reklama
Ewstra
Fanka BB :)
Załączniki
Ostatnia edycja:
Ewstra
Miało kciuka ale na tym ujeciu chyba juz wyciagniety przepradzam ze źle wstawilam fote ale z relefonu i niby bylo ok
Kurczaczek_k
Struss - gratuluję wizyty
Ewstra - tobie również gratuluję wizyty, słodki maluch ;-)
Ewstra - tobie również gratuluję wizyty, słodki maluch ;-)
Szuszunia
Pytałam o badania te "obowiązkowe" cytomegalię, hiv, hcv i mi powiedział, że są one wymagane ale niestety płatne, ale badanie na różyczke też jest wymagane a mało kto je robi bo większość kobiet była szczepiona, więc jak się któregoś z badań nie zrobi to nic się nie stanie-przecież przez to że się nie zrobiło nikt nikogo nie będzie karał no ale mimo to HCV zrobię bo to przebiegły wirus...
naściemniał ;-) że płatne - pewnie miał "swoje limity przekroczone" w przychodni...
ja miałam je zlecone bezpłatnie na NFZ więc jak to było kiedyś tu podsumowane - zależy tylko od lekarza...
odnośnie Octaniseptu na opryszczkę - stosuj do woli...
przy zoviraxach, wratizolinach itp. ostrożnie - mają w składzie acyklovir (niby nie stwierdzono u kobiet w ciąży jakiś problemów z płodem - ale kto przeprowadzi takie badania?, za to przebadali na zwierzętach i duże dawki powodują deformację u płodu i inne problemy u ciężarnych zwierząt) - lepiej na zimne dmuchać. dopytywałam się w aptece i odradzają jednogłośnie w ciąży.
Ostatnia edycja:
Szuszunia ja mu powiedziałam, że pani w Laboratorium powiedziała mi że one na skierowanie są, a on do mnie, że nie-że są płatne i to już 2 raz mi to powiedział, tak samo moja druga pani gin powiedziała (ale prywatna więc i tak by skierowania nie dała) ... wkurzona jestem, bo jak lekarz "wymaga" takich badań a one rzeczywiście nie są płatne na skierowanie to niech takie skierowanie da, mi powiedział że on nie wymaga ale są obowiązkowe- zwariuję chyba ... i pójdę się zapisać do kolejnego ginekologa z nfz-można tak chyba co?
reklama
mi_lva
czemu sami faceci? kilka dziewuszek wyszło, np u mnie
a to przepraszam jakoś rzuciły mi się na oczy same męskie anteny;-) to dobrze niech będzie różnorodnie :-)
Podziel się: