reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

pysia gratuluje córeczki :D

browngula ja tez nie mam zerowego pojecia o plci mojego maluszka i miec go nie bede przed nastepnym usg 18 grudnia :p Wiec nie jestes sama!

Makao sliczne malenstwo :) Super, ze wszystko dobrze po wizycie :)

reklama
Ja Też nie znam płci :) Nawet w przybliżeniu. Prawdopodobnie dowiem się 3 grudnia, mam nadzieję na chłopaka ! ;)

Gratuluję udanych wizyt:) Ja tam mam nadzieję że jeszcze jajeczka gdzieś po drodze się zgubią:) Bo oszaleje z trzema facetami i jeszcze kotem rodzaju męskiego:)
W pierwszej ciąży czułam, ze będzie to facet no i jest cudny facet. Może też czułam bo chciałam chłopaka i sobie wmawiałam. Najważniejsze że skutecznie. Teraz nie czuję kompletnie nic. Lekarz mówi że to prawdopodobnie facet, więc cóż będzie pewnie facet byleby był zdrowy i grzeczny:) Małż został nazwany chłopcorobem hehehhe

Hej dziewczyny!

Jestem dzisiaj po wizycie, ale wróciłam zapłakana:-(. Lekarz długo mnie badał i nawet poprosił drugą lekarkę, żeby swoim okiem oceniła - chodzi o NT, które jest podwyższone. Skierował mnie na test podwójny Pappa i zobaczymy co dalej.
NT - 1,5 cm
według OM 12tydz.
według USG 13 tydz.
CRL 67 mm
Poza tym mówił, że wszystkie inne parametry ok, tylko trochę podwyższone ciśnienie 135/75.
Napiszcie proszę jak Wam wychodził ten wskaźnik NT.

Dzięki!

reklama
Paula kochana nie martw się to jest jak najbardziej normalny wynik. U nas jest NT- 1,9 mm i w nawiasie że norma. Sprawdziłam Bartkowe usg i też było 1,9 a jest zdrowiutki

Do góry