reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Zrobilam badanko USG prenatalne :D. Jestem mega szczęśliwa bo bobas jest super, wszystko ma w normie, i praktycznie nie ma ryzyka chorób genetycznych (1:3000). Widziałam jak łykał sobie wodę i po prostu nie mogę ^ ^. Kocham go już bardzo :)). Mam super płytkę z całym badaniem, więc mój chlopiś obejrzy sobie, bo nie mógł dziś być :). Na początku był źle ustawiony to lekarz go popukał i się obrócił i już nie kręcił :D.

reklama
Pampuszek super ze wszystko ok:-)

ja wróciłam z mojej nagłej wizyty i już mi lepiej pani bardzo miła rozumiała moje obawy bardzo dokładnie go pomierzyła z każdej strony badała przez brzuch i dowcipnie wszystko ok mówi że dzidziuś zdrowy na tyle ile może ocenić przez usg tydz ponad 13 więc nie wiem jakiś narąbany był tamten lekarz czy co:eek: aha no i powiedziała że jak na jej oko widzi że mu coś tam dynda między nogami ale mam nikomu nie ogłaszać bo może się mylić:-D:-D:-D

stówka nie moja ale za spokój warto było i mam zdjęcia wkleję jutro:-)

mi_lva to dobrze że jest ok! :D. A mi nie chciał nic powiedzieć lekarz, jak go zapytał, powiedział że w 20 tygodniu :pP. Mam nadzieję że to dlatego że to dziewczynka :D

hej dziewczyny. ja też po wizycie. bobasek rośnie, ma ponad 7,5 cm, idziemy już praktycznie zgodnie z terminem z miesiączki (1 dzień do tyłu wg usg, a wydawało się kilka tyg temu, że dzidziol tydzień młodszy). wszystko z bobaskiem dobrze.

a co do moich kłuć..

ginka wypytała o wszystko i mnie jeszcze zbadała. i okazało się, że mam za bardzo napiętą macicę. mam 4*dziennie brać lactomag, nospę i czopki już zapomniałam jak się nazywają. no i nadal ten duphaston 3 razy dziennie. i jeszcze bardziej się oszczędzać.

p.s. prawdopodobnie córeczka:))))))))

za dwa tygodnie kolejne usg, żeby potwierdzić płeć.

matko, wydałam dziś na usg plus wizytę 210 zeta i jeszcze w aptece zostawiłam 180. a i tak jeszcze mi koleś odpis zrobił bo nie wszystko mieli. masakra:/ no nic, grunt, że dzidzia zdrowa:D

Ewwe a wlasnie nie mam pojecia, przeczucie dziwnie mi mowi ze to bedzie Synus, wiekszosc osob tak twierdzi, ale jest tez ok 4-5 przypadkow co mowia ze bedzie dziewczynka... wazne by bylo zdrowe, dowiem sie (jak sie nie bedzie wstydzic) na nastepnej wizycie ;-)
A wgl moje Dziecię mogłoby byc wieksze, bo lekarz musial mierzyć glowke, brzuszek i nozki po kolei, bo w calosci sie nie dalo..:-D

Makao - witam w klubie z tym napięciem macicy. Ale przynajmniej przy magnezie nie ma zaparć :d po 3 dniach brania nospy i magnezu chyba jest poprawa :) wiec będzie dobrze.
No i wreszcie jakaś równowaga miedzy chłopakami a dziewczynami :)
Coraz większe te nasze fasolki. Oby tak dalej :)

Gratuluje wizyt!:)

Wiecie co mnie tylko zdziwilo, wlasnie czytam ile powinno wazyc moje Dziecko i ok 100g a mi lekarz powiedzial ze ma ok 200 czyli dokladnie 172 :szok: i to samo jest napisane na wydruku z usg.. Teraz bede sie miesiac zastanawiac o co chodzi....

reklama
hej dziewczyny. ja też po wizycie. bobasek rośnie, ma ponad 7,5 cm, idziemy już praktycznie zgodnie z terminem z miesiączki (1 dzień do tyłu wg usg, a wydawało się kilka tyg temu, że dzidziol tydzień młodszy). wszystko z bobaskiem dobrze.

a co do moich kłuć..

ginka wypytała o wszystko i mnie jeszcze zbadała. i okazało się, że mam za bardzo napiętą macicę. mam 4*dziennie brać lactomag, nospę i czopki już zapomniałam jak się nazywają. no i nadal ten duphaston 3 razy dziennie. i jeszcze bardziej się oszczędzać.

p.s. prawdopodobnie córeczka:))))))))

za dwa tygodnie kolejne usg, żeby potwierdzić płeć.

matko, wydałam dziś na usg plus wizytę 210 zeta i jeszcze w aptece zostawiłam 180. a i tak jeszcze mi koleś odpis zrobił bo nie wszystko mieli. masakra:/ no nic, grunt, że dzidzia zdrowa:D

Oooo córeczka!!! Super! Gratuluję! A jeszcze niedawno nasze dzidzie miały cos ok. 1cm a tu już takie wielkości:)
Kurcze ja chyba też bym chciała córeczkę:)

Do góry