reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

ja po wizycie. kijanka ma 4,63cm długości a krwiaki ulegają wchłonięciu. 22-go mam usg genetyczne- wiec będę przebadana bardzo dokładnie.
no to super, gratulacje :) maluszek rośnie :) dobrze, że krwiaki się wchłaniają... :)

Witam.
Ja po wczorajszej wizycie z USG i wynikami badać.
Wyniki morfologia i mocz w porządku.
Zbadał mnie, szyjka ok. Tyłozgięcie wyprostowane i wszystko pięknie "wygląda" :-)
Usg mi robił tak długo i dokładnie ze skupieniem ze się aż wystraszyłam czy wszystko dobrze. Dzidzi machało rączkami i nóżkami, podskakiwało jak szalone :-) Gin pokazywał mi nóżki, rączki, brzuszek, główkę wszystko osobno i tak dokładnie. Zapytałam o płeć to powiedział ze jeszcze za wcześnie, nie ma co zgadywać.

Powiedział tez ze dzidzi roście w oczach ;-) faktycznie strasznie urosło od ostatniej wizyty.
Niestety nie podał mi żadnych pomiarów :-( I zdjęcia tez nie dostałam, a głupio mi tak za każdym razem mówić o zdjęcie.
Hm i 1,5 kg do przodu.
I niskie ciśnienie. Czy to się z czymś wiąże?

Następna wizyta za 4 tygodnie czyli 10.12
gratulacje! jak ja się cieszę jak czytam że wszystko ok :D ja z kolei co wizytę mam wysokie ciśnienie :p nie wiem czy to z emocji? :D

Hejo!
Miałam badanie wczoraj i to w końcu przez brzucha ;). Cieszyłam się że nie trzeba się rozbierać, szkoda tylko że to dość mocno uciska jednak :p. Oczywiście lekarz napomniał że muszę zrobić prenatalne jak najszybciej, myślę że się na piątek gdzieś zapiszę bo mam wolne popołudnie. Mam nadzieję że będą miejsca :p.
oj, mnie też cieszy że usg jest robione przesz brzuch :) miejsce na pewno będzie, ale lepiej dzwoń już jutro się umówić :)

My już po wizycie. Krwiak wiele sie nie zmienił. Dzidziol rośnie i to już chłop na 100%, nawet M widział ogonek ( sam chciał dzisiaj wejść na usg:o ) tylko nasz gość spał, ma jakieś 10 cm. Oprócz duphastonu dolozony magnez i no spa. W razie twardnienia brzucha mimo nospy będzie fenoterol.
Następna wizyta 13.12
Błagam niech te problemy już sie skończą !:(
łoo... rośnie jak szalony :D no i gratuluję syna :) a co z tym krwiakiem? on przeszkadza jakoś?

ja też po badaniu, Bąbelek ma 51 mm, czyli przez 9 dni urósł 11 mm :-)

NT 2.4 mm, BPD 22 mm, FL 11 mm
wiercił się trochę, i widziałam serduszko jak biło! ale emocje:zawstydzona/y:
łożysko na tylnej ścianie, "trochę nisko, ale nie za nisko" tak powiedziała gin. ilość płynu owodniowego w normie.
oczywiście mój był ze mną w środku:tak:

a wogóle to rozmawiałam z mama, i powiedziała że ani razu jej się nie sprawdziła płeć, bo chodziła ze mną i moimi 2 braćmi do tej samej lekarki. to nie wiem jak to możliwe...

martuska: kolejna wizyta i usg 12 grudnia, a na prenatalne umówiłam się 19 listopada:happy:
no to pięknie :) super, że wszystko ok :) a serduszko to są emocje, my dzisiaj słuchaliśmy jak bije :) rewelacja :)

ja też dzisiaj na wizycie byłam :) dzidziuś ma już 8cm i pytam się doktora czy uda się podejrzeć co ma między nogami bo byśmy chcieli potwierdzić z prenatalnych ;)
Dr: a co podejrzewała pani doktor? dziewczynkę?
ja: tak :)
Dr: no mi też się wydaje, że dziewczynka będzie.
M: ale dlaczego?
Dr: bo nic nie dynda między nogami :D

sprawdzał wyniki z prenatalnych i testu pappa to mówił, że piękne wyniki, że małe ryzyko wad :)
kolejna wizyta 4.12. :)

a to nasza córcia :D
DSC_0424.jpgDSC_0423.jpg

Załączniki

• DSC_0424.jpg
    DSC_0424.jpg
    16,9 KB · Wyświetleń: 67
  • DSC_0423.jpg
    DSC_0423.jpg
    13,4 KB · Wyświetleń: 72
reklama
Szuszunia, ja w normalnym stanie mam właśnie 90/60, a teraz eleganckie 120 :-)
Piękny termin połówkowego! W sam raz na święta :-)
Nie wiem nic o chłopcu, ale moja 6-letnia siostrzenica ma (fazami) od wczoraj 40st - taki paskudny wirus ze szkoły :baffled:

Aesthete, jaka śliczna dziewczynka! Ech, zazdroszczę Ci córuni!!!

Ostatnia edycja:
Aeshete - przeszkadza, jest w okolicach łożyska, powoduje jego odklejanie. Na domiar złego mam dziwne skurcze macicy. Jak nospa do piątku nie pomoże na te skurcze to skończę na fenoterolu. U mnie nieszczęścia chodzą stadami chyba :/
Najbliższy miesiąc jest dla nas decydujący niemalże.

Pat&mom współczuję Ci problemów:* mam nadzieję że wszystko się ułoży żebyś mogła spokojniej przeżywać tą ciążę. Kciuki zaciśnięte, żeby macica nie fiksowała.

Aesthete, śliczna dziewczynka:) ma ładny kształt główki:)) Gratki z wizyty:)

Ja nimby mowie ze mi wszystko jedno co bedzie, ale gdzies w glebi duszy chcialabym córunię;) oj i to bardzo, dlatego pewnie bedzie chłopak:))

pat&mom trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku!
aeshette śliczna dziewuszka, to już wiesz że niemal na 100% będzie córcia :-D

ja mam cichą nadzieję na chłopca, ale najważniejsze żeby oczywiście było zdrowe i żeby ciąża przebiegała bez problemów!:-D
Moja wizyta u lekarza dopiero za tydzień, więc muszę wytrzymać, bo w Pogorii to pewnie będzie takie bidne to darmowe usg :p

Ewelinka Pampuszek gratuluje udanych wizyt!;-)
Pat&Mom najwazniejsze to sie nie zalamywac musi byc dobrze! gratuluje synusia;-)
Aesthete piekna coreczka! zazdroszcze ze wiecie na 100% ja tez chce juz wiedziec czy Borys na 100% bo teraz sie nie obroci wolalabym zeby jajka sie nie zgubily po drodze ;P;D

reklama
Do góry