi nie odpisał, może nie miałyście takiej sytuacji... Ale się powtórzę - obawiam się, że dzidzia będzie za mała do badania prenatalnego, bo to będzie 12t3d, a ostatniego wg usg była o ok tydzień młodsza. Idę prywatnie i boję się, żeby nie skasowali mnie 300 zł za nic. Z drugiej stony nie uśmiecha mi się przekładanie wizyty, bo i tak już chodzę po ścianach. Myślicie, że jak na usg będzie 11t3d to zrobi mi te pomiary?

reklama
To mi dzisiaj powiedziala odwrotnie jak zapisywalam sie na polowkowe,, Jesli dziecko bedzie za duze to bede tez musiala zaplacic:/ mam nadzieje ze sie zmieszcze w terminie, jak nie to zaplace, nic nie zrobie.. A co do badan jeszcze, powiedzial mi moj gin ze raz w trymestrze wieksze badanie, bo po sie bez sensu kłuć.. Za miesiac da cala rozpiske, jakie badania mam zrobic ;-)

Wiecie co mnie tylko zdziwilo, wlasnie czytam ile powinno wazyc moje Dziecko i ok 100g a mi lekarz powiedzial ze ma ok 200 czyli dokladnie 172 :szok: i to samo jest napisane na wydruku z usg.. Teraz bede sie miesiac zastanawiac o co chodzi....

Niemożliwe:) przepraszam, ze taki przykład, ale jak poronilam poprzednia ciąże w 16tc to w dokumentacji ze szpitala mam, ze dzieciątko ważyło 60g.
Bez obaw, pewnie sie machnął;)

Milva super, ze taka sensowna Pani Doktor! Wiecej takich Doktorow nam trzeba! I ciesze sie ze wszystko ok.

Makao to dobrze, ze to nic powazniejszego, i ze mozna to wyleczyc.. No i co do oszczedzania sie bedziesz mogla swojego faceta wykorzystywac :) bardzo sie ciesze, ze z dzidzia wszystko w porzadku, to najwazniejsze!

Pampuszek super, ze wszystko w porzadku!

Kurdę, ale zazdroszczę tym, które znają już płeć:tak: Tak bardzo bym już chciała po prostu wiedzieć, ale muszę cierpliwie poczekać jeszcze 4 tygodnie:rofl2:

Ptysia duże już Twoje maleństwo :) No i gratuluję córci :) Jeśli lekarka była pewna na 99 procent i faktycznie między nóżkami nic nie dyndało to wątpie żeby to miało się zmienić :)

madziulek śliczna ta Twoja mała wiercipięta :D gratuluje udanej wzyty :)

Pampuszek gratuluję udanej wizyty :)

mi_lva najważniejsze, że się uspokoiłaś :) Tamten lekarz to faktycznie jakiś kiepski był. Czekamy na fotki dzidziusia :)

Makao super, że wszystko ok :) No i widzę, że wysyp dziewczynek się zaczyna :D Gratuluję córci :*

reklama
Do góry