reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Ja za prenatalne płaciłam w Gdańsku 140zł i miałam 2D oraz 3D na które oczywiście nie naciskałam tylko ono było jakby to powiedzieć "w pakiecie" plus nagranie na płytkę-fajtycznie Bobik jak mały kosmita na tym 3D wygląda :-)
Nie każdy musi robić usg prenatalne jak nie jestw gr ryzyka, ja zrobiłam bo jestem przewrazliwioną wariatką, lękliwą i nerwową,dlatego uparłam się by zrobić:-)

Mamuski macie przesłodkie dzidziolki!!!

reklama
szkola znam ten bol :( na prywatnym tez mi wszystko ladnie i powoli pokazywali, a tak to rach ciach na odczepnego i tyle :( Ale najwazniejsze, ze malenstwo ma sie dobrze.
mallaika super, ze maluszek zdrowo rosnie :)

Martuska - pierwszą ciążę prowadziłam u dr. Ł. Lewczuk z Żelaznej właśnie i on wszystko fajnie załatwił w szpitalu miejsce itp. Tylko ja chodziłam do niego prywatnie do przychodni Babka Medika, tam większość lekarzy jest z Żelaznej. Dr Zioło też mi kiedyś robił usg.
Teraz prowadzę u innego lekarza, bo ta przychodnia jest droga i szkoda mi na to kasy (wcześniej miałam kartę z pracy). A ten mój lekarz nie przyjmuje w przychodni w szpitalu tylko w dwóch gabinetach prywatnie. Ale szpital polecam z całego serca ;-)

Ja też nie mam ochoty na sex mój mąż ubolewa nad tym, ale też dodatkowo gin mówil żeby jeszcze zobaczymy jutro tak się boje :(
Wszystkie maluszki są słodkie gratki udanych wizyt :)

przed chwila bylam na badaniach - mocz, morfologia i crp - nie wiem po co to crp - tym bardziej ze jestem lekko podziebiona wiec na pewno bedzie podwyzszone

w piatek wizyta - lekarka obiecala ze potwierdzi plec :-D

ja po wizycie. kijanka ma 4,63cm długości a krwiaki ulegają wchłonięciu. 22-go mam usg genetyczne- wiec będę przebadana bardzo dokładnie.

Witam.
Ja po wczorajszej wizycie z USG i wynikami badać.
Wyniki morfologia i mocz w porządku.
Zbadał mnie, szyjka ok. Tyłozgięcie wyprostowane i wszystko pięknie "wygląda" :-)
Usg mi robił tak długo i dokładnie ze skupieniem ze się aż wystraszyłam czy wszystko dobrze. Dzidzi machało rączkami i nóżkami, podskakiwało jak szalone :-) Gin pokazywał mi nóżki, rączki, brzuszek, główkę wszystko osobno i tak dokładnie. Zapytałam o płeć to powiedział ze jeszcze za wcześnie, nie ma co zgadywać.

Powiedział tez ze dzidzi roście w oczach ;-) faktycznie strasznie urosło od ostatniej wizyty.
Niestety nie podał mi żadnych pomiarów :-( I zdjęcia tez nie dostałam, a głupio mi tak za każdym razem mówić o zdjęcie.
Hm i 1,5 kg do przodu.
I niskie ciśnienie. Czy to się z czymś wiąże?

Następna wizyta za 4 tygodnie czyli 10.12

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry