reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Aśku - piękny malec, "Król Julian", Madagaskar to jedna z moich ulubionych bajek,;-) czyżby Twoje maleństwo, miało coś z nim wspólnego.?:-p
Król Julian z pingwinów ;-) ale sam Julian od kilku lat :tak: od zawsze mieliśmy wybrane imiona Antoni i Julian ;-) przy czym Antoni miał być first ;-)

czy będzie Julian to się zobaczy ;-)

reklama
magda to dobrze ze wszystko ok
asku usmialam sie z tego krola poczekamy zobaczymy

Jestem zdziwiona ze lekarze niektorzy decyduja sie powiedziec tak wczesnie plec u nas na macrowkach dziewczyna do samego konca byla przekonana o synu a tu dziecko bez jaj sie urodzilo:)

nadrabiam zaległości z wizytami :p

Czesc to z ostatnieg Usg w12t3d. Dzidzia ma 68mm. Ruszala ustami jak rybka I fikala nozkami I raczkami. Maz bardzo zadowolony ze ze mna byl. Usmiech z twarzy mu nie schodzil. Termin mi sie potwierdzil na 13go maja. Dzidzia zdrowa wszystkie wyniki tez w normie wiec tylko sie cieszyc.
gratulacje! oby tak dalej :)

Ja wczoraj miałam wizytę:)

Na szczęście wszystko w porządku, dzidzia rośnie. Wczoraj byłam dokładnie w 10 tyg i 1 dzien i usg też dokładnie tak samo wyszło co do dnia. Dzidzia mia 3,6 cm. Machała rączkami i nóżkami więc odrazu mi ulżyłoooo :)

Spróbuje wrzucić fotke ale robiłam telefonem, odbijało mi światło i prawie nic nie widać

Ja w ogóle jestem daleko za więkoszścia więc dzidzia malutka w porównaniu do innych ;)

Zobacz załącznik 592077Zobacz załącznik 592078
wcale nie taka mała ta dzidzia ;) prawie 4 cm to kawał dzieciątka już :D gratulacje :)

Zobacz załącznik 592085 a to moja niunia w 10 tygodniu :) dopiero udało mi się wkleic fotke :) w przyszłym tygodniu jade znow i będę miała już usg genetyczne :)) a tak to wszytsko ok.. ma rączki i nozki i wiecipięta mała rośnie :))
również gratuluję :) najważniejsze że wszystko ok :) i czekamy na fotkę z prenatalnych ;)

witam :)
ja wczoraj też byłam na wizycie i usg było i tatuś dziecka był też :-) niestety zdjęcia nie wrzucę, bo w rzeczywistości mało co na nim widać- przed wizytą by7łam w toalecie i na następne usg mam przyjść z pełnym pęcherzem, bo wtedy będzie wszystko widać:-) za to widok na monitorze to cudo! maleństwo machało rączkami i nóżkami w każdą stronę, przekręcało się, aż mi łezka poleciała ze szczęścia :zawstydzona/y: mój men też zadowolony, zaglądał przez ramię pani ginekolog, chyba nawet widział więcej niż ja :-D
a kolejna wizyta już 13 listopada, za tydzień! :laugh2:

soniafka przykro mi :-(
a to trzeba mieć pełny pęcherz? bo ja miałam pusty i było widać, w trakcie usg mi się napełnił, jak mi jeździła tym po podbrzuszu :p
i też mam wizytę 13.11 :) więc porównamy nasze dzieciątka :D

My tez juz po wizycie. 7.1 cm bobo. Przesuneli termin o dwa dni szybciej na 11 maja. Wszystko niby dobrze, chociaz wiadomo ze w UK te badania sa szybkie i malo konkretne... i nie wiemy co jest... szkoda... czekamy dalej :-)
Zobacz załącznik 592186
łooo... 7cm :) gratuluję! piękny bobas :)

Oto mój kosmita.
Na moją prośbę o próbę określenia płci, gin jednoznacznie odmówił :baffled: Twierdząc, że 60% prawdopodobieństwa to jak rzut monetą... Tak więc nadal nie wiem :sorry:

Badanie ok - kark, kość, serducho - wszystko pozytywnie.

