reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

reklama
Hej ho - ja bylam wczoraj na wizycie - wszystko Okej,, Dzidzia szalala- ale USG bylo mega krotkie tylo takie Oo by sprawdzic czy Dziecie sie rusza- Ten lekarza uwaza ,ze zbyt czeste meczenie Dziecka USG nie jest dobre- hmm o Plci moge poki co zapomniec.. powiedzial ,ze dopiero na polowkowym bedziemy "szukac" oł-

lawendowy_sen, iwonaimaja, stazi, gartuluję :D szkoda, że jeszcze płci nie znacie, no ale przyjdzie pora :)
stazi, to jak często masz to usg? ja mam za 3 tygodnie :)

czekam na zdjęcia dzidziolków :D

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt!
Lawendowy zastanawiałam się gdzie się podziewasz? Twoja dzidzia równie duża jak moja:-)

Ja dziś najprawdopodobniej mam wizytę u prywatnego gina, bo zaniepokoiły ją te ciągłe zapalenia, oraz fakt że naskarżyłam trochę na gina z NFZ, który jest zakręcony jak słoik ogórków, więc wole iśc i się dowiedzieć wszytskiego jak należy od niej:-)

Może dziś uda się podejżeć płeć bo na sprzęcie z NFZ to ledwo widać Bobika, a w prywatnym gabinecie sprzęt jest o niebo lepszy-więc 3mam kciuki:-)

No i już są wyniki cytomegalii i biocenozy. Biocenoza koszmarne wyniki- leukocyty roznące, liczne nabłonki, flora bakteryjna podwyższona do granic mozliwości, pełno pałeczek kwasu mlekowego i grzybów... :-( Jedyny plus to brak Trichomonas vaginalis :-)

Cytomegalia:
Przeciwciała anty - CMV IgG 24 U/ml
Wartość Referencyjna: index:
ujemny: <4
wątpliwy: 4 - <6
dodatni: >= 6
metoda ELFA

Przeciwciała anty - CMV IgM 0.227 -
Wartość Referencyjna: index:
ujemny: <0.7
wątpliwy: 0.7 - <1.0
dodatni: >=1.0
metoda ECLIA

Więc już kiedyś przebyłam tą chorobę i mam antyciała- tak to jest powód do radości!

Jeszcze tylko zostało mi do zrobienia HCV

Ostatnia edycja:
Iwonaimaja, Stazi, gratuluję udanych wizyt. Oby tak dalej :-)

Struss, ostatni tydzień dogorywałam. Miałam potworne bóle głowy i wysokie ciśnienie 145/100. Ale to od pogody i teraz odpukać ciśnienie się unormowało i głowa przestała boleć.
Mogę podać Ci rękę, bo ja tez walczę z zapaleniem, ale ja mam od luteiny. Ale tak, czy inaczej bakterie tlenowe są. Już dwa razy brałam pimafucin. A teraz dodatkowo mam zapalenie pęcherza. Robiłam posiew i wyhodowałam bakterie. Mój gin obawia się włączenia antybiotyku, bo podobno jest jeden bezpieczny, ale w zastrzykach. Trzeba wybrać mniejsze zło i chronić Malucha.
Trzymam kciuki za dzisiejsza wizytę. I obyś już się dowiedziała, kto tam pomieszkuje u Ciebie :-)
A może masz jakieś przeczucie?????

dziewczyny, odebrałam wczoraj wyniki testu pappa, czy któraś potrafi zinterpretować wyniki? :> bo do wizyty chyba ciężko mi będzie wytrzymać w niepewności :p

Ja Ci niestety nie pomoge, bo u mnie od razu bylo policzone ryzyko, biorac pod uwage dane z usg i wlasnie te dwa parametry. Nawet nie wiem ktory powinien byc wysoki, ktory niski..

Hej ho - ja bylam wczoraj na wizycie - wszystko Okej,, Dzidzia szalala- ale USG bylo mega krotkie tylo takie Oo by sprawdzic czy Dziecie sie rusza- Ten lekarza uwaza ,ze zbyt czeste meczenie Dziecka USG nie jest dobre- hmm o Plci moge poki co zapomniec.. powiedzial ,ze dopiero na polowkowym bedziemy "szukac" oł-

Ważne, że wszystko ok :tak:
Mój też jest z frakcji "im mniej usg, tym lepiej", żeby cyt. "człowiekowi nie przeszkadzać".
A, że za każde płacę, to tym bardziej jestem przekonana, że dok postępuje w dobrej wierze.
Więc poczekam z Tobą do połówkowego, chociaż mnie nosi, żeby wiedzieć :-)

reklama
Magda, a mówią Ci coś te wyniki w całości? :D

DSC_0368.jpgDSC_0369.jpgDSC_0370.jpg

Załączniki

• DSC_0368.jpg
    DSC_0368.jpg
    22,1 KB · Wyświetleń: 157
  • DSC_0369.jpg
    DSC_0369.jpg
    22,7 KB · Wyświetleń: 145
  • DSC_0370.jpg
    DSC_0370.jpg