reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

reklama
Magda190487 MI lekarz powiedzial - ,ze prenatalne USG zazwyczja robi sie kolo 12 tyg z tymze chodzi o to ,ze dziecko musi miec minimum 4,5 cm - wiec Jesli Twoje ma juz 5 cm to smialo mozesz isc wczesniej na owe USG- potem jeszcze moze Ci sie zmieniac ten termin i lekarz mowil ,ze nie ma co sie tak bardzo sugerowac ,ze raz w te czy w te strone;) ale jesli chodzi o prenatalne USG to juz sie kwalifikujesz;)

a I Dziwczyny ja juz po USG prenatalny;) ale godzina byla pozna i mimo zjedzenia slodkiego- jak Polecilyscie maluch raczej chciac sobie pospac niz zeby Go Ktos tam maltretowal:) i mimo swej Wagi - bliskiej Sety - a moze juz seta ostatanio 98 nie wiem ile dzis:p to mialam USG przez Brzuch a Inna Pani, ktora wydawala mi sie podobnej Wagi co ja miala Dowcipne:p tak wiec chyba chodzi o sama tkanke w brzuchu- ja mam akurat ale w gornej parti brzucha wiec tam gdzie USG mam malo i robil przez brzuch ale walkowal Go bo Maluch nie byl sklonny do wspolpracy o 21;P

Ale do rzeczy parametry dobre - lekarz powiedzial ,ze wrecz zaskakujaco niskie prawdopowobienistwo chorego Dzieciatka bo np dla mojego przedzialu wiekowego Zespol Downa prawidlowo wynosi 1:1033 natomiast u Mnie wynosi on 1:20000 zatem duzo nizsze;) i postanowilismy ,ze juz nie bedziemy robic Papy etc - bo ryzyko wynosi 0,05 % wedlug wykresu a np amnipunkacja to ryzyko poronienia do 1 % wiec wieksze niz sama zagrozenie choroba - zatem uzalismy ,ze nie warto - a lekarz powiedzial ,ze tylko inwazyjne badnia daja niemal 100% pewnosc..,

Straciatella a moze cos wywrozysz mi z foto-:) Choc nie jest zbyt super;/ na ekranie bylo lepiej widac ale coz moze cos upatrzysz z tym Nubem;P

bejbik.jpg

Załączniki

• bejbik.jpg
    bejbik.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 83
Stazi śliczna dzidzia :) i jakie już duże :) i bardzo dobrze że wszystko ok :)

Ja już bym chciała wiedzieć czy będzie synuś czy córcia( chociaż mąż twierdzi że bedzie Kubuś, ja też tak czuję ):-) , ale same wiecie, już bym chciała wiedzieć na 100% czy mam kupować śpioszki w samoloty czy księżniczki :-D

reklama
Do góry