reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

ptysia - czy torecan w ciąży bezpieczny? : Dziewięć miesięcy
Ja myślę, że skoro sama mi go przepisała to nie powinien być szkodliwy.

Wklejam fotke :)

Zdjęcie0516.jpg

Załączniki

• Zdjęcie0516.jpg
    Zdjęcie0516.jpg
    29,1 KB · Wyświetleń: 123
Ostatnia edycja:
reklama
hej 5t4d ciazy usg zgodne z OM termi na 15 maja, moge nie musze plamic, cialko zolte widoczne, nie widac serduszka jezcze, ale wszystko ok ogolnie...za 3 tyg mam wizyte u swojej gin nie dam foto bo kiepskiej jakosci..

Karmelowa, trzymam kciuki za wizytę i żebyś sobie popodglądała swoją kropeczkę jutro;-)
Sagaa, super że u Ciebie też wszystko dobrze. Za trzy tygodnie serduszko będzie jak dzwon:tak:

Straciatella, spokojnie, to na pewno nic groźnego. U mojej bratowej i przyjaciółki też lekarze wyczuli jakieś guzki i skierowali je na biopsję. I w jednym i w drugim przypadku wynik wyszedł dobry. Słyszałam o kilku takich przypadkach. Często jest to np związane z problemami z karmieniem w poprzednich ciążach. Głowa do góry:tak: ale skontrolować nie zaszkodzi. Przynajmniej będziesz spokojna.
Super że z Twoją fasolcią wszystko dobrze:-)

Witam nowe majóweczki!

I cieszę się, że nie będziemy musiały pić na początku tej wstrętnej glukozy, tylko ładnie nam krew pobiorą:cool2: oj upuścimy trochę krwi na te badania... dobrze, że w przyszłym tyg wypłata, może nie pójdę z torbami:rofl2:

Ostatnia edycja:
Sliczne te wasze fasolki:) Ja juz sie nie moge doczekac poniedzialku zeby zobwczyc fasolke choc z drugiej strony sie boje ze nie bedzie serduszka:(
Straciatella nie martw sie napewno bedzie dobrze:)

ten temat to chyba najlepsze miejsce by opisać mój wczorajszy dzień.
w rejestracji PAni sytała o powód wizyty więc powiedziała, że potwierdzenie ciąży na co ona dziwnie na mnie spojrzała i się pyta czy musze teraz isc do lekarza czy nie mogę sobie poczekać do przyszłego tygodnia :szok:
(z racji, że plamie od zeszłego tygodnia i na początku gdy jeszcze niew iedziałam o ciązy myślałam, że to @ a potem, że inplantacyjne krwaienie)
Pani Gin. pierwsze pytanie jakie mi zadała to czy jestem zainteresowana tą ciążą :szok: zAPYTAŁA SKAd WIEM O CIĄZY TO JEJ ODPOWIEDZIAŁAM O objawach o testach domowych i pokazałam wynik z HCG on wykonała wymaz i powiedziała, że plamienia nie powinno być w ogóle, więc dała mi skierowanie na USG, mówiąc, że najlepiej zrobić jeszcze dzisiaj i jutro do niej przyjść.
Gin nie robi w Rosji USG bo usg zajmuje się tu specjalny lekarz od USG
oczywiście cała wystraszona, że coś nie tak się dzieje z Maluchem pobiegłam na USG gdzie Panie powiedział, że mogę się zapisać w kolejce na jakiś przyszły tydzień, w końcu zlitowały się nade mną i przyjęły najpierw USG brzucha i potem GinUSG na którym Pani złapała MAlucha tj jakies 10 czarnych kropeczek o długości 4 mm powiedziała, że to b wczesna ciąża (pewnie tu takich nie widują z tego co wywnioskowałam to Rosjanki lądują u lekarzy z ciązą dopiero w 2 a 3 miesiącu) Pani od USG powiedziała również, że mam wykonać kolejne USG za ok 3 a 4 tygodnie.
Z wynikiem z USG wróciłam do Pani GIN i tak zapisałam mi progesteron, Dicinon na zatrzymanie krwawienia i MAgneB6 by zniwelować skurcze, no i leżeć. wizyta kontrolna w pt. a odchodne powiedziała, że gdyby coś mam wzywać karetkę.
jestem przerazona :(
od wczoraj do dziś rana ani śladu plamienia ale pare godzin temu podczas wizyty w toalecie na papierze miałam plamy ja przy wczesnym okresie swieżo różówo czerwone takie płynne :(
tak ciężko się nie martwić w tAKIEJ sytuacji :(

Żyrafka- ja też miałam plamienia. W szpitalu mi powiedzieli, że w ciąży mogą się zdarzać plamienia krwią. Też dostałam progesteron. Jeżeli nie masz bardzo silnych bóli brzucha i są to tylko plamienia to nie powodu do zmartwień - tak mi powiedzieli lekarze. Także też staram się nie martwić i zobaczysz u ciebie też będzie dobrze ;-).

Straciatella - odnoście guzka w piersi to na prawdę nie musi być nic strasznego. Ja jednego już wycięłam- po biopsji okazał się to włókniak ( czyli zbitki tłuszczu) ale i tak chciałam go usunąć. Niestety na usg kontrolnym po pół roku okazało się, że w tym samym miejscu mam następnego ( najprawdopodobniej nie wycieli całego i odrósł), ale też robiłam biopsję, też jest włókniak i po prostu kontroluję na usg co roku. Lekarz powiedział, że jak zacznie rosnąć to wtedy można wyciąć. Z takich włókniaków nie robi się nic groźniejszego a na pytanie skąd się biorą - lekarz stwierdził, że niektórzy mają taką skłonność. Guzek nie przeszkadzał w karmieniu, bo mleka miałam aż za dużo :-). Zobaczysz u ciebie też będzie taki włókniaczek a jak będziesz chciała to go usuniesz i zapomnisz o sprawie ;-)

reklama
Do góry