reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Ja za prenatalne płaciłam w Gdańsku 140zł i miałam 2D oraz 3D na które oczywiście nie naciskałam tylko ono było jakby to powiedzieć "w pakiecie" plus nagranie na płytkę-fajtycznie Bobik jak mały kosmita na tym 3D wygląda :-)
Nie każdy musi robić usg prenatalne jak nie jestw gr ryzyka, ja zrobiłam bo jestem przewrazliwioną wariatką, lękliwą i nerwową,dlatego uparłam się by zrobić:-)

Mamuski macie przesłodkie dzidziolki!!!

reklama
szkola znam ten bol :( na prywatnym tez mi wszystko ladnie i powoli pokazywali, a tak to rach ciach na odczepnego i tyle :( Ale najwazniejsze, ze malenstwo ma sie dobrze.
mallaika super, ze maluszek zdrowo rosnie :)

Martuska - pierwszą ciążę prowadziłam u dr. Ł. Lewczuk z Żelaznej właśnie i on wszystko fajnie załatwił w szpitalu miejsce itp. Tylko ja chodziłam do niego prywatnie do przychodni Babka Medika, tam większość lekarzy jest z Żelaznej. Dr Zioło też mi kiedyś robił usg.
Teraz prowadzę u innego lekarza, bo ta przychodnia jest droga i szkoda mi na to kasy (wcześniej miałam kartę z pracy). A ten mój lekarz nie przyjmuje w przychodni w szpitalu tylko w dwóch gabinetach prywatnie. Ale szpital polecam z całego serca ;-)

Ja też nie mam ochoty na sex mój mąż ubolewa nad tym, ale też dodatkowo gin mówil żeby jeszcze zobaczymy jutro tak się boje :(
Wszystkie maluszki są słodkie gratki udanych wizyt :)

przed chwila bylam na badaniach - mocz, morfologia i crp - nie wiem po co to crp - tym bardziej ze jestem lekko podziebiona wiec na pewno bedzie podwyzszone

w piatek wizyta - lekarka obiecala ze potwierdzi plec :-D

ja po wizycie. kijanka ma 4,63cm długości a krwiaki ulegają wchłonięciu. 22-go mam usg genetyczne- wiec będę przebadana bardzo dokładnie.

Witam.
Ja po wczorajszej wizycie z USG i wynikami badać.
Wyniki morfologia i mocz w porządku.
Zbadał mnie, szyjka ok. Tyłozgięcie wyprostowane i wszystko pięknie "wygląda" :-)
Usg mi robił tak długo i dokładnie ze skupieniem ze się aż wystraszyłam czy wszystko dobrze. Dzidzi machało rączkami i nóżkami, podskakiwało jak szalone :-) Gin pokazywał mi nóżki, rączki, brzuszek, główkę wszystko osobno i tak dokładnie. Zapytałam o płeć to powiedział ze jeszcze za wcześnie, nie ma co zgadywać.

Powiedział tez ze dzidzi roście w oczach ;-) faktycznie strasznie urosło od ostatniej wizyty.
Niestety nie podał mi żadnych pomiarów :-( I zdjęcia tez nie dostałam, a głupio mi tak za każdym razem mówić o zdjęcie.
Hm i 1,5 kg do przodu.
I niskie ciśnienie. Czy to się z czymś wiąże?

Następna wizyta za 4 tygodnie czyli 10.12

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry