reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Ja zawsze z pelnym pecherzem, bo inaczej slabo cos widac. Za 1 razem w 7 tc kazali mi wypic 4 szklanki wody godz przed i szczerze powiem ze myslalam ze umre tak mnie bolalo. Ale pani mi szybko badanie zrobila i pozwolila mi isc sie wysiusiac i wtedy mialam dowcipne.
A za drugim razem w 13tc jak juz dzidzia wieksza byla to tylko dwie szkalnki wody godz przed.
Nastepne USG bedzie w 18 tyg i juz nie trzeba nic pic bo dizdzia duza bedzie.

Mialam tez badania krwi zrobione nieprawidlowo tzn nie zrobili wlaboratorium wszystkich ktore lekarz zlecil. Dopiero moja gin mowi ze tu nie ma badzn na grupe i na HIV i sie wpienilam bo znowu musze isc czas tracic i znowu mnie beda kluli... ehhhh

Ostatnia edycja:
reklama
Ja zawsze z pelnym pecherzem, bo inaczej slabo cos widac. Za 1 razem w 7 tc kazali mi wypic 4 szklanki wody godz przed i szczerze powiem ze myslalam ze umre tak mnie bolalo. Ale pani mi szybko badanie zrobila i pozwolila mi isc sie wysiusiac i wtedy mialam dowcipne.
A za drugim razem w 13tc jak juz dzidzia wieksza byla to tylko dwie szkalnki wody godz przed.
Nastepne USG bedzie w 18 tyg i juz nie trzeba nic pic bo dizdzia duza bedzie.

Mialam tez badania krwi zrobione nieprawidlowo tzn nie zrobili wlaboratorium wszystkich ktore lekarz zlecil. Dopiero moja gin mowi ze tu nie ma badzn na grupe i na HIV i sie wpienilam bo znowu musze isc czas tracic i znowu mnie beda kluli... ehhhh

Mój lekarz nigdy mi nie mówił czy mam być z pełnym pęcherzem czy nie ;-) ale raz mój mąż miał usg jamy brzusznej to kazali mu wypić półtora litra wody mineralnej przed, on wypił bidny się męczył a lekarz mu powiedział że nie było w sumie potrzeby :eek: no czujecie...
A ja też tak miałam raz badaniem krwi... gin mi nie napisał na skierowaniu bety, przyniosłam wyniki moczu i morfologię a on z twarzą na mnie wyskoczył ,że napisał na skierowaniu, czy ja nie pamiętam co było...ech jakbym jeszcze potrafiła hieroglify czytać to może i bym wiedziała co było tam napisane, a ze lekarze piszą jak kura pazurem to wiecie :crazy: i drugi raz mnie męczyli bo nie chciałam dwa tygodnie czekać na usg...
Wrr jeszcze pretensje miały baby do mnie, bo pobierały do 10 rano a ja przyszłam 10,15...:wściekła/y:
Teraz na szczęście wyniki mam ok więc teraz mam spokój z morfologią i lataniem po przychodniach... :)

Ostatnia edycja:
Pysiu super ciocia się cieszy że wszystko na swoim miejscu, to najważniejsze :D
A czułaś że będzie dziewczynka czy chłopiec???:-p

Obstawiałam chłopaka, ale dla mnie jest tylko ważne aby dotrwać do końca ciąży i aby dzidzia zdrowiutka była. To moje pierwsze dxieciątko, stąd może parcia na konkretną płeć nie mam.

Poniżej obiecane fotki.

Mam już 7,3cm :) ImageUploadedByForum BabyBoom1383891653.927269.jpg

Rączka w buzi :) ImageUploadedByForum BabyBoom1383891690.294372.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1383891653.927269.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1383891653.927269.jpg
    20,1 KB · Wyświetleń: 97
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1383891690.294372.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1383891690.294372.jpg
    22,1 KB · Wyświetleń: 117
Mój Bobik ma dziś 78mm, nie dostałam zdjęcia, nawet gin sobie do karty nie drukował dlatego nie wrzucę na forum:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Dowiedziałam się nareszcie jaką mam grupę krwi i okazuję się że jest dobrze, konfliktu nie będzie bo mam B Rh+ :-):-)
Pytałam o badania te "obowiązkowe" cytomegalię, hiv, hcv i mi powiedział, że są one wymagane ale niestety płatne, ale badanie na różyczke też jest wymagane a mało kto je robi bo większość kobiet była szczepiona, więc jak się któregoś z badań nie zrobi to nic się nie stanie-przecież przez to że się nie zrobiło nikt nikogo nie będzie karał:baffled: no ale mimo to HCV zrobię bo to przebiegły wirus...

Bobik znów nie chciał pokazać kim jest, spał i nie był zainteresowany współpracą... czekam nadal może na kolejnej wizycie, czyli za 3 tygodnie, to będzie już 17tc wg USG a 18tc wg OM no to powinno być widać:-):-)

Mozna dopisać do listy kolejną wizytę na 28.11 :-D

struss ale duży Twój bobik
Zobacz załącznik 592603Zobacz załącznik 592600
To moja latorosl fikala machala rączkami ma60.6mmdodatkowo mam cyste ale mam nadzieje ze nie będzie rosła. Wizyte z polozba mam za 3 tyg tydzien po niej wizyta z konsultantem w szpitalu a usg polowkowe2/01 no i ciaza mlodsza jest trzymac sie mam terminu na 18 maja

Ewstra, gratulacje:)

Obstawiałam chłopaka, ale dla mnie jest tylko ważne aby dotrwać do końca ciąży i aby dzidzia zdrowiutka była. To moje pierwsze dxieciątko, stąd może parcia na konkretną płeć nie mam.

