reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

ja po wizycie. kijanka ma 4,63cm długości a krwiaki ulegają wchłonięciu. 22-go mam usg genetyczne- wiec będę przebadana bardzo dokładnie.
no to super, gratulacje :) maluszek rośnie :) dobrze, że krwiaki się wchłaniają... :)

Witam.
Ja po wczorajszej wizycie z USG i wynikami badać.
Wyniki morfologia i mocz w porządku.
Zbadał mnie, szyjka ok. Tyłozgięcie wyprostowane i wszystko pięknie "wygląda" :-)
Usg mi robił tak długo i dokładnie ze skupieniem ze się aż wystraszyłam czy wszystko dobrze. Dzidzi machało rączkami i nóżkami, podskakiwało jak szalone :-) Gin pokazywał mi nóżki, rączki, brzuszek, główkę wszystko osobno i tak dokładnie. Zapytałam o płeć to powiedział ze jeszcze za wcześnie, nie ma co zgadywać.

Powiedział tez ze dzidzi roście w oczach ;-) faktycznie strasznie urosło od ostatniej wizyty.
Niestety nie podał mi żadnych pomiarów :-( I zdjęcia tez nie dostałam, a głupio mi tak za każdym razem mówić o zdjęcie.
Hm i 1,5 kg do przodu.
I niskie ciśnienie. Czy to się z czymś wiąże?

Następna wizyta za 4 tygodnie czyli 10.12
gratulacje! jak ja się cieszę jak czytam że wszystko ok :D ja z kolei co wizytę mam wysokie ciśnienie :p nie wiem czy to z emocji? :D

Hejo!
Miałam badanie wczoraj i to w końcu przez brzucha ;). Cieszyłam się że nie trzeba się rozbierać, szkoda tylko że to dość mocno uciska jednak :p. Oczywiście lekarz napomniał że muszę zrobić prenatalne jak najszybciej, myślę że się na piątek gdzieś zapiszę bo mam wolne popołudnie. Mam nadzieję że będą miejsca :p.
oj, mnie też cieszy że usg jest robione przesz brzuch :) miejsce na pewno będzie, ale lepiej dzwoń już jutro się umówić :)

My już po wizycie. Krwiak wiele sie nie zmienił. Dzidziol rośnie i to już chłop na 100%, nawet M widział ogonek ( sam chciał dzisiaj wejść na usg:o ) tylko nasz gość spał, ma jakieś 10 cm. Oprócz duphastonu dolozony magnez i no spa. W razie twardnienia brzucha mimo nospy będzie fenoterol.
Następna wizyta 13.12
Błagam niech te problemy już sie skończą !:(
łoo... rośnie jak szalony :D no i gratuluję syna :) a co z tym krwiakiem? on przeszkadza jakoś?

ja też po badaniu, Bąbelek ma 51 mm, czyli przez 9 dni urósł 11 mm :-)

NT 2.4 mm, BPD 22 mm, FL 11 mm
wiercił się trochę, i widziałam serduszko jak biło! ale emocje:zawstydzona/y:
łożysko na tylnej ścianie, "trochę nisko, ale nie za nisko" tak powiedziała gin. ilość płynu owodniowego w normie.
oczywiście mój był ze mną w środku:tak:

a wogóle to rozmawiałam z mama, i powiedziała że ani razu jej się nie sprawdziła płeć, bo chodziła ze mną i moimi 2 braćmi do tej samej lekarki. to nie wiem jak to możliwe...

martuska: kolejna wizyta i usg 12 grudnia, a na prenatalne umówiłam się 19 listopada:happy:
no to pięknie :) super, że wszystko ok :) a serduszko to są emocje, my dzisiaj słuchaliśmy jak bije :) rewelacja :)

ja też dzisiaj na wizycie byłam :) dzidziuś ma już 8cm i pytam się doktora czy uda się podejrzeć co ma między nogami bo byśmy chcieli potwierdzić z prenatalnych ;)
Dr: a co podejrzewała pani doktor? dziewczynkę?
ja: tak :)
Dr: no mi też się wydaje, że dziewczynka będzie.
M: ale dlaczego?
Dr: bo nic nie dynda między nogami :D

sprawdzał wyniki z prenatalnych i testu pappa to mówił, że piękne wyniki, że małe ryzyko wad :)
kolejna wizyta 4.12. :)

a to nasza córcia :D
DSC_0424.jpgDSC_0423.jpg

Załączniki

• DSC_0424.jpg
    DSC_0424.jpg
    16,9 KB · Wyświetleń: 63
  • DSC_0423.jpg
    DSC_0423.jpg
    13,4 KB · Wyświetleń: 69
reklama
Szuszunia, ja w normalnym stanie mam właśnie 90/60, a teraz eleganckie 120 :-)
Piękny termin połówkowego! W sam raz na święta :-)
Nie wiem nic o chłopcu, ale moja 6-letnia siostrzenica ma (fazami) od wczoraj 40st - taki paskudny wirus ze szkoły :baffled:

Aesthete, jaka śliczna dziewczynka! Ech, zazdroszczę Ci córuni!!!

Ostatnia edycja:
Aeshete - przeszkadza, jest w okolicach łożyska, powoduje jego odklejanie. Na domiar złego mam dziwne skurcze macicy. Jak nospa do piątku nie pomoże na te skurcze to skończę na fenoterolu. U mnie nieszczęścia chodzą stadami chyba :/
Najbliższy miesiąc jest dla nas decydujący niemalże.

Pat&mom współczuję Ci problemów:* mam nadzieję że wszystko się ułoży żebyś mogła spokojniej przeżywać tą ciążę. Kciuki zaciśnięte, żeby macica nie fiksowała.

Aesthete, śliczna dziewczynka:) ma ładny kształt główki:)) Gratki z wizyty:)

Ja nimby mowie ze mi wszystko jedno co bedzie, ale gdzies w glebi duszy chcialabym córunię;) oj i to bardzo, dlatego pewnie bedzie chłopak:))

pat&mom trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku!
aeshette śliczna dziewuszka, to już wiesz że niemal na 100% będzie córcia :-D

ja mam cichą nadzieję na chłopca, ale najważniejsze żeby oczywiście było zdrowe i żeby ciąża przebiegała bez problemów!:-D
Moja wizyta u lekarza dopiero za tydzień, więc muszę wytrzymać, bo w Pogorii to pewnie będzie takie bidne to darmowe usg :p

Ewelinka Pampuszek gratuluje udanych wizyt!;-)
Pat&Mom najwazniejsze to sie nie zalamywac musi byc dobrze! gratuluje synusia;-)
Aesthete piekna coreczka! zazdroszcze ze wiecie na 100% ja tez chce juz wiedziec czy Borys na 100% bo teraz sie nie obroci wolalabym zeby jajka sie nie zgubily po drodze ;P;D

reklama
Do góry