reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Hejo!
Miałam badanie wczoraj i to w końcu przez brzucha ;). Cieszyłam się że nie trzeba się rozbierać, szkoda tylko że to dość mocno uciska jednak :p. Oczywiście lekarz napomniał że muszę zrobić prenatalne jak najszybciej, myślę że się na piątek gdzieś zapiszę bo mam wolne popołudnie. Mam nadzieję że będą miejsca :p.

reklama
Pampuszek, ile masz lat, jeżeli mogę ? :)
Ja właśnie ciężko zastanawiam się nad prenatalnymi, ale mam tylko 22 lata, a lekarz nawet o tym nie wspominał... Nie wiem czy to koniecznie, ale może tak dla swojego spokoju? Do którego tygodnia powinno się je zrobić?

Mój lekarz w ogóle nie jest chętny wysyłać mnie na badania, do tej pory miałam tylko morfologię, mocz, kiłę i określenuie grupy krwi. Toxo zrobiłam sama..... parę dni temu miałam wizyte i nie dostałam skierowania na kolejne, choćby cytomegalię. :/

Hej, ja też mam 22 lata, dlatego sama nie wiem czy robić czy nie... W końcu to też kasa. Mi lekarz zapisał morfologię, glukozę na receptę i toxo, hiv i hcv i tarczycę ale nie na receptę, więc i tak musiałabyś to zrobić sama... Jeszcze badań nie zrobiłam, chyba idę w piątek w końcu. A nie zrobiłam bo też mi kasy brakuję na te dodatkowe a nie chciałam dwa razy iść, może w pt się uda wszystko od razu...

Pampuszek- prywatnie to zawsze sie znajdzie miejsce... tam gdzie ja bylam to wyszlismy kolo 22 wiec przyjmuja do wyczerpania chetnych:p

Ayran- pewnie chodzisz na NFZ co- tam oszczednie z badaniami... taka prawda..,

A co do prenatalnych i wieku to wyglada tak ,ze np Dzieci z Downe wieksza szanse maja urodzic starsze kobitki ale i tak najwiecej takowych dzieci rodza mlode kobiety z powodu ,ze do 35 rodzi sie wiecej dzieci wiec wiadomo o co chodzi..
Mi lekarz powiedzial ,ze to nasz wybor bo w moim wieku (22) to i tak mi sie nie nalezalo i musilam placic ale powiedzial ,ze mial 18 letnia dziewczyne i urodzila dziecko z Downem.. i tak bywa.., kwestia tego czy np jesli Ci wyjdzie chore Dziecko to czy zechcesz je usunac bo wlasciwie po to jest 1 badanie prenatlane lub by sie przygotowac na chore dziecko- bo nic z tym zrobic nie moga - jedynie 2 badanie prenatlane sluzy temu ,ze np jak dziecko ma wade serca to mozna operowac w lonie matki - bo juz wowczas usunac niemozna- bo wedlug prawa PL - Usunac mozna ciaze w przypadku ciezkiej choroby genetycznej do 22 tyg bodajze- bo wczesniej Plod nie moze samodzielnie zyc - i stad ten czas..

gratuluje wizyt i pieknych maluszow wszystkim;-)
ja po zwyklej wizycie szalu nie bylo dzis mam dzwonic po wyniki z papa i maja wydrukowac siusiaka z poprzedniego usg, wczoraj tak sie ruszal ze nie szlo go uchwycic w kazdym razie wszystko ok 3 grudnia kolejna wizyta....

My już po wizycie. Krwiak wiele sie nie zmienił. Dzidziol rośnie i to już chłop na 100%, nawet M widział ogonek ( sam chciał dzisiaj wejść na usg:o ) tylko nasz gość spał, ma jakieś 10 cm. Oprócz duphastonu dolozony magnez i no spa. W razie twardnienia brzucha mimo nospy będzie fenoterol.
Następna wizyta 13.12
Błagam niech te problemy już sie skończą !:(

reklama
Do góry