no to super, gratulacje maluszek rośnie dobrze, że krwiaki się wchłaniają...ja po wizycie. kijanka ma 4,63cm długości a krwiaki ulegają wchłonięciu. 22-go mam usg genetyczne- wiec będę przebadana bardzo dokładnie.
gratulacje! jak ja się cieszę jak czytam że wszystko ok ja z kolei co wizytę mam wysokie ciśnienie nie wiem czy to z emocji?Witam.
Ja po wczorajszej wizycie z USG i wynikami badać.
Wyniki morfologia i mocz w porządku.
Zbadał mnie, szyjka ok. Tyłozgięcie wyprostowane i wszystko pięknie "wygląda" :-)
Usg mi robił tak długo i dokładnie ze skupieniem ze się aż wystraszyłam czy wszystko dobrze. Dzidzi machało rączkami i nóżkami, podskakiwało jak szalone :-) Gin pokazywał mi nóżki, rączki, brzuszek, główkę wszystko osobno i tak dokładnie. Zapytałam o płeć to powiedział ze jeszcze za wcześnie, nie ma co zgadywać.
Powiedział tez ze dzidzi roście w oczach ;-) faktycznie strasznie urosło od ostatniej wizyty.
Niestety nie podał mi żadnych pomiarów :-( I zdjęcia tez nie dostałam, a głupio mi tak za każdym razem mówić o zdjęcie.
Hm i 1,5 kg do przodu.
I niskie ciśnienie. Czy to się z czymś wiąże?
Następna wizyta za 4 tygodnie czyli 10.12
oj, mnie też cieszy że usg jest robione przesz brzuch miejsce na pewno będzie, ale lepiej dzwoń już jutro się umówićHejo!
Miałam badanie wczoraj i to w końcu przez brzucha . Cieszyłam się że nie trzeba się rozbierać, szkoda tylko że to dość mocno uciska jednak . Oczywiście lekarz napomniał że muszę zrobić prenatalne jak najszybciej, myślę że się na piątek gdzieś zapiszę bo mam wolne popołudnie. Mam nadzieję że będą miejsca .
łoo... rośnie jak szalony no i gratuluję syna a co z tym krwiakiem? on przeszkadza jakoś?My już po wizycie. Krwiak wiele sie nie zmienił. Dzidziol rośnie i to już chłop na 100%, nawet M widział ogonek ( sam chciał dzisiaj wejść na usg ) tylko nasz gość spał, ma jakieś 10 cm. Oprócz duphastonu dolozony magnez i no spa. W razie twardnienia brzucha mimo nospy będzie fenoterol.
Następna wizyta 13.12
Błagam niech te problemy już sie skończą !
no to pięknie super, że wszystko ok a serduszko to są emocje, my dzisiaj słuchaliśmy jak bije rewelacjaja też po badaniu, Bąbelek ma 51 mm, czyli przez 9 dni urósł 11 mm :-)
NT 2.4 mm, BPD 22 mm, FL 11 mm
wiercił się trochę, i widziałam serduszko jak biło! ale emocje
łożysko na tylnej ścianie, "trochę nisko, ale nie za nisko" tak powiedziała gin. ilość płynu owodniowego w normie.
oczywiście mój był ze mną w środku
a wogóle to rozmawiałam z mama, i powiedziała że ani razu jej się nie sprawdziła płeć, bo chodziła ze mną i moimi 2 braćmi do tej samej lekarki. to nie wiem jak to możliwe...
martuska: kolejna wizyta i usg 12 grudnia, a na prenatalne umówiłam się 19 listopada
ja też dzisiaj na wizycie byłam dzidziuś ma już 8cm i pytam się doktora czy uda się podejrzeć co ma między nogami bo byśmy chcieli potwierdzić z prenatalnych
Dr: a co podejrzewała pani doktor? dziewczynkę?
ja: tak
Dr: no mi też się wydaje, że dziewczynka będzie.
M: ale dlaczego?
Dr: bo nic nie dynda między nogami
sprawdzał wyniki z prenatalnych i testu pappa to mówił, że piękne wyniki, że małe ryzyko wad
kolejna wizyta 4.12.
a to nasza córcia