reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

reklama
ja też po badaniu, Bąbelek ma 51 mm, czyli przez 9 dni urósł 11 mm :-)

NT 2.4 mm, BPD 22 mm, FL 11 mm
wiercił się trochę, i widziałam serduszko jak biło! ale emocje:zawstydzona/y:
łożysko na tylnej ścianie, "trochę nisko, ale nie za nisko" tak powiedziała gin. ilość płynu owodniowego w normie.
oczywiście mój był ze mną w środku:tak:

a wogóle to rozmawiałam z mama, i powiedziała że ani razu jej się nie sprawdziła płeć, bo chodziła ze mną i moimi 2 braćmi do tej samej lekarki. to nie wiem jak to możliwe...

martuska: kolejna wizyta i usg 12 grudnia, a na prenatalne umówiłam się 19 listopada:happy:

Ale super że wszytsko okej u Was, zadroszczę tym mamuśkom które znają już płeć :-)

Któraś z Was pisała o niskim ciśnieniu- ja mam tak niskie że sama się dziwię jak udaje mi się żyć, to Bobikowo nie przeszkadza a mi pozwala wypić kawę bez stresu że za bardzo wzbudzę ciśnienie. :-)

Gratuluje Synków i cieszę się ze z każdym Dzieciatkiem wszystko dobrze...
Ja wizyte mam jutro i pewnie wieczorkiem napisze co i jak:) mam nadzieje ze juz sie dowiem kto mieszka w moim brzuszku ;-)

gratuluję wizyt i zdrowych dzieciaków :D
serio cieszę się że u wszystkich dzidzie rosną, i mają się dobrze :-D!
struss to ty tez masz takie niskie ciśnienie jak i ja? ;-)
Tylko ze ja kawusi nie piję,ot odrzuca mnie od niej...i to już jakoś od 6tc... nawet widok parującej mężowej porannej małej czarnej przyprawia mnie o mdłości...:baffled: no cóż zrobić... ;-)
Z resztą co mnie o mdłości nie przyprawia może łatwiej będzie :-D
mam humorzastą dzidzię i tyle...
Mówię, coś dzidzi nie posmakuje,zapach się nie spodoba, to dmucha w pępowinkę i... "Co ty mi tu mama dajesz???" :-D
I efekt jest wiecie jaki :D

Może jak na następnej wizycie będę mieć usg to z podekscytowania mi ciśnienie troszkę skoczy, chociaż tak do 110 chociaż :D bo w końcu mój lekarz mnie wyśle na badania na to moje ciśnienie bo to już nie jest normalne że ciężarna ma 90/60 :D

o prenatalne muszę się dowiedzieć na kolejnej wizycie, bo przyjeżdża inny lekarz z Rudy Sląskiej dwa razy w miesiącu tylko :confused2:i musi być pewnie więcej chętnych...:confused2:

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, same dobre wieści z wizyty. Gratuluję i oby tak dalej :-)
Faktycznie, w koło sami chłopcy. Chyba woja będzie ;-)
Ja może poznam płeć na Mikołajki, bo wtedy mam wizytę. A swoją drogą, to już bym chciała wiedzieć :-)

reklama
Super że wszystko u was ok:) Ja mam 9.12 następną:) To będzie 18 tydzień to może zrobi mi od razu to drugie prenatalne badanie:)

ja już się umówiłam na to drugie ważne badanie, połówkowe. lekarz mi powiedział że to się robi w 21 tygodniu i mnie zapisal na 20.12 :)

a co do ciśnienia to ja mam standardowo 90/60, raz jak miałam jakieś 80/50 to położna sprawdzała czy żyję :confused2: czy to aparat się zepsuł...

a dziewczyny? któraś pisała o chłopcu, którym się opiekuje, który ostatnio miał 41'C. czy wszystko już z nim ok? co spowodowało taką gorączkę?

Do góry