reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Perełka Kurczaczek prawdopodobnie ale lekarka malo kiedy sie myli, maz 1 zauwazyl sisuiaka zanim zdazyla potwierdzic hehe poprosze 12 na wizycie o foto jak sie obroci;-)

reklama
aesthete, no tak mi powiedziała pani ginekolog, że następnym razem mam przyjść z pełnym pęcherzem :D bo on wtedy wypycha wszystko, a w dodatku miałam jakieś powietrze w jelitach i nie było za bardzo widać :baffled: także będę musiała trzymać nogi razem żeby nie popuścić :-p a boję się bo jak mi zacznie mocniej usg przyciskać to różnie może być:-p ale czego się nie zrobi dla maleństwa:-D

aaaa i ja też chodzę na nfz i dostałam 1 zdjęcie, ale to pewnie dlatego że mało było widać i nie było sensu drukować, ale widziałam jak inne kobiety mają po 2-3

Hej kochane:) Meldujemy się po wizycie:) Robak ma całe 67 mm i z usg termin wyszedł na 12.05. A tak wszystko ok. Jak zapytałam o płeć to powiedział że jeszcze stanowczo za wcześnie i się pod tym nie podpisze, ale jak dla niego to kolejny facet. Liczę teraz na to że w międzyczasie zgubi te jaja bo z trzema facetami ciężko będzie wytrzymać:) Następna wizyta 3.12 ale pewnie bez usg.
no to super! najważniejsze że wszystko ok :) gratuluję :)

Przedstawiam Wam najprawdopodobniej BORYSKA;-) widzielismy antenke;p wiadomo nie na 100% ale raczej nic sie nie zmieni i bede miala 3 facetow haha, moja intuicja zawiodla i test z sody tez bo miala byc dziewucha;P maly ma 59,3, przegroda itd w porzadku wszystkie narzady sa przeplywy ok, za dwa tyg test papa i beta wyniki znaczy sie termin z om wg usg, poza tym tez mialam na nfz i mam zdjecia nawet jedno w 4 d ale niedokladnie widac wiec nie wklejam,
Zobacz załącznik 592412Zobacz załącznik 592413
no i wspaniale :D ciocia się cieszy :D powiem że to nawet fajnie, że będziemy miały dwie różne płcie :D będzie weselej i może jakaś para to będzie :D chociaż wiekowo to córa się chyba bardziej do Wiktora nada? :D
no, gratuluję raz jeszcze :*

Anetkaa gratulacje udanej wizyty :) a co do płci to faktycznie na tym etapie ciężko jeszcze coś w 100 procentach powiedzieć i jeszcze te jajeczką mogą zniknąć :D Ponoć do 16 tygodnia żenśkie i męskie
organy wyglądają bardzo podobnie i łątwo o pomyłkę.

sagaa śliczne maleństwo :) a co do płci to jeszcze się może zmienić :)

ivona89 mi na pierwsze usg też kazali przyjść z pełnym pęcherzem i nie powiem były momemnty, że myślałam, że popuszczę :D Ale nie powiem maluszka było widać ślicznie:tak:

gratulacje gratulacje jak narazie sami faceci??? ja też przeczuwam że będzie facet bo chciała bym dziewczynkę a to zawsze tak jakoś na opak;-) śliczne dzidziusie dziewczyny!!!!:-) za tydz moja kolej a cały czas zastanawiam się czy nie iść dzisiaj ale postaram się wytrwać:-)

A Dziewczyny - Te ,ktorym juz przepowiedziano plec:p - Czy to bylo na zwyklym USG czy na tym prenatalnym?? bo ja teraz w piatek ide na wizyte i moze bede miec normalne USG i sie zastanawiam czy lekarz cos nam powie...

gratulacje gratulacje jak narazie sami faceci??? ja też przeczuwam że będzie facet bo chciała bym dziewczynkę a to zawsze tak jakoś na opak;-) śliczne dzidziusie dziewczyny!!!!:-) za tydz moja kolej a cały czas zastanawiam się czy nie iść dzisiaj ale postaram się wytrwać:-)
czemu sami faceci? :p kilka dziewuszek wyszło, np u mnie :p

reklama
Mój Bobik ma dziś 78mm, nie dostałam zdjęcia, nawet gin sobie do karty nie drukował dlatego nie wrzucę na forum:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Dowiedziałam się nareszcie jaką mam grupę krwi i okazuję się że jest dobrze, konfliktu nie będzie bo mam B Rh+ :-):-)
Pytałam o badania te "obowiązkowe" cytomegalię, hiv, hcv i mi powiedział, że są one wymagane ale niestety płatne, ale badanie na różyczke też jest wymagane a mało kto je robi bo większość kobiet była szczepiona, więc jak się któregoś z badań nie zrobi to nic się nie stanie-przecież przez to że się nie zrobiło nikt nikogo nie będzie karał:baffled: no ale mimo to HCV zrobię bo to przebiegły wirus...

Bobik znów nie chciał pokazać kim jest, spał i nie był zainteresowany współpracą... czekam nadal może na kolejnej wizycie, czyli za 3 tygodnie, to będzie już 17tc wg USG a 18tc wg OM no to powinno być widać:-):-)

Mozna dopisać do listy kolejną wizytę na 28.11 :-D

Do góry