reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Aśku - piękny malec, "Król Julian", Madagaskar to jedna z moich ulubionych bajek,;-) czyżby Twoje maleństwo, miało coś z nim wspólnego.?:-p
Król Julian z pingwinów ;-) ale sam Julian od kilku lat :tak: od zawsze mieliśmy wybrane imiona Antoni i Julian ;-) przy czym Antoni miał być first ;-)

czy będzie Julian to się zobaczy ;-)

reklama
magda to dobrze ze wszystko ok
asku usmialam sie z tego krola poczekamy zobaczymy

Jestem zdziwiona ze lekarze niektorzy decyduja sie powiedziec tak wczesnie plec u nas na macrowkach dziewczyna do samego konca byla przekonana o synu a tu dziecko bez jaj sie urodzilo:)

nadrabiam zaległości z wizytami :p

Czesc to z ostatnieg Usg w12t3d. Dzidzia ma 68mm. Ruszala ustami jak rybka I fikala nozkami I raczkami. Maz bardzo zadowolony ze ze mna byl. Usmiech z twarzy mu nie schodzil. Termin mi sie potwierdzil na 13go maja. Dzidzia zdrowa wszystkie wyniki tez w normie wiec tylko sie cieszyc.
gratulacje! oby tak dalej :)

Ja wczoraj miałam wizytę:)

Na szczęście wszystko w porządku, dzidzia rośnie. Wczoraj byłam dokładnie w 10 tyg i 1 dzien i usg też dokładnie tak samo wyszło co do dnia. Dzidzia mia 3,6 cm. Machała rączkami i nóżkami więc odrazu mi ulżyłoooo :)

Spróbuje wrzucić fotke ale robiłam telefonem, odbijało mi światło i prawie nic nie widać

Ja w ogóle jestem daleko za więkoszścia więc dzidzia malutka w porównaniu do innych ;)

Zobacz załącznik 592077Zobacz załącznik 592078
wcale nie taka mała ta dzidzia ;) prawie 4 cm to kawał dzieciątka już :D gratulacje :)

Zobacz załącznik 592085 a to moja niunia w 10 tygodniu :) dopiero udało mi się wkleic fotke :) w przyszłym tygodniu jade znow i będę miała już usg genetyczne :)) a tak to wszytsko ok.. ma rączki i nozki i wiecipięta mała rośnie :))
również gratuluję :) najważniejsze że wszystko ok :) i czekamy na fotkę z prenatalnych ;)

witam :)
ja wczoraj też byłam na wizycie i usg było i tatuś dziecka był też :-) niestety zdjęcia nie wrzucę, bo w rzeczywistości mało co na nim widać- przed wizytą by7łam w toalecie i na następne usg mam przyjść z pełnym pęcherzem, bo wtedy będzie wszystko widać:-) za to widok na monitorze to cudo! maleństwo machało rączkami i nóżkami w każdą stronę, przekręcało się, aż mi łezka poleciała ze szczęścia :zawstydzona/y: mój men też zadowolony, zaglądał przez ramię pani ginekolog, chyba nawet widział więcej niż ja :-D
a kolejna wizyta już 13 listopada, za tydzień! :laugh2:

soniafka przykro mi :-(
a to trzeba mieć pełny pęcherz? bo ja miałam pusty i było widać, w trakcie usg mi się napełnił, jak mi jeździła tym po podbrzuszu :p
i też mam wizytę 13.11 :) więc porównamy nasze dzieciątka :D

My tez juz po wizycie. 7.1 cm bobo. Przesuneli termin o dwa dni szybciej na 11 maja. Wszystko niby dobrze, chociaz wiadomo ze w UK te badania sa szybkie i malo konkretne... i nie wiemy co jest... szkoda... czekamy dalej :-)
Zobacz załącznik 592186
łooo... 7cm :) gratuluję! piękny bobas :)

Oto mój kosmita.
Na moją prośbę o próbę określenia płci, gin jednoznacznie odmówił :baffled: Twierdząc, że 60% prawdopodobieństwa to jak rzut monetą... Tak więc nadal nie wiem :sorry:

Badanie ok - kark, kość, serducho - wszystko pozytywnie.

