reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

reklama
Hej ho - ja bylam wczoraj na wizycie - wszystko Okej,, Dzidzia szalala- ale USG bylo mega krotkie tylo takie Oo by sprawdzic czy Dziecie sie rusza- Ten lekarza uwaza ,ze zbyt czeste meczenie Dziecka USG nie jest dobre- hmm o Plci moge poki co zapomniec.. powiedzial ,ze dopiero na polowkowym bedziemy "szukac" oł-

lawendowy_sen, iwonaimaja, stazi, gartuluję :D szkoda, że jeszcze płci nie znacie, no ale przyjdzie pora :)
stazi, to jak często masz to usg? ja mam za 3 tygodnie :)

czekam na zdjęcia dzidziolków :D

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt!
Lawendowy zastanawiałam się gdzie się podziewasz? Twoja dzidzia równie duża jak moja:-)

Ja dziś najprawdopodobniej mam wizytę u prywatnego gina, bo zaniepokoiły ją te ciągłe zapalenia, oraz fakt że naskarżyłam trochę na gina z NFZ, który jest zakręcony jak słoik ogórków, więc wole iśc i się dowiedzieć wszytskiego jak należy od niej:-)

Może dziś uda się podejżeć płeć bo na sprzęcie z NFZ to ledwo widać Bobika, a w prywatnym gabinecie sprzęt jest o niebo lepszy-więc 3mam kciuki:-)

No i już są wyniki cytomegalii i biocenozy. Biocenoza koszmarne wyniki- leukocyty roznące, liczne nabłonki, flora bakteryjna podwyższona do granic mozliwości, pełno pałeczek kwasu mlekowego i grzybów... :-( Jedyny plus to brak Trichomonas vaginalis :-)

Cytomegalia:
Przeciwciała anty - CMV IgG 24 U/ml
Wartość Referencyjna: index:
ujemny: <4
wątpliwy: 4 - <6
dodatni: >= 6
metoda ELFA

Przeciwciała anty - CMV IgM 0.227 -
Wartość Referencyjna: index:
ujemny: <0.7
wątpliwy: 0.7 - <1.0
dodatni: >=1.0
metoda ECLIA

Więc już kiedyś przebyłam tą chorobę i mam antyciała- tak to jest powód do radości!

Jeszcze tylko zostało mi do zrobienia HCV

Ostatnia edycja:
Iwonaimaja, Stazi, gratuluję udanych wizyt. Oby tak dalej :-)

Struss, ostatni tydzień dogorywałam. Miałam potworne bóle głowy i wysokie ciśnienie 145/100. Ale to od pogody i teraz odpukać ciśnienie się unormowało i głowa przestała boleć.
Mogę podać Ci rękę, bo ja tez walczę z zapaleniem, ale ja mam od luteiny. Ale tak, czy inaczej bakterie tlenowe są. Już dwa razy brałam pimafucin. A teraz dodatkowo mam zapalenie pęcherza. Robiłam posiew i wyhodowałam bakterie. Mój gin obawia się włączenia antybiotyku, bo podobno jest jeden bezpieczny, ale w zastrzykach. Trzeba wybrać mniejsze zło i chronić Malucha.
Trzymam kciuki za dzisiejsza wizytę. I obyś już się dowiedziała, kto tam pomieszkuje u Ciebie :-)
A może masz jakieś przeczucie?????

dziewczyny, odebrałam wczoraj wyniki testu pappa, czy któraś potrafi zinterpretować wyniki? :> bo do wizyty chyba ciężko mi będzie wytrzymać w niepewności :p

Ja Ci niestety nie pomoge, bo u mnie od razu bylo policzone ryzyko, biorac pod uwage dane z usg i wlasnie te dwa parametry. Nawet nie wiem ktory powinien byc wysoki, ktory niski..

Hej ho - ja bylam wczoraj na wizycie - wszystko Okej,, Dzidzia szalala- ale USG bylo mega krotkie tylo takie Oo by sprawdzic czy Dziecie sie rusza- Ten lekarza uwaza ,ze zbyt czeste meczenie Dziecka USG nie jest dobre- hmm o Plci moge poki co zapomniec.. powiedzial ,ze dopiero na polowkowym bedziemy "szukac" oł-

Ważne, że wszystko ok :tak:
Mój też jest z frakcji "im mniej usg, tym lepiej", żeby cyt. "człowiekowi nie przeszkadzać".
A, że za każde płacę, to tym bardziej jestem przekonana, że dok postępuje w dobrej wierze.
Więc poczekam z Tobą do połówkowego, chociaż mnie nosi, żeby wiedzieć :-)

reklama
Magda, a mówią Ci coś te wyniki w całości? :D

DSC_0368.jpgDSC_0369.jpgDSC_0370.jpg

Załączniki

• DSC_0368.jpg
    DSC_0368.jpg
    22,1 KB · Wyświetleń: 147
  • DSC_0369.jpg
    DSC_0369.jpg
    22,7 KB · Wyświetleń: 136
  • DSC_0370.jpg
    DSC_0370.jpg