Zobacz załącznik 592254

I od frontu:
Zobacz załącznik 592256
no... piękny kosmita ;) gratulacje :)

Hej ! Ja właśnie wróciłam z usg :) Wszystko w porządku, termin przesunął mi sie jednak na 7 maja, tydzień wcześniej ! Moja przyjaciółka będzie załamana, ma ślub 2 maja ;) Mam nadzieję że się jeszcze dotoczę....
W ogóle dziecko na monitorze było juz wieeelkie :) Nie wiem ile ma cm, ale w porównaniu z ostatnią wizytą bardzo urosło:)

Co to znaczy że łożysko kształtuje się na przedniej ścianie? Lekarka tylko wspomniała, nie rozwinęła tematu i przeszła dalej, więc nie wiem czy to źle ;)

Zazdroszczę wam zdjęć ! Moja lekarka powiedziała, że nie może mi go dac, ponieważ badanie jest robione na nfz i zdjęcie musi zostać w papierach jako dowód :( Jak to jest u was ? Chyba wszystkie nie chodzicie prywatnie ?
ja miałam prenatalne na nfz i dostałam zdjęcia. Na wizyty chodzę prywatnie, więc nie mam porównania... ważne, że wszystko ok :) następnym razem weź aparat i rób zdjęcia w trakcie usg temu monitorowi :p
piękny! gratuluję :)

Niestety moja przynależność do majówek dobiegła końca.
bardzo, bardzo, BARDZO mi przykro :( jak tylko się uda, to koniecznie wróć do nas się pochwalić dwoma kreskami :*

Aśku dla mnie też chłopak:-)gratulacje udanej wizyty
Resztom dziewczynom również gratki z udanych wizyt:tak:

Co do tego łożyska to właśnie później można czuć ruchy ja miałam kosmówkę na początku na przedniej więc pewnie tak zostało.

aesthete ja tez wizyte mam 13 :tak:

Król Julian z pingwinów ;-) ale sam Julian od kilku lat :tak: od zawsze mieliśmy wybrane imiona Antoni i Julian ;-) przy czym Antoni miał być first ;-)

czy będzie Julian to się zobaczy ;-)

Pierwsze dzieciątko nazwaliśmy Julek. Jak M zobaczył zdjęcie usg to powiedział raaaany Julek jakiś ty wielki i tak zostało :D teraz będzie chyba Antek wiec przybijam piątkę :))

Hej kochane:) Meldujemy się po wizycie:) Robak ma całe 67 mm i z usg termin wyszedł na 12.05. A tak wszystko ok. Jak zapytałam o płeć to powiedział że jeszcze stanowczo za wcześnie i się pod tym nie podpisze, ale jak dla niego to kolejny facet. Liczę teraz na to że w międzyczasie zgubi te jaja bo z trzema facetami ciężko będzie wytrzymać:) Następna wizyta 3.12 ale pewnie bez usg.

Soniafka strasznie mi przykro. Trzymaj się kochana.
AAAaa no i w końcu udało mi się namierzyć robala detektorem tętna. Buzia to mi się tak cieszyła jakbym w totka wygrała:-D
Wszystkim po wizytach gratuluję:)

Ayran Asku Anetka gratuluje wizyt i maluszkow;) ;-)
Przedstawiam Wam najprawdopodobniej BORYSKA;-) widzielismy antenke;p wiadomo nie na 100% ale raczej nic sie nie zmieni i bede miala 3 facetow haha, moja intuicja zawiodla i test z sody tez bo miala byc dziewucha;P maly ma 59,3, przegroda itd w porzadku wszystkie narzady sa przeplywy ok, za dwa tyg test papa i beta wyniki znaczy sie termin z om wg usg, poza tym tez mialam na nfz i mam zdjecia nawet jedno w 4 d ale niedokladnie widac wiec nie wklejam,
P1070932.jpgP1070934.jpg

Załączniki

• P1070932.jpg
    P1070932.jpg
    17,3 KB · Wyświetleń: 130
  • P1070934.jpg
    P1070934.jpg
    30 KB · Wyświetleń: 141
reklama
Do góry