reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Gratuluję udanych wizyt i poznania prawdopodobnych płci maluszków!! ;-)

Zdjęcia maleństw cudowne!! :-)

Powodzenia dla reszty dziewczyn wizytujących dzisiaj!!

reklama
Martnia, Pat&mom, Perelka, Ptysia - gratuluję wizyt i super zdjęcia dzieciaczków.

Ja dzisiaj też miałam wizytę, ale zwykłą u gina, zbadał, dał skierowanie na mnóstwo badań i tyle ;-).
A przy badaniu zobaczył mojego bliznowca na bliźnie po cc i powiedział, że to się wytnie i naprawi (czyli kolejne też cc).

W poniedziałek usg ;-)

Trzymam kciuki za resztę wizyt dzisiaj

Pat&mom, Ptysia super zdjęcia! Już pisałam, że te w 3D robią na mnie duże wrażenie :happy2: Wasze dzidzie takie już duże!

Ja też już nie mogę się doczekać kolejnego podejrzenia bobaska, wtedy to już chyba bardziej odetchnę i będę taka pewniejsza. Podpowiedzcie mi proszę co mam robić. Na wizytę idę 21.11, ale jak już pisałam niestety w gabinecie w przychodni nie ma usg, tylko ona na zwykłej wizycie wypisuje skierowanie i dopiero. Jak byłam wczoraj to nie dostałam skierowania, ani nawet nie zapytałam o kolejne usg (z emocji chyba). A to już będzie wg OM 13 tydzień i wtedy powinnam mieć to usg prenatalne. Chciałam umówić się na wizytę prywatnie, żeby na dobrym sprzęcie wszystko zobaczyć i poczuć się szczerze mówiąc taką dopieszczoną. Myślałam, żeby na 19.11 się umówić, a jej tylko zanieść wydruk z opisem, co myślicie?

zosiasamosia ja na Twoim miejscu poszłabym prywatnie, lepszy sprzęt, wszytsko pomierzą a Twojemu gin dasz opis. Ja też prenatalne będę robić prywatnie, nawet mój gin mi polecił by tak zrobić bo przynajmniej na fachowym sprzęcie pracują, a jemu dam tylko wyniki z prenatalnego i pewnie on sam mi jeszcze na swoim "biednym" sprzęcie zrobi zwykłe, kontrolne USG:-)
Poszukaj dobrej kliniki i się zapisuj:tak:

To jestem po badaniach. Nasze dziecko jest mega uparte i sie nie chciało ustawić do pomiarów ale przy trzecim USG udało sie pomierzyć to co trzeba na pewno nie lubi Dopplera bo jak włączała to uciekał:) Ale ile musiałyśmy sie nasilić żeby mogła sprawdzić to masakra. Najważniejsze że w porządku. Ma 6 cm. Prawdopodobieństwo zespołu downa jest 1:2670 więc Pappa nie robię. Za te trzy z rzędu USG zapłaciłam 100 zł więc super. Bo na prawdę dużo musiała sie namęczyć żeby zrobić wszystkie pomiary i przepływy. Następna wizyta 12.11

ale piękne zdjęcia dziewczyny:-) ja już się nie mogę doczekać mojej wizyty. Śliczne te nasze majowe bobaski.

Martuska507, mnie też możesz dopisać do listy:tak:prenatalne mam we wtorek 29 X o 14.20.

reklama
Gratuluje udanych wizyt,ja bylam u poloznej w zeszłym tyg ciśnienie znowu wysokie:-( mam nadzieje ze nie bede przechodzic tego go poprzednio pobrala krew w tym dwie probki extra tarczyca i cukier bo z twgo powodu latam do pl i sie lecze tu gp mam mnie w nosie wczoraj zadzwonila ze wyniki zle i czeartek mam wizyte w szpitalu i sporkanie z diabetologiem a usg prenatalne 7/11 troche musze czekać

Do góry