Zrobilam badanko USG prenatalne . Jestem mega szczęśliwa bo bobas jest super, wszystko ma w normie, i praktycznie nie ma ryzyka chorób genetycznych (1:3000). Widziałam jak łykał sobie wodę i po prostu nie mogę ^ ^. Kocham go już bardzo ). Mam super płytkę z całym badaniem, więc mój chlopiś obejrzy sobie, bo nie mógł dziś być . Na początku był źle ustawiony to lekarz go popukał i się obrócił i już nie kręcił .
reklama
mi_lva
Fanka BB :)
Pampuszek super ze wszystko ok:-)
ja wróciłam z mojej nagłej wizyty i już mi lepiej pani bardzo miła rozumiała moje obawy bardzo dokładnie go pomierzyła z każdej strony badała przez brzuch i dowcipnie wszystko ok mówi że dzidziuś zdrowy na tyle ile może ocenić przez usg tydz ponad 13 więc nie wiem jakiś narąbany był tamten lekarz czy co aha no i powiedziała że jak na jej oko widzi że mu coś tam dynda między nogami ale mam nikomu nie ogłaszać bo może się mylić
stówka nie moja ale za spokój warto było i mam zdjęcia wkleję jutro:-)
ja wróciłam z mojej nagłej wizyty i już mi lepiej pani bardzo miła rozumiała moje obawy bardzo dokładnie go pomierzyła z każdej strony badała przez brzuch i dowcipnie wszystko ok mówi że dzidziuś zdrowy na tyle ile może ocenić przez usg tydz ponad 13 więc nie wiem jakiś narąbany był tamten lekarz czy co aha no i powiedziała że jak na jej oko widzi że mu coś tam dynda między nogami ale mam nikomu nie ogłaszać bo może się mylić
stówka nie moja ale za spokój warto było i mam zdjęcia wkleję jutro:-)
futurystka
mi_lva cieszę się bardzo, super, że wszystko w porządku i że w końcu możesz spokojnie odetchnąć
hej dziewczyny. ja też po wizycie. bobasek rośnie, ma ponad 7,5 cm, idziemy już praktycznie zgodnie z terminem z miesiączki (1 dzień do tyłu wg usg, a wydawało się kilka tyg temu, że dzidziol tydzień młodszy). wszystko z bobaskiem dobrze.
a co do moich kłuć..
ginka wypytała o wszystko i mnie jeszcze zbadała. i okazało się, że mam za bardzo napiętą macicę. mam 4*dziennie brać lactomag, nospę i czopki już zapomniałam jak się nazywają. no i nadal ten duphaston 3 razy dziennie. i jeszcze bardziej się oszczędzać.
p.s. prawdopodobnie córeczka)))))))
za dwa tygodnie kolejne usg, żeby potwierdzić płeć.
matko, wydałam dziś na usg plus wizytę 210 zeta i jeszcze w aptece zostawiłam 180. a i tak jeszcze mi koleś odpis zrobił bo nie wszystko mieli. masakra:/ no nic, grunt, że dzidzia zdrowa
a co do moich kłuć..
ginka wypytała o wszystko i mnie jeszcze zbadała. i okazało się, że mam za bardzo napiętą macicę. mam 4*dziennie brać lactomag, nospę i czopki już zapomniałam jak się nazywają. no i nadal ten duphaston 3 razy dziennie. i jeszcze bardziej się oszczędzać.
matko, wydałam dziś na usg plus wizytę 210 zeta i jeszcze w aptece zostawiłam 180. a i tak jeszcze mi koleś odpis zrobił bo nie wszystko mieli. masakra:/ no nic, grunt, że dzidzia zdrowa
madziulek20
wyczekana MAMUSIA :)
Ewwe a wlasnie nie mam pojecia, przeczucie dziwnie mi mowi ze to bedzie Synus, wiekszosc osob tak twierdzi, ale jest tez ok 4-5 przypadkow co mowia ze bedzie dziewczynka... wazne by bylo zdrowe, dowiem sie (jak sie nie bedzie wstydzic) na nastepnej wizycie ;-)
A wgl moje Dziecię mogłoby byc wieksze, bo lekarz musial mierzyć glowke, brzuszek i nozki po kolei, bo w calosci sie nie dalo..
A wgl moje Dziecię mogłoby byc wieksze, bo lekarz musial mierzyć glowke, brzuszek i nozki po kolei, bo w calosci sie nie dalo..
Makao - witam w klubie z tym napięciem macicy. Ale przynajmniej przy magnezie nie ma zaparć :d po 3 dniach brania nospy i magnezu chyba jest poprawa wiec będzie dobrze.
No i wreszcie jakaś równowaga miedzy chłopakami a dziewczynami
Coraz większe te nasze fasolki. Oby tak dalej
Gratuluje wizyt!
No i wreszcie jakaś równowaga miedzy chłopakami a dziewczynami
Coraz większe te nasze fasolki. Oby tak dalej
Gratuluje wizyt!
madziulek20
wyczekana MAMUSIA :)
Wiecie co mnie tylko zdziwilo, wlasnie czytam ile powinno wazyc moje Dziecko i ok 100g a mi lekarz powiedzial ze ma ok 200 czyli dokladnie 172 i to samo jest napisane na wydruku z usg.. Teraz bede sie miesiac zastanawiac o co chodzi....
reklama
martuska507
hej dziewczyny. ja też po wizycie. bobasek rośnie, ma ponad 7,5 cm, idziemy już praktycznie zgodnie z terminem z miesiączki (1 dzień do tyłu wg usg, a wydawało się kilka tyg temu, że dzidziol tydzień młodszy). wszystko z bobaskiem dobrze.
a co do moich kłuć..
Oooo córeczka!!! Super! Gratuluję! A jeszcze niedawno nasze dzidzie miały cos ok. 1cm a tu już takie wielkości
Kurcze ja chyba też bym chciała córeczkę
Podziel się: