reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

reklama
Zawsze szybciej 5 dni niż jeszcze 2 tygodnie jak u mnie :( miesiąc miedzy jedna a druga wizyta to za dużo dla mnie, wariuje przez ten czas:p

soniafa bardzo mi przykro :( trzymaj się cieplutko, i powodzenia w dalszych staraniach :) teraz na pewno wszystko będzie ok i zawitasz na forum jako grudnióweczka lub stycznióweczka :)
Oczywiście wszystkim razem, i każdej z osobna gratuluję udanych wizyt i pięknych zdjęć :-D
Takie już duże nasze dzidzie :-D
a ja już po wizycie, niestety dziś bez usg, więc nie wiem ile urosło i jakiej płci :(
Jedynie się dowiedziałam że ze mną "od środka" wszystko ok, przytyłam 0,3kg od ostatniej wizyty i moje ciśnienie to 90/60 xD
I następna wizyta 21 listopada...
A myślałam że zobaczę moją dzidzię jak macha raczkami i nóżkami...

Gratuluje wizyt i slicznych dzieciaczków :)

Saga Ty miałaś przeczucie na dziewcznkę i chłopak, tak samo Straccitella i już się zaczynam obawiać, że mojej klusce też niepożądany organ wyrośnie :D

Martuśka wpisz mnie proszę na 21.11 na wizytę

Szuszunia ja mu powiedziałam, że pani w Laboratorium powiedziała mi że one na skierowanie są, a on do mnie, że nie-że są płatne i to już 2 raz mi to powiedział, tak samo moja druga pani gin powiedziała (ale prywatna więc i tak by skierowania nie dała) ... wkurzona jestem, bo jak lekarz "wymaga" takich badań a one rzeczywiście nie są płatne na skierowanie to niech takie skierowanie da, mi powiedział że on nie wymaga ale są obowiązkowe- zwariuję chyba ... i pójdę się zapisać do kolejnego ginekologa z nfz-można tak chyba co?
myślę , że można. przecież przysługuje nam konsultacja u innego lekarza tej samej specjalizacji w razie potrzeby.
i myślę że na te badania nie ma nawet limitu typu raz w ciągu roku" bo ja te badania w tym roku miałam już drugi raz robione (wcześniej miałam poronienie).
jedynie cytologii teraz nie zlecił bo w tym roku już miałam i na NFZ faktycznie przysługuje raz na jakiś czas....
nawet spytał się czy chce jeszcze raz robić na HIV bo robiłam w marcu...

może to jakaś niewiedza tych twoich lekarzy... już sama nie wiem... wszystko możliwe...
ja miałam kiedyś niemiłą przygodę z lekarzem który jak się dowiedział że jestem na urlopie to nie chciał mi dać zwolnienia mimo że byłam ciężko chora i sam na początku zaproponował. mówił że na urlopie się nie należy
poszłam do pielęgniarek i powiedziały że przecież mi się należy bo wtedy urlop się wstrzymuje, ale co one mogą... on jest lekarzem a one tylko pielęgniarkami... i jak ta idiotka na drugi dzień szłam do innego lekarza po zwolnienie....

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny :-)

I ja jestem po usg prenatalnym. Dzidzia mierzy 73mm, NT 1,7mm, kość nosowa jest, serce czterojamowe biło 160/min, żołądek i wszystko inne jest :-)
I uwaga - na 80% dziewczynka :-)

Zdjęcia mam dość kiepskie, ale postaram się je później wrzucić. Dobrej nocki wszystkim!

Pysiu super ciocia się cieszy że wszystko na swoim miejscu, to najważniejsze :D
A czułaś że będzie dziewczynka czy chłopiec???:-p
Kurcze wszystkie już wiecie w większych lub mniejszych % co będziecie miały tylko ja nie wiem :(
Ja się umówię w przyszłym tygodniu na to prenatalne mam nadzieje że się uda :)
Bardzo bym chciała :)))

reklama
Do góry