Poniżej obiecane fotki.

Mam już 7,3cm :) Zobacz załącznik 592710

Rączka w buzi :) Zobacz załącznik 592711

pysia śliczności:))) gratuluję córeczki

ja wczoraj też wizytowałam. ale jak wróciłam do domu to z tych emocji pewnie padłam przed 19:)

wszystko dobrze, maleńtas wiercił się i kręcił, ma 57,5 mm przezierność 1,05, kość nosowa widoczna. płci nie znamy. tak się cieszę. prawie się popłakałam na wizycie. a oto fotka:)

07.11.13 (3).jpg

Martuśka ja mam następne usg 15.11 u mojego lekarza prowadzącego.

Załączniki

• 07.11.13 (3).jpg
    07.11.13 (3).jpg
    24,1 KB · Wyświetleń: 120
ja wczoraj też wizytowałam. ale jak wróciłam do domu to z tych emocji pewnie padłam przed 19:)

wszystko dobrze, maleńtas wiercił się i kręcił, ma 57,5 mm przezierność 1,05, kość nosowa widoczna. płci nie znamy. tak się cieszę. prawie się popłakałam na wizycie. a oto fotka:)

Zobacz załącznik 592712

Martuśka ja mam następne usg 15.11 u mojego lekarza prowadzącego.

Gratuluję udanej wizyty, dobrych wieści i pięknej fotki :)

Ewstra co do plci moja gin robila i takie foto w poprzedniej ciazy mam 3 albo 4 fotki, ze nie wiem kto musial by nie widziec i sie pomylic, ewidentne 2 jajuszka i siusiak, moje dziecko bezwstydne zawsze pokazywalo swoje wdzieki i bylam pewna, teraz poki nie dostae foto jak zWI jest nuta zawahania ale okreslila tak syn, ona rzdko sie myli i zawsze mowi na 70% a teraz nic tylko potwierdzila, a jak moj maz 1 zauwazyl siusiaka to juz w ogole cud teraz hahah i tez bezwstydne dziecko od razu pokazal swoje wdzieki nawet gin nie musiala ruszac szukac przylozyla pojezdzila sekund kilka i jest ale pewnosc bede miec we wtorek bo chce foto;-), Gratuluje Ci udanej wizyty i fajowego dzidziusia;-)

Perelka na prenatralnym wychodzi najwczesniej jaka plec jesli idziesz, licze ze teraz na zwyklym bedzie widac w poprzedniej ciazy choc moze byc za wczesnie ale sie okaze,mialam w innych tyg i za kazdym razem bylo widac 1 raz oczywiscie tez na prenatralnym potem w 17 na zwyklym..

Struss duze malenstwo dobre wiesci;-)

Brownagula szkoda ze fot nie ma itd ale wazne ze wszystko w porzadku i idze niskocisnieniowiec jestes...?

Karmelowa no wlasnie czulam dziewuche zaczelam sie wahac 2 tyg temu i juz zdurnialam moja intuicja w tej ciazy zdecydownai mnie oszukala w tamtej klocilam sie z wszystkimi i wyszlo na moje, ale ja sie tam ciesze bo o Borysku mi sie marzylo i tez ciezej jak w poprzedniej ciazy bylo mi z imieniem do dziewuchy no chyba ze psikus wyszedl ale watpie :p zycze Ci kluseczki ;-)

Pysia pieknie dziewuszka gratulacje!

Makao gratulacje pieky malec;-)

Wszystkim razem i każdej z osobna gratuluję udanych wizyt :-D
Makao ja też zawsze na wizytach mam łzy w oczach jak widzę dzidzię, wydaje mi się że lekarze to rozumieją :-D
Już mamy instynkty macierzyńskie :-D
saga, tak ja od zawsze mam takie niskie ciśnienie, ot taka moja uroda (i zimne stopy i dłonie gratis) :rofl2:
A że teraz w ciąży nie piję kawy z rana to wiecie
Ale dobrze się czuję,nie muszę leczyć i to najważniejsze :))

Matruśka ja mam następną wizytę 21 listopada, a wcześniej idę 16 listopada na to bezpłatne 3d/4d co struss wkleiła link :))
Jeśli któraś ze śląska(albo i dalsza przyszła mama) by chciała to wklejam ponownie link :)
SIMIN w trosce o kobietę ciężarną i jej dziecko - Śląski Instytut Matki i Noworodka - Tutaj rodzi się szczęście
Ja skorzystam przy okazji niedzieli :)) a że mam 5 minut na nóżkach to wiecie :)))

Ostatnia edycja:
reklama
pysia gratulacje dziewczynki :-) piękne dzieciaczki
to może tu wkleję ten link TwojeDni.pl - Chłopiec czy dziewczynka? Metody planowania płci.
sprawdźcie czy wam się zgadza bo babki piszą ze tak:tak: i w tym przypadku wychodzi mi dziewczynka:-D ciekawe ciekawe ile w tym prawdy musicie znać miesiąc poczęcia i wybrać wiek w tabeli ale nie rocznikowy tylko ile akurat macie lat dajcie znac co wyszło:-)

Do góry