Straciatella, nie napiszę Ci że przesadzasz, bo nie wiem, ale staraj się za bardzo nie zamartwiać, to na pewno nie najlepsze dla dzidziusia. Sama piszesz, że usg robił dobry lekarz, wiec na pewno wie co mówi, wie jak zmiana wygląda. Umów się na biopsję jak najszybciej, żeby miec spokoj później i wszystko bedzie dobrze. Trzymaj się
reklama
Straciatella
Fanka BB :)
Ptysia - Wszystkie, z krwi i USG diagnostyczne. Czyli full komplet, bez tych inwazyjnych. Jasne, że będę robić. W pierwszej ciąży też robiłam :-)
Lek na mdłości - Torecan
Lek na mdłości - Torecan
Giovanna89
Zaciekawiona BB
Hej Jestem u Was pierwszy raz. wg moich obliczen termin wypada na 15 maja. Usg miałam robione w 5 tygodniu i nie było jeszcze nic widac. lekarz oczywiscie uspokaja. Ale nietety jestem po 2 poronieniach dlatego strasznie sie boje kolejnej wizyty, która będzie dopiero za tydzien, czyli w 7 tygodniu. Mam wielka nadzieje ze tym razem wszystko sie uda i juz w 100% bede mogła do Was dołączyć.
Ostatnia edycja:
applecrumble, ja jako, że mam późno pierwszą wizytę, bo 26 września, to zapytałam mojej koleżanki położnej jakie mam zrobić badania to bym zaniosła je od razu na pierwszą wizytę. Miałam robioną morfologię, żelazo, badanie ogólne moczu, oznaczenie grupy krwi (moja i męża), alloprzeciwciała, glukoza, vdrl, hcv, hiv, toxoplazmoza (lgM, lgG). I do tego mój mąż od razu morfologię sobie zrobił, bo chciał sprawdzić czy wszystko jest ok. Ja to po znajomości robiłam i za to wszystko zapłaciłam 143zł. Z tego co mi wiadomo to 1/3 normalnej ceny
Witajcie!
Straciatella cieszę się, że u Maleństwa wszystko w porządku a jeżeli chodzi o biopsję, to ja miałam robione USG tarczycy i endokrynolog też dopatrzył się jakiegoś guzka...ale mówił też, że w ciąży nie będziemy robić biopsji..więc nie wiem czy on po prostu nie był nadto przezorny tymczasem byłam u drugiego endo, który nie zauważył żadnego guzka... i bądź tu mądra...
Straciatella cieszę się, że u Maleństwa wszystko w porządku a jeżeli chodzi o biopsję, to ja miałam robione USG tarczycy i endokrynolog też dopatrzył się jakiegoś guzka...ale mówił też, że w ciąży nie będziemy robić biopsji..więc nie wiem czy on po prostu nie był nadto przezorny tymczasem byłam u drugiego endo, który nie zauważył żadnego guzka... i bądź tu mądra...
karmelowa
nareszcie tydzień minął więc jutro znów wizyta :-) jeśli kluska rośnie i jest ok to jutro może będę w stanie wstawić zdjątko
Lek na mdłości - Torecan
Hmm.... Po pierwsze wyczytalam ze nie mozna przy nim prowadzic auta wiec u mnie odpada
i jeszcze znalazlam taka informacje: Istnieje prawdopodobieństwo, że preparat oddziałuje na płód. Nie wolno zażywać leku w okresie ciąży.
violinistka87
Początkująca w BB
To i ja się wpiszę pierwsza wizyta już za mną, jednak poszłam na nią bardzo wcześnie (w 5 tygodniu), więc moja doktor stwierdziła tylko rozpulchnienie jamy macicy. Ale z racji moich wcześniejszych przygód (ciąża pozamaciczna, z wycięciem całego prawego jajowody, a potem ciąża obumarłam), skierowała mnie od razu na USG, żeby sprawdzić gdzie ciąża się ulokowała. Ale ja wierzę, że jest ok, bo już poprzednia ciąża była dobrze umiejscowiona, tylko niestety obumarła. No, ale jutro pierwsze USG, jestem dobrej myśli jak dostanę jakieś ciekawe zdjęcia, to na pewno tu wkleję
reklama
iwonaimaja
i ja się mogę dopisać po pierwszej wizycie miałam robione usg wychodzi ze jestem w 4 tygodniu było widać tylko pęcherzyk mam przyjść za 3 tygodnie to już będzie slyszec serduszko
Podziel się: