reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Tzn. pobierają tylko krew? A USG nie robią? Jeżeli można spytać, ile płaciłaś za to badanie?

No taki właśnie wynik zapisał mi na karteczce i kazał zrobić test podwójny. Ale wydaje mi się, że jak mierzył wcześniej to wychodziło mu więcej, dopiero ta druga lekarka stwierdziła, że jest w okolicach 1,5. Stwierdziła, że badał w złej pozycji dziecka. Sam juz nie wiem co o tym mysleć.
Może lepiej wcale się nie zamartiwać, tylko myslec pozytywnie.
no miałam badania prenatalne, w tym było usg plus test pappa. Najpierw na usg wszystko mierzyła i sprawdzała, a potem krew i 2 tyg się czeka na wyniki.
Ja nie płaciłam nic, bo miałam skierowanie na badania prenatalne.

reklama
Hej dziewczyny!

Jestem dzisiaj po wizycie, ale wróciłam zapłakana:-(. Lekarz długo mnie badał i nawet poprosił drugą lekarkę, żeby swoim okiem oceniła - chodzi o NT, które jest podwyższone. Skierował mnie na test podwójny Pappa i zobaczymy co dalej.
NT - 1,5 cm
według OM 12tydz.
według USG 13 tydz.
CRL 67 mm
Poza tym mówił, że wszystkie inne parametry ok, tylko trochę podwyższone ciśnienie 135/75.
Napiszcie proszę jak Wam wychodził ten wskaźnik NT.

Dzięki!

Mi wyszło 1,7mm i lekarz mówił, ze norma jest do 2,5mm, wiec nie rozumiem Twojego lekarza... Nie martw sie, bo nie ma czym!!!

Ostatnia edycja:
No i ja uprzejmie donoszę, że na usg prenatalnym nic nie budziło podejrzeń dr. No i kamień z serca, uffff :))))))
Przezierność karkowa 1,3 mm, kość nosowa widoczna, a nawet dwie. Mały Wielki Człowiek ma już 7,5 cm.
Ryzyko wystąpienia trisomii, jak u 15-latki
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif
Testy PAPP-A, niewskazane
yes2.gif.pagespeed.ce.odCVgD4k4B.gif

No i dr nie chciał zgadywać, kto u mnie mieszka, bo powiedział, że na tym etapie, to cuda wianki wychodzą.
Może na następnej wizycie (6.12) się okaże, czy to Mikołajek, czy Mikołajkowa
wink2.gif.pagespeed.ce.fmosKM3Vqe.gif

1390532_389062167892909_179374247_n.jpg

i ja po wizycie

z dzidzia wszystko ok nawet w pewnym momencie wydawalo mi się ze ma paluszka w buzi :-)

Maja weszla ze mna ale niestety miałam dopochwowo (przez brzuch probowal ale nie było nic widać) no i tak mi głupio było ale jak już weszla to została tylko stala z boku

na szczęście waga nie poszla tak w gore tylko 0,5kg w dwa tygodnie

no i nie wiem kto zamieszkuje dopiero się dowiem ok 20 tygodnia bo na następnej wizycie nie będę miała USG robione wiec dopiero za ok 6 tygodni

teraz powiedział ze nie ma sensu bo może mi dac pewność tylko w 50%

jutro wkleje zdjęcia nie chce mi się drukarki wyciagac

lawendowy_sen gratuluje udanej wizyty :*

iwonaimaja super, że wszystko w porządku z maleństwem :) Ja też płeć poznam za 6 tyg. Będziemy miały niespodziankę przed samymi śwętami :D

reklama
Do góry