Zobacz załącznik 592254

I od frontu:
Zobacz załącznik 592256
no... piękny kosmita ;) gratulacje :)

Hej ! Ja właśnie wróciłam z usg :) Wszystko w porządku, termin przesunął mi sie jednak na 7 maja, tydzień wcześniej ! Moja przyjaciółka będzie załamana, ma ślub 2 maja ;) Mam nadzieję że się jeszcze dotoczę....
W ogóle dziecko na monitorze było juz wieeelkie :) Nie wiem ile ma cm, ale w porównaniu z ostatnią wizytą bardzo urosło:)

Co to znaczy że łożysko kształtuje się na przedniej ścianie? Lekarka tylko wspomniała, nie rozwinęła tematu i przeszła dalej, więc nie wiem czy to źle ;)

Zazdroszczę wam zdjęć ! Moja lekarka powiedziała, że nie może mi go dac, ponieważ badanie jest robione na nfz i zdjęcie musi zostać w papierach jako dowód :( Jak to jest u was ? Chyba wszystkie nie chodzicie prywatnie ?
ja miałam prenatalne na nfz i dostałam zdjęcia. Na wizyty chodzę prywatnie, więc nie mam porównania... ważne, że wszystko ok :) następnym razem weź aparat i rób zdjęcia w trakcie usg temu monitorowi :p
piękny! gratuluję :)

Niestety moja przynależność do majówek dobiegła końca.
bardzo, bardzo, BARDZO mi przykro :( jak tylko się uda, to koniecznie wróć do nas się pochwalić dwoma kreskami :*

Aśku dla mnie też chłopak:-)gratulacje udanej wizyty
Resztom dziewczynom również gratki z udanych wizyt:tak:

Co do tego łożyska to właśnie później można czuć ruchy ja miałam kosmówkę na początku na przedniej więc pewnie tak zostało.

aesthete ja tez wizyte mam 13 :tak:

Król Julian z pingwinów ;-) ale sam Julian od kilku lat :tak: od zawsze mieliśmy wybrane imiona Antoni i Julian ;-) przy czym Antoni miał być first ;-)

czy będzie Julian to się zobaczy ;-)

Pierwsze dzieciątko nazwaliśmy Julek. Jak M zobaczył zdjęcie usg to powiedział raaaany Julek jakiś ty wielki i tak zostało :D teraz będzie chyba Antek wiec przybijam piątkę :))

Hej kochane:) Meldujemy się po wizycie:) Robak ma całe 67 mm i z usg termin wyszedł na 12.05. A tak wszystko ok. Jak zapytałam o płeć to powiedział że jeszcze stanowczo za wcześnie i się pod tym nie podpisze, ale jak dla niego to kolejny facet. Liczę teraz na to że w międzyczasie zgubi te jaja bo z trzema facetami ciężko będzie wytrzymać:) Następna wizyta 3.12 ale pewnie bez usg.

Soniafka strasznie mi przykro. Trzymaj się kochana.
AAAaa no i w końcu udało mi się namierzyć robala detektorem tętna. Buzia to mi się tak cieszyła jakbym w totka wygrała:-D
Wszystkim po wizytach gratuluję:)

Ayran Asku Anetka gratuluje wizyt i maluszkow;) ;-)
Przedstawiam Wam najprawdopodobniej BORYSKA;-) widzielismy antenke;p wiadomo nie na 100% ale raczej nic sie nie zmieni i bede miala 3 facetow haha, moja intuicja zawiodla i test z sody tez bo miala byc dziewucha;P maly ma 59,3, przegroda itd w porzadku wszystkie narzady sa przeplywy ok, za dwa tyg test papa i beta wyniki znaczy sie termin z om wg usg, poza tym tez mialam na nfz i mam zdjecia nawet jedno w 4 d ale niedokladnie widac wiec nie wklejam,
P1070932.jpgP1070934.jpg

Załączniki

• P1070932.jpg
    P1070932.jpg
    17,3 KB · Wyświetleń: 119
  • P1070934.jpg
    P1070934.jpg
    30 KB · Wyświetleń: 134
reklama
Do góry