reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Ja już po wizycie. Szału nie było, bo w poradni nie ma już usg, dają skierowanie do szpitala.

Wszystkie wyniki bardzo dobre, kazał folik zjeść do końca opakowania, a potem już nie kupować i (zważając na moje wyniki) witamin żadnych też nie potrzebuje w tabletkach. Nie wiem sama, czy kupować czy nie ...

Kolejna wizyta dopiero 2 grudnia... a usg 26.11.
Dobrze, ze w środę mam te prenatalne, bo bym osiwiała do tego 26.11 :p

Karmelowa o której masz prenatalne? Trzymam kciuki i czekam na wieści :)

reklama
ja również po wizycie :tak: jestem posiadaczką drugiej karty ciąży ;-) tym razem państwowej :-D

maluch miał dzisiaj 40,1 mm ;-) idzie zgodnie z terminem :tak: serduszko pięknie biło :tak: i w trakcie USG odbywały się tańce w mojej macicy ;-) rączki i nóżki szalały ;-)

Brandyy szkoda, że dziś bez usg, ale już na prenatalnych zobaczysz pięknego dzidziusia :-) Co do foliku ja bym jeszce łykała, na pewno nie zaszkodzi :)

Aśku - wreszcie po wizycie- superr . Dzidzia widać ruchliwa :-) A jakieś foto masz ?

Dziękuje Dziewczyny:0 - Teraz kolejna wizyta - 8 listopada;) ale juz jakos tak sie bardzo nie przejmuje - ogarnal mnie wiekszy spokoj:)

a ja wlasnie tez sie zastanawiam czy trzeba brac jakies witaminy hmm , poki co jem tylko kwas foliowy i magnez z wit.B6

Powodzenia dla Kolejnych wizytujacych:D

Stazi - gratuluję wizyty ;-)
Brandy, Aśku - Wam również gratuluję wizyt ;-)

Ja już po usg prenatalnym ;-) Wszystko ok, serducho bije 158 u/min, Nt 1,18 mm, długość 6 cm ;-)
Zdjęcie0233.jpgZdjęcie0232.jpg zdjęcia niestety trochę rozmazane :zawstydzona/y:.

Straciatella - widać coś na moich zdjęciach, można coś określić?? ;-)

Karmelowa trzymam kciuki za usg ;-)

Załączniki

• Zdjęcie0232.jpg
    Zdjęcie0232.jpg
    15,8 KB · Wyświetleń: 89
  • Zdjęcie0233.jpg
    Zdjęcie0233.jpg
    14,6 KB · Wyświetleń: 90
gratulacje udanych wizyt :)
ja dzisiaj też zameldowałam się u mojej lekarki, wzięła tylko wymaz i uspokoiła,
mam nadzieje, że to było ostatnie badanie na krześle gin. ;)
swoją drogą wiem, że tam czysto.
Plamienie ustąpiło już całkowicie.
L4 przedłużone do piątku i w piątek kolejna wizyta u Gin (kontrolna jak myślę)
a w czw endokrynolog chce popatrzeć na wynik TSH bo ostatnio nie miałam przy sobie.
U mnie usg (prenatalne) pewnie będzie w 12 a 13 tygodniu i gdyby nie moja przygoda z krwiakiem
było by to dopiero pierwsze USG w ciąży (przepisowe)
jak na razie co tydzień HCG sprawdzam poziom, już przekroczył maksimum (tylko nie wiem kiedy) i teraz spadło
ale czytałam, że tak właśnie jest najważniejsze, że wciąż jest prawidłowym przedziale :)

reklama
Do góry