reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Ja już po wizycie. Szału nie było, bo w poradni nie ma już usg, dają skierowanie do szpitala.

Wszystkie wyniki bardzo dobre, kazał folik zjeść do końca opakowania, a potem już nie kupować i (zważając na moje wyniki) witamin żadnych też nie potrzebuje w tabletkach. Nie wiem sama, czy kupować czy nie ...

Kolejna wizyta dopiero 2 grudnia... a usg 26.11.
Dobrze, ze w środę mam te prenatalne, bo bym osiwiała do tego 26.11 :p

Karmelowa o której masz prenatalne? Trzymam kciuki i czekam na wieści :)

reklama
ja również po wizycie :tak: jestem posiadaczką drugiej karty ciąży ;-) tym razem państwowej :-D

maluch miał dzisiaj 40,1 mm ;-) idzie zgodnie z terminem :tak: serduszko pięknie biło :tak: i w trakcie USG odbywały się tańce w mojej macicy ;-) rączki i nóżki szalały ;-)

Brandyy szkoda, że dziś bez usg, ale już na prenatalnych zobaczysz pięknego dzidziusia :-) Co do foliku ja bym jeszce łykała, na pewno nie zaszkodzi :)

Aśku - wreszcie po wizycie- superr . Dzidzia widać ruchliwa :-) A jakieś foto masz ?

Dziękuje Dziewczyny:0 - Teraz kolejna wizyta - 8 listopada;) ale juz jakos tak sie bardzo nie przejmuje - ogarnal mnie wiekszy spokoj:)

a ja wlasnie tez sie zastanawiam czy trzeba brac jakies witaminy hmm , poki co jem tylko kwas foliowy i magnez z wit.B6

Powodzenia dla Kolejnych wizytujacych:D

Stazi - gratuluję wizyty ;-)
Brandy, Aśku - Wam również gratuluję wizyt ;-)

Ja już po usg prenatalnym ;-) Wszystko ok, serducho bije 158 u/min, Nt 1,18 mm, długość 6 cm ;-)
Zdjęcie0233.jpgZdjęcie0232.jpg zdjęcia niestety trochę rozmazane :zawstydzona/y:.

Straciatella - widać coś na moich zdjęciach, można coś określić?? ;-)

Karmelowa trzymam kciuki za usg ;-)

Załączniki

• Zdjęcie0232.jpg
    Zdjęcie0232.jpg
    15,8 KB · Wyświetleń: 84
  • Zdjęcie0233.jpg
    Zdjęcie0233.jpg
    14,6 KB · Wyświetleń: 81
gratulacje udanych wizyt :)
ja dzisiaj też zameldowałam się u mojej lekarki, wzięła tylko wymaz i uspokoiła,
mam nadzieje, że to było ostatnie badanie na krześle gin. ;)
swoją drogą wiem, że tam czysto.
Plamienie ustąpiło już całkowicie.
L4 przedłużone do piątku i w piątek kolejna wizyta u Gin (kontrolna jak myślę)
a w czw endokrynolog chce popatrzeć na wynik TSH bo ostatnio nie miałam przy sobie.
U mnie usg (prenatalne) pewnie będzie w 12 a 13 tygodniu i gdyby nie moja przygoda z krwiakiem
było by to dopiero pierwsze USG w ciąży (przepisowe)
jak na razie co tydzień HCG sprawdzam poziom, już przekroczył maksimum (tylko nie wiem kiedy) i teraz spadło
ale czytałam, że tak właśnie jest najważniejsze, że wciąż jest prawidłowym przedziale :)

reklama
Do góry