reklama
Ladna ma buziolke
iwonaimaja
Fanka BB :)
dziekuje dziewczyny
Kurczaczek_k
MamusiaBlaneczki - gratuluję wizyty i dużego dzidziola ;-)
Martuska - jaki śliczny dzidziuś ;-). Widzę, że miałaś usg w św. Zofii?? Mogę spytać do jakiego lekarza chodzisz??
Iwonaimaja - jakie ładne zdjęcia ;-)
Martuska - jaki śliczny dzidziuś ;-). Widzę, że miałaś usg w św. Zofii?? Mogę spytać do jakiego lekarza chodzisz??
Iwonaimaja - jakie ładne zdjęcia ;-)
szkola13
Ja też już po ale dzisiaj to było tak szybko bo przede wszystkim pobadała mnie ginekologicznie i tak tylko na szybko zrobiła USG jak serduszko. Dzidzia spała sobie z rączkami przy buzi. Dzisiaj byłam na NFZ ale jakość usg masakra prywatnie jak chodze to każdy szczegół atu prawi nic. Ale dała mi na fundusz całą listę badań łącznie z toxo i całą resztą chyba z 10 próbek mi zabiorą
Następna wizyta 9.12. Ja za to usg genetyczne płaciłam 100 zł
Następna wizyta 9.12. Ja za to usg genetyczne płaciłam 100 zł
Właśnie już wcześniej się dowiedziałam że to 3D/4D to tylko bajer, a mi jakoś tak za bardzo na tym nie zależy (wg mnie płód wygląda raczej jak kosmita niż jak słodkie dziecko, a na 2D to tak tego nie widać - wygląda słodko ), ale mój lekarz oczywiście liczył że wesprę finansowo jego kolegę i teraz nie wiem co robić bo teoretycznie mam jeszcze jakiś tydzień na to żeby to zrobić. Z drugiej strony jestem młoda, więc raczej nie powinno mieć żadnych wad genetycznych... No a jeżeli chodzi o ceny to trochę już szukałam, ale w wielu miejscach w ogóle nie ma cennika - musiałabym podzwonić.
Ale ciekawa jestem czy przez brzuch (jak już mówiłam od tłuszczu a nie dziecka) będzie widać coś na zwykłym USG (tzn. przez mojego ginekologa, nie wyspecjalizowanego w prenatalnych różnych badaniach), biorąc pod uwagę że mam trochę brzucha (nie mam nadwagi co prawda, ale brzuch mam).
Ale ciekawa jestem czy przez brzuch (jak już mówiłam od tłuszczu a nie dziecka) będzie widać coś na zwykłym USG (tzn. przez mojego ginekologa, nie wyspecjalizowanego w prenatalnych różnych badaniach), biorąc pod uwagę że mam trochę brzucha (nie mam nadwagi co prawda, ale brzuch mam).
Ja byłam na USG dzisiaj. Maluszek ma już 5 cm. Wszystkie parametry w normie, tylko kości nosowej nie udało się zmierzyć, bo się uparciuch nie chciał odwrócić, mimo uporu i starań lekarza
ginekolog mam bardzo fajną, zleciła mi wszystkie możliwe badania, dziś dopełniła cytologią i wymazem, więc będzie już absolutnie wszystko
mam się jeszcze zgłosić na konsultację ortopedyczną, bo mam skrzywienie kręgosłupa w odcinku krzyżowym i lekarz ma się wypowiedzieć, czy nie ma przypadkiem medycznych wskazań do cesarskiego cięcia. Syna rodziłam siłami natury i po porodzie nie mogłam chodzić - okazało się, jak zrobiłam RTG, że nie efekt uboczny znieczulenia zewnątrz oponowego tylko komplikacje po porodzie.
Tyle tym razem
ginekolog mam bardzo fajną, zleciła mi wszystkie możliwe badania, dziś dopełniła cytologią i wymazem, więc będzie już absolutnie wszystko
mam się jeszcze zgłosić na konsultację ortopedyczną, bo mam skrzywienie kręgosłupa w odcinku krzyżowym i lekarz ma się wypowiedzieć, czy nie ma przypadkiem medycznych wskazań do cesarskiego cięcia. Syna rodziłam siłami natury i po porodzie nie mogłam chodzić - okazało się, jak zrobiłam RTG, że nie efekt uboczny znieczulenia zewnątrz oponowego tylko komplikacje po porodzie.
Tyle tym razem
martuska507
Kurczaczek ja chodze do dr M. Jarczak a dzisiaj usg mi robił dr Marcin Zioło. A Ciebie kto prowadzi?
reklama
Podziel się: